Η Κάτια Δανδουλάκη παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται», μιλώντας για την απόφασή της να βρεθεί από το θέατρο στη μικρή οθόνη, για την επιτυχία της «Λάμψης» και την προτροπή της Αλίκης Βουγιουκλάκη να δεχθεί τον ρόλο στη σειρά του Νίκου Φώσκολου.

Έλεγαν ότι η τηλεόραση δεν είναι υψηλή τέχνη

Πιο συγκεκριμένα, η Κάτια Δανδουλάκη σημείωσε: «Όταν μπήκε στη ζωή μου η τηλεόραση, έλεγαν ότι δεν είναι υψηλή τέχνη, αλλά μέσα μου γέλαγα. Ουδέποτε τη σνομπάρισα. Δεν έχω σνομπισμό για κανένα είδος τέχνης και για κανέναν άνθρωπο».

Η προτροπή της Βουγιουκλάκη

«Τότε από τους μισούς ακούγαμε "τι χάλια είναι αυτά" και οι άλλοι μισοί κάθονταν και έβλεπαν τη "Λάμψη". Μα κι εμείς όταν την ξεκινήσαμε, ακόμα και ο ίδιος ο Νίκος Φώσκολος, ούτε που φανταστήκαμε ότι θα πήγαινε για 15 χρόνια.

Εγώ έφυγα στα 8 και μετά αυτή συνέχισε για άλλα επτά. Ήταν μια τεράστια επιτυχία, μιλούσε στον κόσμο και ήταν η πρώτη καθημερινή σειρά. Πήρα και αυτό το ρίσκο τότε που νομίζω ότι ήταν και όλη μου η αγωνία ώσπου να πω το "ναι".

Χώρια από τον Νίκο Φώσκολο, με επηρέασε πολύ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη που μου έλεγε "μην τυχόν το χάσεις, θα έχεις να κάνεις μαζί μου αν πεις όχι". Και είχε δίκιο», τόνισε η Κάτια Δανδουλάκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: