Η σορός του αείμνηστου Σπύρου Φωκά βρίσκεται στην αίθουσα πολιτικής κηδείας, όπου τα αγαπημένα του πρόσωπα τον αποχαιρέτησαν. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, σύμφωνα και με την τελευταία επιθυμία του ίδιου.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους, η σύζυγος του ηθοποιού, Λίλιαν Φωκά, η οποία συνοδεύεται από την κόρη της και θετή κόρη του Σπύρου Φωκά, Κωνσταντίνα, με τις δυο τους να είναι ντυμένες στα λευκά.

Η σχέση της Κωνσταντίνας Φωκά με τον αείμνηστο ηθοποιό ήταν ιδιαίτερα στενή, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τον τρόπο που τον αποχαιρέτησε, αλλά και από το στεφάνι της γι' αυτόν, που γράφει: «Μπαμπά, άσε τα ψόφια και σήκω να χορέψουμε».

«Έχουμε μία γιορτή. Σήμερα γιορτάζουμε τον Σπύρο, που πετάει ψηλά», είπε η σύζυγός του συγκινημένη στις τηλεοπτικές κάμερες.

Η Λίλιαν Φωκά και η κόρη της, Κωνσταντίνα
Κωνσταντίνα Φωκά


Δείτε τα σχετικά βίντεο που ακολουθούν:





Δείτε τις φωτογραφίες από το τελευταίο «αντίο»

1-Spyros-Fokas-Khdeia-1
1-Spyros-Fokas-Khdeia-2
1-Spyros-Fokas-Khdeia-3
1-Spyros-Fokas-Khdeia-4
1-Spyros-Fokas-Khdeia-5
1-Spyros-Fokas-Khdeia-6
1-Spyros-Fokas-Khdeia-7
1-Spyros-Fokas-Khdeia-8
1-Spyros-Fokas-Khdeia-9
1-Spyros-Fokas-Khdeia-10
1-Spyros-Fokas-Khdeia-11
1-Spyros-Fokas-Khdeia-12
1-Spyros-Fokas-Khdeia-13
1-Spyros-Fokas-Khdeia-14
1-Spyros-Fokas-Khdeia-15
1-Spyros-Fokas-Khdeia-16
1-Spyros-Fokas-Khdeia-17
1-Spyros-Fokas-Khdeia-18
1-Spyros-Fokas-Khdeia-19

Σπύρος Φωκάς: Η σπουδαία καριέρα και τα προβλήματα υγείας

Ο Σπύρος Φωκάς έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 10/11/2023, σε ηλικία 86 ετών, ενώ βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Ο ίδιος τον τελευταίο καιρό είχε χάσει αρκετά κιλά, κυκλοφορούσε με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες είχε θέσει τον εαυτό του σε πλήρη αφωνία. Νεότερα για την υγεία του μετέφερε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook η σύζυγός του, Λίλιαν Φωκά, η οποία βρισκόταν στο πλευρό του μέχρι το τέλος.

Η τελευταία του φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ήταν από την επίσκεψη του Δημήτρη Κολλάτου στο κέντρο αποκατάστασης, με τον ηθοποιό να καταγράφεται εμφανώς καταβεβλημένος.

Σπύρος Φωκάς

Ο καταξιωμένος ηθοποιός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του, στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας συμμετείχε σε δεκάδες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ξεκινώντας τη διεθνή του καριέρα στην Ιταλία και συνεχίζοντας στο Χόλιγουντ.

Σε όλη την κινηματογραφική καριέρα του συμμετείχε σε περισσότερες από 30 ταινίες, ενώ υπήρξε ένας από τους ωραιότερους ζεν πρεμιέ του ελληνικού και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Σπύρος Φωκάς