Ο Μάξιμος Μουμούρης μιλά στην κάμερα της εκπομπής Ελένη για τις αναμνήσεις που σημάδεψαν την παιδική του ηλικία και λέει πως αισθάνεται επιτυχημένος γιατί έχει δημιουργήσει μια πολύ όμορφη οικογένεια και εξηγεί γιατί «χρωστάει» ένα ευχαριστώ στην σύζυγό του, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Επίσης ο Μάξιμος Μουμούρης μας έδωσε μια μικρή γεύση για όσα θα δούμε από τον ρόλο του Κωνσταντίνου που υποδύεται στη συνέχεια της «Γης της ελιάς».

Όσα δήλωσε ο Μάξιμος Μουμούρης

«Ο ρόλος μου αυτή τη στιγμή είναι σε μια ηρεμία, μετά από αυτά που περάσαμε» σημείωσε ο Μάξιμος Μουμούρης για τον γοητευτικό συμβολαιογράφο που υποδύεται στην επιτυχημένη δραματική σειρά του MEGA.

«Νομίζω θα περάσει μια μικρή περίοδο κρίσης ζήλειας και δεν ξέρω αργότερα τι θα γίνει, θα δούμε», συνέχισε, ο Μαξιμος Μουμούρης.

Αναφερόμενος στη ζωή με τέσσερις γυναίκες – τη γυναίκα του και τις κόρες του – ο Μάξιμος Μουμούρης σημείωσε πως αυτή η συμβίωση τον κάνει να τρέχει «ασταμάτητα και ακατάπαυστα».

Και συμπλήρωσε ο Μάξιμος Μουμούρης: «Μου έχει δώσει ένα τεράστιο δώρο, να λαμβάνω συνέχεια ανιδιοτελή αγάπη».

Ο ηθοποιός εξήγησε στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» ποια ήταν τα «δώρα» που του έδωσαν οι δικοί του γονείς. «Σίγουρα, μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ ότι ο πατέρας μου μας άφησε ένα μεγάλο πεδίο ελευθερίας και αγάπης… χωρίς φόβο. Κι αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό, μάλλον», είπε.

Για τη μητέρα του, ο Μάξιμος Μουμούρης σχολίασε: «Η μητέρα μου, μού άφησε ένα πολύ ωραίο στρώμα μαλακότητας και αγάπης, το οποίο μπορεί να μην το συνειδητοποιούσα τότε, αλλά ξέρω τι μου άφησε».

Όπως είπε, από τον τρόπο που μεγάλωσε κράτησε ορισμένες συνήθειες που εφαρμόζει και στη δική του οικογένεια πια. «Το κυριακάτικο τραπέζι, μικρές ρουτίνες, το πρωί στο σχολείο με το αμάξι. Είναι πολύ ωφέλιμος ο χρόνος αυτός γιατί έχει πολύ μπλα-μπλα».

Ο Μάξιμος Μουμούρης έχει δηλώσει στο παρελθόν πως υπήρξε ιδιαίτερα ανασφαλής ως έφηβος, κάτι που κατάφερε να ξεπεράσει μέσα από την υποκριτική. «Ένα κομμάτι αυτοπεποίθησης το κέρδισα μέσα από τη δύναμη που κέρδιζα από τη σκηνή. Ξαφνικά άρχισα να βρίσκω πράγματα για τον εαυτό μου μέσα από τη διαδικασία, την υποκριτική» είπε.

Φυσικά, στην ερώτηση αν υπήρξαν άνθρωποι που τον στήριξαν στη διαδρομή του, ο Μάξιμος Μουμούρης έχει μία και μόνη συνοδοιπόρο, τη σύζυγό του, Νάντια Γιαννακοπούλου. «Η Νάντια, η γυναίκα μου, ήταν πάντα εκεί σε ό,τι κι αν συνέβαινε, με εμπιστευόταν σε αυτό που κάνω σε καιρούς που δεν ήταν εύκολες να εμπιστευτείς ένα καλλιτέχνη για να κάνεις οικογένεια», σχολίασε.

Σε κάθε περίπτωση, αναφορικά με την πορεία της καριέρας του, ο ηθοποιός έχει μια ολοκληρωμένη στάση ζωής. «Έχω μια γυναίκα, μια οικογένεια και αν βελτιώνομαι σαν άνθρωπος μέσα από την οικογένειά μου, θα είμαι σίγουρα καλύτερος ηθοποιός, πιο πετυχημένος… όπως θες πες το» είπε και πρόσθεσε: «Έχει σημασία να είσαι με κάποιον και να λες “εγώ πατάω σε εσένα, τα δίνω όλα για σένα τώρα, δεν ξέρω τι θα γίνει”».

Αναφερόμενος στη σύζυγό του, βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ, ο Μάξιμος Μουμούρης  σχολίασε: «Η Νάντια δεν φέρνει σπίτι την πολιτική, πιο πολύ εγώ θέλω να μαθαίνω πράγματα και τη ρωτάω και πρέπει να την πιέσω λίγο παραπάνω για να μου πει», εξήγησε.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο ηθοποιός της «Γης της ελιάς» σχολίασε την ανατροπή στο Δήμο της Αθήνας, στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές. «Ο κόσμος κάτι είπε, σίγουρα. Νιώθω ότι δεν είπε μόνο για την Αυτοδιοίκηση, μίλησε πιο γενικά λίγο. Είναι καλό να ασκούνται πιέσεις στην κυβέρνηση γιατί νομίζω ότι είναι καλό να νιώθεις ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν μόνο καλύτερα, αν θες να διοικείς», εκτίμησε.

Ο Μάξιμος Μουμούρης μίλησε, τέλος, και για το θεατρικό έργο στο οποίο θα εμφανίζεται φέτος, τον «Πλατόνωφ» του Άντον Τσέχωφ, που ανεβαίνει στα μέσα Νοεμβρίου στο Θέατρο «Τόπος Αλλού».