Μια αποκλειστική, άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» η Ελένη Κρίτα.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την καριέρα της, το #MeToo, τον Παύλο Χαϊκάλη και το ηλικιακό φάσμα στην τηλεόραση.

Για το Παρά 5:

«Το "Παρά 5" μου άνοιξε νέους δρόμους και μου έδωσε καινούργια καριέρα. Ακόμα με φωνάζουν "δράκουλα". Οι πιο αστείες στιγμές από τα γυρίσματα ήταν όταν η Ζουμπουλία με πέταξε στην πισίνα».

Ήμουν πολύ δειλό παιδί

«Από μικρή με έτρωγε να ασχοληθώ με την υποκριτική ενώ ήμουν πολύ δειλό παιδί. Ασχολήθηκα με την υποκριτική ενώ ήδη είχα τελειώσει το πανεπιστήμιο. Η μητέρα μου απόρησε και είπε "εσύ θα κάνεις θέατρο, που δεν έλεγες ούτε ποίημα;"», ανέφερε η Ελένη Κρίτα.

Είχα χάσει πολλά χρήματα

«Έχει συμβεί στη δουλειά να μην πάρουμε τα λεφτά μας αλλά δεν έχω μετανιώσει για κάποια επιλογή μου. Σε καμία δουλειά δεν επέτρεψα να θιχτεί η αξιοπρέπειά μου. Με είχε πιάσει απελπισία όταν είχα χάσει πολλά χρήματα από δουλειά».

Για το #MeToo:

«Η δική μου γενιά ήταν πιο ανθεκτική, βιώναμε αυταρχικές συμπεριφορές. Είχα υποστεί κακές συμπεριφορές στα πρώτα μου χρόνια στη δουλειά. Στο κομμάτι των σεξουαλικών παρενοχλήσεων έβαζα πάντα τα όριά μου και αν έβλεπα ότι δεν με παίρνει, έφευγα», δήλωσε η ηθοποιός.

Για τις "απώλειες" της ζωής της

«Λένε να μη σου δώσει ο Θεός αυτά που δεν μπορείς να αντέξεις. Άντλησα δύναμη από τους δικούς μου ανθρώπους για να μπορέσω να συνεχίσω», είπε για την απώλεια της νύφης της, η οποία έφερε έναν νέο ρόλο στη ζωή της.

Ελένη Κρίτα

Για την εγγονή της

«Η εγγονή μου είναι 14 ετών. Μου κάνει μαθήματα για τα social media», λέει για την εγγονή της η Ελένη Κρίτα, την οποία μεγαλώνει ως μητέρα.

Για τους ρόλους στην ηλικία της:

«Μετά τα 50-55 οι γυναικείοι ρόλοι λιγοστεύουν στην τηλεόραση. Στα σίριαλ, τους άνδρες 50-55 ετών τους ερωτεύονται νεότερες. Αντίστοιχοι γυναικείοι ρόλοι δεν υπάρχουν».

Αδικήθηκε ο Παύλος Χαϊκάλης

«Αδικήθηκε. Δεν είχε γίνει κάποια επώνυμη καταγγελία ώστε να εκκρεμεί δίκη. Είναι υπερβολικό ότι "το πλήρωσε" τόσο ακριβά. Δεν νομίζω ότι έπρεπε να τον λιθοβολήσουμε επειδή έκανε ένα πιο χυδαίο φλερτ. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στην υποκριτική, δεν ξέρω αν θα έχει την αποδοχή του κόσμου», σημείωσε κλείνοντας η Ελένη Κρίτα.

Η θεατρική παράσταση που συμμετέχει

Η αγαπημένη Ελένη Κρίτα πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Ποντικοπαγίδα» που παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: