H Ιταλίδα σταρ του κινηματογράφου Μόνικα Μπελούτσι, μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, γευμάτισε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, καθώς και με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστη Ανδρεαδάκη.



Η μοναδική Μόνικα Μπελούτσι παρευρέθηκε σε ιδιωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το φεστιβάλ σε κεντρικό bar-restaurant στην Τσιμισκή. Εκεί βρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς και η Χάρις Αλεξίου, ambassador της Αγοράς, του αναπτυξιακού τμήματος που οργανώνει δράσεις για την υποστήριξη και προώθηση του Φεστιβάλ.

Η Μόνικα Μπελούτσι είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, «είχαμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε από κοντά και να μάθουμε πόσο όμορφα ένιωσε στη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, έφαγαν κακαβιά, μεζέδες με θαλασσινά και το κυρίως πιάτο ήταν μία στήρα που μαγειρεύτηκε με αγιορείτικη συνταγή και όπως είπε «της άρεσε πολύ».

Ζέρβας για Μόνικα Μπελούτσι: "Της άρεσε πολύ η Θεσσαλονίκη"


«Της άρεσε πολύ η Θεσσαλονίκη, ένιωσε τα vibe της πόλης και είπε ότι θα έρθει ξανά σύντομα», σχολίασε ο κ. Ζέρβας. Νωρίτερα η Μόνικα Μπελούτσι έδωσε συνέντευξη Τύπου και μετά επισκέφτηκε την έκθεση «Φαντάσματα» αλλά και την έκθεση «Τάκης Κανελλόπουλος: Ονειρεύομαι μια εκδρομή» στο λιμάνι.



Η Ιταλίδα σταρ παρουσίασε χθες την προβολή του υβριδικού φιλμ «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα, το οποίο έκανε διεθνή πρεμιέρα στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και είναι βασισμένο στην παράσταση Maria Callas: Letters and Memoirs. Απόψε αναμένεται να παραστεί στην προβολή της ταινίας «Μαλένα» του Tζουζέπε Τορνατόρε, με την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή, όπου και θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ με τον Χρυσό Αλέξανδρο για την ευρύτερη συμβολή της στον κινηματογράφο.