Ο Νίκος Ψαρράς είναι αναµφισβήτητα ένας από τους πιο σπουδαίους Ελληνες ηθοποιούς, και όχι άδικα, µιας και κατάφερε να κερδίσει το κοινό µε το υποκριτικό του ταλέντο.

Αξιαγάπητος, ευθύς και καλοσυνάτος, ο Νίκος Ψαρράς είναι ο βασανισµένος Κανέλλος στη «Μάγισσα», ένας άνδρας µορφωµένος, µε βιτριολικό χιούµορ, µεγάλη συναισθηµατική ευφυΐα, αλλά και το «µαύρο πρόβατο» της οικογένειας.

Όσα αποκάλυψε ο Νίκος Ψαρράς

Πώς προέκυψε η νέα τηλεοπτική συνεργασία;

«Είπα το “ναι” πριν διαβάσω οτιδήποτε για τη σειρά, λόγω του συγγραφικού διδύµου Μελίνας Τσαµπάνη - Πέτρου Καλκόβαλη, αλλά και του σκηνοθέτη και φίλου Λευτέρη Χαρίτου. Ηµουν από τους πρώτους που, όταν υπήρχε σε µια κόλλα χαρτί η πρόταση, µου είπαν “θέλουµε να είσαι µαζί µας”. Είπα “όχι” σε πολύ µεγάλα σίριαλ που παίζονται φέτος και πάνε και πολύ καλά. Τους είπα “όχι” γιατί είχα πει “ναι” στη “Μάγισσα”», αποκαλύπτει στο «Secret» ο Νίκος Ψαρράς και εξηγεί: «Για πολύ καιρό δεν ξέραµε αν η “Μάγισσα” θα προχωρούσε, γιατί είναι µια πολύ ακριβή δουλειά, έπρεπε πολλά θέµατα να λυθούν και από την παραγωγή και από το κανάλι και περίµενα - και χαίροµαι που το έκανα».

Ποια θα είναι η πορεία του Κανέλλου στη σειρά; Είναι η γυναίκα του αδελφού του, η ∆αµιανή, µε την οποία θα κάνει σχέση;

«Ο Κανέλλος δεν θα κάνει κάτι άτιµο... Είναι καλής πάστας άνθρωπος, µε αρχές και ήθος, όµως γίνονται γύρω του τόσο πολλά, που και να θέλει, δεν προλαβαίνει να ερωτευτεί...», αποκαλύπτει, ενώ όπως λέει: «Ξέρω σχεδόν όλη την πορεία του ήρωα, αλλά όχι το φινάλε».

Τα γυρίσµατα ακόµη συνεχίζονται και είναι απαιτητικά.

«Με δυσκόλεψε πολύ το γεγονός πως τον χειµώνα φορούσαµε καλοκαιρινά, ενώ το καλοκαίρι, µε τον καύσωνα και τους 45 βαθµούς, φορούσαµε γούνες. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο κοµµάτι», λέει.

Οσο για τις βωµολοχίες που ακούγονται στη σειρά, ο Νίκος Ψαρράς εξηγεί: «Οι άνθρωποι τότε µιλούσαν ακόµα πιο άγρια από ό,τι εµείς. Ο Καραϊσκάκης ήταν βωµολόχος. Τώρα, το ότι παίζεται στις 9 το βράδυ, αυτό είναι απόφαση του καναλιού».

7ityyt


Ο ανταγωνισµός τον αγχώνει;

«Οχι, χαίροµαι που πάει καλά η “Μάγισσα”, αλλά και το ότι πάνε κι άλλες δουλειές καλά µόνο χαρά µπορεί να µου δώσει, γιατί ανεβαίνει ο πήχης», τονίζει.

Από τη «Μάγισσα» πάµε στον Μπέργκµαν και στο έργο «Σκηνές από έναν γάµο», που παίζεται στο «Σύγχρονο Θέατρο». Εκεί, µαζί µε τη Μαρίνα Ασλάνογλου καθηλώνουν το κοινό.

«Είναι ένα ρεαλιστικό κείµενο, που απαιτεί την αλήθεια του από τον ηθοποιό. Ο ηθοποιός ξεχνά τη βάση του θεάτρου όταν δεν παίζει ρεαλιστικό θέατρο... Ηρθαν θεατές που ήταν πάλι εδώ την περασµένη εβδοµάδα και είναι πολύ συγκινητικό αυτό...», εξηγεί και προσθέτει: «Εχω µια δυνατή συµπαίκτρια και έχουµε µια απίστευτη καθοδήγηση από την Ελενα Καρακούλη».

Το έργο έχει και σκηνές βίας. Πώς αντιµετωπίζει ο ίδιος τη βία;

«Η βία είναι κάτι που απεχθάνοµαι, κάτι που πολεµώ και δεν θέλω να το ξέρει το παιδί µου. Οταν υπάρχει βία, δεν µπορούµε να είµαστε καλοί σε τίποτα ούτε µπορούµε να υπάρχουµε», τονίζει, ο Νίκος Ψαρράς.

Πώς αντιδρά όταν βλέπει ανθρώπους να γίνονται βίαιοι µπροστά του;

«Επεµβαίνω και θα υποστηρίξω πάντα το θύµα σε ό,τι είδους βιαιότητα και αν υποβάλλεται. Ναι, εκεί αντιδρώ και θα φύγω, αν χρειαστεί, και από παράσταση. Τη δουλειά την κάνω για να περνάω καλά, να χαίροµαι, να έρχοµαι κάθε βράδυ και να το απολαµβάνω».

Αριστούχος µαθητής ο ίδιος, οι γονείς του δεν τον προόριζαν για ηθοποιό. Εκείνος όµως ακολούθησε το όνειρό του.

«Ο πατέρας µου δεν ήθελε να γίνω ηθοποιός. Οταν ήµουν στη σχολή, ήταν µυστικό. Οταν τελείωσα, του είπα να µου δώσει πέντε χρόνια για να δω αν θα τα καταφέρω, αλλιώς θα αλλάξω επάγγελµα. Μου είπε “εντάξει, αλλά θα τρέφεσαι µόνος σου”. Ηταν δύσκολο και στενάχωρο. ∆ούλευα νύχτα σε µπαρ, τα καλοκαίρια σε ξενοδοχεία για να τα βγάλω πέρα», αποκαλύπτει, ο Νίκος Ψαρράς.

«Ως παιδί, θεωρούσα πως µπορώ να το κάνω πολύ καλά και να είµαι ευτυχισµένος. Μπαίνοντας στη σχολή, όµως, συνειδητοποίησα πόσο κακά το κάνω και πόση δουλειά πρέπει να ρίξω για να γίνω καλός ηθοποιός. Και αυτό έκανα», καταλήγει, ο Νίκος Ψαρράς.


t5rterrere
Νίκος Ψαρράς με την δημοσιογράφο της εφημερίδας Παραπολιτικά Σπυριδούλα Τριάντου