Στην τηλεοπτική σειρά «Ο Γιατρός» η Βασιλική Τρουφάκου υποδύεσαι τη Σοφία, μια γιατρό ερωτευμένη με τον συνάδελφό της Ανδρέα (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), που τον πυροβολούν και χάνει τη μνήμη του των τελευταίων 12 χρόνων.

Ήταν ο μέντοράς της, τον αγαπούσε και τον θαύμαζε για χρόνια. Κάποια στιγμή η σχέση έγινε πιο προσωπική και έγιναν ζευγάρι. "Η υπόθεση βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Με συντάραξε και μόνο που το άκουσα. Από την πρώτη στιγμή είπα «το θέλω αυτό. Θα το κάνω» και όχι μόνο επειδή είναι μια σημαντική παραγωγή και θα έπαιζα με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη".

Με αφορμή την καθημερινότητα των γιατρών και των ασθενών, όπως καταγράφεται στην επιτυχημένη σειρά του Alpha, σου έχει τύχει να βρεθείς αντιμέτωπη με αντικρουόμενες ιατρικές υποδείξεις;

«Ναι, μου έχει συμβεί να βρίσκομαι απέναντι σε ένα τέτοιο δίλημμα. Είχα μια εσωτερική αιμορραγία, κάτι συνηθισμένο, που κανονικά θα περνούσε μόνο του, αλλά τελικά έπρεπε να κάνω επέμβαση. Οι απόψεις διίσταντο: ο ένας γιατρός έλεγε «πρέπει να το κάνεις με ανοιχτή εγχείρηση», ο άλλος πρότεινε λαπαροσκοπικά. Παρά το γεγονός ότι είμαι γενικά ψύχραιμη, τρόμαξα πολύ. Θυμάμαι να λέω στη μαμά μου: "Θα τα καταφέρω, μαμά;"».


«Η κατάσταση χειροτέρευε, έπεφτε ο αιματοκρίτης μου, από 38 είχε πάει 26, είχα λίτρα αίμα στην κοιλιά μου. Οπότε πήραμε την απόφαση να το κάνουμε λαπαροσκοπικά. Μέσα στο ίδιο βράδυ χρειάστηκε να αλλάξω νοσοκομείο και βρέθηκα στο ασθενοφόρο να αναρωτιέμαι: «Εκεί που ήμουν μια χαρά, γιατί βρίσκομαι να πεθαίνω στην Εθνική Οδό; Θα προλάβω;». Ευτυχώς πήγαν όλα καλά"» είπε χαρακτηριστικά στο περιοδικό «ΟΚ» η Βασιλική Τρουφάκου.