O Χάρης Σαβαλάνος, γιος της Άννας Διαμαντοπούλου, έγραψε το τραγούδι «Ελεύθερος» του Κωνσταντίνου Αργυρού, το οποίο έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία. Όμως, πίσω από αυτό υπάρχει μια βαθιά ιστορία, την οποία και αποκάλυψε ο στιχουργός του

Μάλιστα, τότε που κυκλοφόρησε το τραγούδι, η υπερήφανη μαμά είχε γράψει στο facebook: «Ο μικρούλης Χάρης μου, που πλέον είναι "ελεύθερος για μια ζωή". Ο Χάρης έγραψε τους στίχους στο νέο τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού. Ελεύθερος. Ακούστε το».



Μιλώντας στην ΕΡΤ, o πολλά υποσχόμενος Χάρης Σαβαλάνος, που έχει υπογράψει κι άλλα τραγούδια, αναφέρθηκε στην ιστορία πίσω το «Ελεύθερος»: «Είναι μεγάλη χαρά που κάποιος ακούγοντας ένα τραγούδι σκέφτεται τον στιχουργό», είπε αρχικά και συνέχισε υπογραμμίζοντας τα συναισθήματα που ένιωσε «με το να βλέπεις τόσο κόσμο να τραγουδάει και να χορεύει με στους στίχους σου και να διασκεδάζει την ψυχή του».



«Η ιστορία είναι λίγο διαφορετική με αυτό το τραγούδι. Όταν ήμουν στην Αγγλία πριν από περίπου δέκα χρόνια, φοιτητής, ήταν η περίοδος που η Ελλάδα περνούσε τη δοκιμασία της… Μνημόνια, κρίσεις… Πηγαίνοντας εκεί εξέλαβα μια αύρα δυσπιστίας με την έννοια της κριτικής απέναντι στη χώρα, τόσο από τα παιδιά όσο κι από το Πανεπιστήμιο», είπε περιγράφοντας περιστατικά τα οποία βίωσε.

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε μία από τις πρώτες διαλέξεις έτυχε να κάτσω δίπλα σ’ έναν Γερμανό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται με τις σχέσεις των δύο λαών. Ζήτησα τότε ένα στυλό για να υπογράψω κι εκείνη τη στιγμή μου είπε πολύ αυθόρμητα και πολύ σοβαρά: «Θα σ' το δώσω, αλλά θέλω να μου το δώσεις πίσω, γιατί ξέρω ότι οι Έλληνες ό,τι παίρνετε δεν το επιστρέφετε». Κι αυτό με στιγμάτισε πάρα πολύ. Χτύπησε στην περηφάνια μου. Μέσα από αυτά τα βιώματα, κάθισα μια μέρα κι έπιασα το στυλό μου κι έγραψα αυτούς τους στίχους».