Η διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου, 25 μέρες μετά τον θάνατό της, δημοσιεύτηκε στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου από τη συμβολαιογράφο Αγγελική Αχειμαστού. Οι κληρονόμοι που αναφέρονται στη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου είναι δύο. Ο ένας είναι το Χαμόγελο του Παιδιού και ο δεύτερος μια οικιακή βοηθός που είχε κατά το παρελθόν και για πολλά χρόνια η Μαίρη Χρονοπούλου.

Σύμφωνα με την κ. Αχειμαστού, η διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου έφτασε στα χέρια της μέσω συναδέλφου της, την οποία αντικαθιστά, και η δημοσίευσή της έγινε το πρωί της Δευτέρας στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο του Κορωπίου. Σε ό,τι αφορά τη γνωριμία της με την αείμνηστη ηθοποιό, είπε: «Επειδή την αναπλήρωνα, τη γνώρισα για πολύ λίγο διάστημα και κρατώ αυτή την πολύ καλή εικόνα, ενός ζεστού και απλού ανθρώπου».

Σε ερώτηση αν γνωρίζει πότε συνέταξε τη διαθήκη η Μαίρη Χρονοπούλου, η συμβολαιογράφος απάντησε: «Δεν μπορώ να σας το πω αυτό, έχουμε την αρχή της μυστικότητας. Είναι αρκετά χρόνια, πάντως, πίσω». Ενώ πρόσθεσε πως ο δικηγόρος της ηθοποιού και κάποιοι φίλοι έχουν επικοινωνήσει μαζί της.

«Έπρεπε να σταλεί μια ληξιαρχική πράξη θανάτου, οπότε με κάποιον τρόπο έπρεπε να τη λάβω. Οπότε, εμείς μετά είναι υποχρέωσή μας να προβούμε στη δημοσίευσή της, χωρίς να εξετάσουμε οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να περιμένουν όλοι τη δημοσίευση της διαθήκης, όποιος έχει έννομο συμφέρον, σας το επαναλαμβάνω, μπορεί να πάρει μετά αντίγραφο. Έχουμε την αρχή της μυστικότητας, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο», πρόσθεσε στη συνέχεια η συμβολαιογράφος.

Διαβάστε ακόμα: Μνημείο και βραβείο "Μαίρη Χρονοπούλου": Η δράση φροντίδας παιδιών και νέων από το Χαμόγελο του Παιδιού θα πάρει το όνομα της ηθοποιού

Τι άφησε η Μαίρη Χρονοπούλου στους κληρονόμους

Όπως αποκάλυψε όμως χθες ο δικηγόρος της ηθοποιού Δημήτρης Χατζημιχάλης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», δύο είναι οι δικαιούχοι της περιουσίας της αείμνηστης σταρ Μαίρης Χρονοπούλου, ενώ υπάρχουν και ορισμένα αντικείμενα και χρήματα τα οποία θα μοιραστούν σε κάποιους αγαπημένους της φίλους.

«Υπάρχουν δύο κληρονόμοι, το Χαμόγελο του παιδιού και η Λαμάρα, μια οικιακή βοηθός που είχε για πολλά χρόνια, δεν την ξέχασε. Αποφάσισε και δώρισε το σπίτι στον Άγιο Νικόλαο στα Πατήσια, που είχε αφήσει με τη διαθήκη στη Λαμάρα αρχικά. Στη συνέχεια αυτό το έδωσε στο Χαμόγελο του Παιδιού. Της είχε αφήσει και κάποια χρήματα, τα οποία όμως πρέπει να δούμε πού βρίσκονται, για να μπορεί να τα πάρει. Αν δεν κάνω λάθος, της άφησε 50.000 ευρώ. Κάποια χρήματα, επίσης, τα αφήνει σε κάποιους φίλους. Μη με ρωτήσετε ονόματα», είπε ο κ. Χατζημιχάλης.

«Αυτή η διαθήκη συμπερασματικά υποθέτω ότι έχει συνταχθεί πριν από το ’16, που έγινε το συμβόλαιο μεταβίβασης του σπιτιού. Τώρα αυτό το σπίτι ανήκει στο Χαμόγελο του Παιδιού. Τώρα μένουν δύο κοπέλες εκεί, που είναι φοιτήτριες», είπε αρχικά, ωστόσο στη συνέχεια εξήγησε πως, με βάση τη διαθήκη, το σπίτι στον Άγιο Νικόλαο είναι γραμμένο στη Λαμάρα.

Παρ’ όλα αυτά, τόνισε πως δεν μπορεί να είναι σίγουρος, μέχρι να έχει όλα τα στοιχεία στα χέρια του, γι’ αυτό και δεν μπορεί να απαντήσει εάν τα πράγματα που υπάρχουν μέσα στα σπίτια της πηγαίνουν και στους αντίστοιχους κληρονόμους. Σημείωσε, μάλιστα, πως υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κι άλλη διαθήκη και να μην έχει βρεθεί, η οποία ενδέχεται να αναιρέσει τις υπόλοιπες. Εξήγησε πως η ίδια είχε αναφέρει σε φίλους της πως είχε κρύψει μία διαθήκη, αλλά θα πρέπει να διεξαχθεί έρευνα, ενώ εμπόδιο σε αυτό είναι και το θέμα της κλοπής που έγινε πριν από λίγες μέρες στο σπίτι της ηθοποιού στην Παιανία.

Ποια είναι η Λαμάρα

«Είναι μια οικιακή βοηθός η οποία είχε συμπαρασταθεί πάρα πολύ στη Μαίρη πριν από λίγα χρόνια. Λαμάρα είναι το όνομά της, η οποία από πληροφορίες που έχουμε έχει γυρίσει στην πατρίδα της. Έχουμε πληροφορία ότι έχει αφήσει κάποια χρήματα. Αν δεν πάρουμε το αντίγραφο της διαθήκης, δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς. Η Μαίρη είχε ζητήσει με γραπτή δήλωσή της, πιστοποιημένη από την αστυνομία, η τέφρα της να ριχτεί στο Σούνιο», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Χατζημιχάλης, δικηγόρος και φίλος της αείμνηστης Μαίρης Χρονοπούλου στο «Πρωινό».

Η Λαμάρα στάθηκε στο πλευρό της πρωταγωνίστριας σε όλες τις δύσκολες φάσεις της ζωής της. Από τότε που η δημοφιλής ηθοποιός άρχισε να βιώνει έναν πραγματικό γολγοθά μπαινοβγαίνοντας σε διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα με την υγεία της, η καλοσυνάτη βοηθός της ήταν πάντα στο πλάι της, τη φρόντιζε και της έδινε κουράγιο.

"Η Λαμάρα είναι ο φύλακας-άγγελός μου"

«Όπως ξέρετε, εγώ δεν αυτοεξυπηρετούμαι και έχω απόλυτη ανάγκη τη βοήθεια ενός ανθρώπου. Η Λαμάρα, όμως, δεν είναι για μένα μόνο η βοηθός μου στο σπίτι, που κάνει όλες τις δουλειές και με κουράρει. Είναι ο φύλακας-άγγελός μου, αφού ήταν στο πλευρό μου σε όλους τους πόνους μου, τις οδύνες μου, ακόμη και στις… ανακοπές μου, για να με τρέξει στα νοσοκομεία. Και στα νοσοκομεία -μιλάμε τώρα ότι τα μισά από τα χρόνια που είμαστε μαζί τα περάσαμε σε κλινικές στην Ελλάδα και στο Ισραήλ- ήταν πάντα εκεί, δίπλα στο κρεβάτι μου. Αν δεν ήταν εκείνη, δεν θα είχα επιβιώσει. Έχουμε μεγάλη ταύτιση. Να πω ότι με τη Λαμάρα, που στη Γεωργία ήταν βιβλιοθηκάριος, διαβάζουμε τα ίδια βιβλία, ακούμε την ίδια κλασική μουσική και κάνουμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις», είχε πει η Μαίρη Χρονοπούλου για τη γυναίκα που την πρόσεχε από το 2001 και η οποία της έσωσε τη ζωή το 2009, όταν ένα αναμμένο κερί έπεσε πάνω στο ρούχο που φορούσε. Η Λαμάρα τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στην οικογένειά της στη Γεωργία.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime