Για τους περισσότερους πυροσβέστες είναι όνειρο ζωής να βρεθούν ανάμεσα στις σελίδες του ημερολογίου. Ελάχιστοι ωστόσο τα καταφέρουν, και για πρώτη φορά ανάμεσά τους και ένας Έλληνας.

Ο πατέρας μου είναι Έλληνας

«Ο πατέρας μου είναι Έλληνας, η μητέρα μου Γαλλίδα. Είναι 10 χρόνια τώρα που είμαι πυροσβέστης. Πάντα ήθελα να είμαι στο ημερολόγιο. Μια μέρα μιλούσα μαζί τους και με ρώτησαν αν θέλω να πάω και είπα ναι. Απαιτεί χρόνο για να καταφέρεις να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση. Όταν τα καταφέρεις, εθίζεσαι, γιατί διαρκώς θέλεις να δεις περισσότερα αποτελέσματα. Έτσι, δουλεύεις όλο και πιο σκληρά και τώρα εγώ έχω αυτό», είπε ο Σταύρος Γιαννόπουλος μιλώντας στο «Πάμε Δανάη».

Πρέπει να έχεις υπομονή

«Ξεκινάει από το μυαλό και πρέπει να είσαι συνεπής, να δουλέψεις για το σώμα σου και να έχεις υπομονή. Η υπομονή είναι το πιο σημαντικό, γιατί τα αποτελέσματα δεν έρχονται από τη μία μέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνος».

Για το 2024 οι Αυστραλοί πυροσβέστες ετοίμασαν έξι διαφορετικές εκδόσεις, με γάτες, σκύλους, άλογα και διάφορα άλλα ζώα, το κλασικό ημερολόγιο.

Ο Σταύρος Γιαννόπουλος είναι από τους λίγους πυροσβέστες που βρίσκεται και στις 6 εκδόσεις.

Χρειάστηκα δύο μήνες προετοιμασίας

«Ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της ζωής μου. Δεν περίμενα ότι υπάρχει τόσο σκληρή δουλειά πίσω από τος κάμερες. Το μόνο που βλέπεις είναι ένα ημερολόγιο. Λες εντάξει, είναι μια απλή φωτογραφία, αλλά υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα που δουλεύει πίσω από αυτό. Για να προετοιμαστείς για τη φωτογράφιση, χρειάζονται δύο μήνες δίαιτας και προπόνησης. Υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία. Μπήκα και στις 6 εκδόσεις του ημερολογίου. Σε κάθε ημερολόγιο βρίσκομαι σε έναν διαφορετικό μήνα» είπε κλείνοντας ο Σταύρος Γιαννόπουλος.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: