H Μαρία Ελένη Λυκουρέζου επιχειρεί να στείλει μηνύματα ζωής μιλώντας για τα δύσκολα χρόνια των εξαρτήσεων από την κοκαΐνη τα οποία πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Μέσα από τη δική της εξομολόγηση προσπαθεί να βοηθήσει να βγουν από βασανιστικά αδιέξοδα όλοι όσοι βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι.

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Η ελευθερία μετά τα "σκοτάδια"

 Η ζωή έχει επιστρέψει στα χέρια της Μαρίας Ελένης Λυκουρέοζου που αισθάνεται ελεύθερη και ότι ορίζει τα πάντα. Οι καιροί που αυτό δεν συνέβαινε έχουν μείνει πίσω. Όπως όλα εκείνα που την πείσμωσαν και την έκαναν να αγωνιστεί.

Έχει μιλήσει και παλιότερα για τα όσα έζησε. Από τη μέρα του γάμου της με τον Απόστολο Γκλέτσο, όταν ήταν 19 ετών μέχρι το διαζύγιο, μόλις 2 μήνες αργότερα.

Με ειλικρίνεια αφοπλιστική. Περιγράφει μια σειρά από εικόνες, συναισθήματα, αλλά και σκέψεις που υπήρχαν στο μυαλό της. Μια πραγματικότητα που κατάλαβε ότι δεν είναι για εκείνη. Η ζωή της έχει μπει σε μονοπάτια εφιαλτικά. Τίποτα εκείνη την εποχή δεν εξαρτιόταν από τις δικές της δυνάμεις.

Και αυτή η απόφαση, ήρθε να δείξει ότι η δύναμη της θέλησης πολλές φορές είναι η πιο ισχυρή κινητήρια δύναμη. Όσο δύσκολη και αν μοιάζει η αποστολή. Στα 44 χρόνια της έχει κερδίζει τη σημαντικότερη μάχη. Έχει πάρει πίσω την ίδια τη ζωή της.

Η κόρη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και της Ζωής Λάσκαρη, ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό της και τα χρόνια που το βαθύ σκοτάδι των εξαρτήσεων καθόριζε τα πάντα ανήκει οριστικά στο παρελθόν.