Στον καναπέ του «Πάμε Δανάη» κάθισε το πρωί της Πέμπτης 19/10/2023 η Μιμή Ντενίση.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την πορεία της στο θέατρο και την τηλεόραση και αποκάλυψε αν θα αποδεχόταν μια πρόταση για ενασχόλησή της με την πολιτική.

Είμαι πολύ προβληματισμένη

«Εδώ είναι σαν να έρχομαι στο σπίτι μου, είστε τόσο φίλοι μου που δεν αισθάνομαι σαν να είμαι στην τηλεόραση για συνέντευξη», είπε αρχικά απευθυνόμενη στη Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη.

Πάντα δουλεύω πολύ

«Είμαι πολύ καλά, πνιγμένη, πάντα δουλεύω πολύ, αλλά είμαι πολύ προβληματισμένη με όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας και όχι μόνο από την επικαιρότητα. Βλέπω ένα μεγάλο μπέρδεμα της κοινωνίας, βλέπω τον κόσμο πολύ μπουρδουκλωμένο στο μυαλό του.

Επειδή η κοινωνία μας αλλάζει, κάποιοι το καταλαβαίνουν και το έχουν χωνέψει, κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν και αντιδρούν άσχημα. Υπάρχει μια γενική σύγχυση που είναι και πολιτική και κοινωνική και είναι παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα».

Για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή:

«Δεν υπάρχει χειρότερο από τον πόλεμο. Και τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους το ίδιο τους έχουμε στην καρδιά μας όταν πηγαίνουν και χτυπάνε αμάχους, παιδάκια. Το θέμα είναι ανάμεσα σε μια τρομοκρατική οργάνωση και στα κράτη και όχι ανάμεσα σε δύο κράτη.

Εγώ πρέπει να έχω μια επικοινωνία με το σύμπαν. Γράφω τη "Σμύρνη", δεν είχε γίνει το προσφυγικό το 2013, γίνεται το προσφυγικό. Έχω ένα έργο τώρα που αφορά πολύ την εβραϊκή κοινότητα, γίνεται αυτό. Λέω κάτι μου συμβαίνει εμένα».

Όλα είναι θέμα δουλειάς

Για τη μεγάλη επιτυχία που έχει όλα αυτά τα χρόνια στο θέατρο και την τηλεόραση, αλλά και για την τεράστια επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», η οποία της έχει χαρίσει δεκάδες βραβεία και διεθνή αναγνώριση.

Θέλω να βγάζει συμπέρασμα ο θεατής

«Εγώ θέλω να βγάζει συμπέρασμα ο θεατής, δεν θέλω να του κάνω μάθημα. Το θέατρο δεν είναι διδακτικό, είναι ψυχαγωγικό. Όλα είναι θέμα δουλειάς και χρόνου. Αν όταν σε κριτικάρουν και σε κατηγορούν είναι δίκαιο, με τα χρόνια φαίνεται. Εμένα η θέση μου πάντα είναι πρώτα η καλοσύνη, πάνω από την εξυπνάδα. Ο καλός άνθρωπος για μένα είναι πιο σπουδαίος από τον έξυπνο.

Μπορώ να αρχίσω να κλαίω επειδή έκανε η επιτυχία η Δανάη που την ξέρω από μωρό και τη βλέπω. Έτσι είμαι, πρέπει να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας και να δίνουμε όνειρο στον κόσμο».

Για τον παράγοντα που έφερε την επιτυχία;

«Αυτό που θεωρώ ότι έκανε εμένα τη μεγάλη μου επιτυχία είναι ότι έχω όραμα για την Ελλάδα, όχι για τον εαυτό μου. Η Ελλάδα είναι το όραμά μου. Θεωρώ ότι αυτήν τη στιγμή ούτε οι πολιτικοί ούτε οι καλλιτέχνες, οι περισσότεροι, έχουν όραμα. Θέλω η Ελλάδα να κάνει εξαγωγή πολιτισμού, όχι εισαγωγή. Καμία κυβέρνηση δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι ο πολιτισμός είναι το δυνατότερο όπλο που έχουμε και όλο το εξωτερικό είναι ανοιχτό».

Φυσικά και θα με ενδιέφερε η πολιτική

«Το εξωτερικό είναι έτοιμο, εμείς εδώ έχουμε έναν κομπλεξισμό», λέει η ίδια, επισημαίνοντας ότι ένας θεσμικός ρόλος με τον οποίο θα μπορούσε να προωθήσει τη χώρα μας στο εξωτερικό είναι κάτι που την ενδιαφέρει.

Φυσικά και θα πήγαινα στην πολιτική, μου έχουν προτείνει διάφορα κατά εποχές. Αν είναι κάτι που μπορώ να το κάνω καλά, που αφορά τον πολιτισμό, είμαι "μανούλα" σε αυτό. Ας μου δώσουν μια τέτοια θεσμική θέση και εγώ πάω αύριο, χωρίς χρήματα, και το κάνω».

Δεν πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά μας

Η Μιμή Ντενίση μίλησε και για την κόρη της, Μαριτίνα, και τη σχέση που έχουν οι δυο τους.

«Θεωρώ ότι τα παιδιά μας δεν πρέπει να τα πιέζουμε και να είμαστε πάνω από το κεφάλι τους. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα ούτε αν είχε κιλά ούτε αν δεν είχε κιλά. Εγώ πάντα λέω "πρέπει να είσαι ευτυχισμένη"».

Αναφερόμενη στην παρουσιάστρια του «Πάμε Δανάη», Δανάη Μπάρκα, η σχέση της με την οποία είναι γνωστή, η Μιμή Ντενίση έδωσε περισσότερες πληροφορίες. 

«Η Δανάη για εμένα έχει κάνει κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Έφυγε από την τηλεόραση αυτή η μανία ότι πρέπει να είσαι ξανθιά, 50 κιλά, ψηλή. Έφερε έναν άλλο αέρα, έναν άλλο τύπο, και είναι πολύ συμβατό με την εποχή μας».

Για το bullying που πέρασε ως ηθοποιός:

«Το μεγάλο bullying είναι το δημόσιο. Εγώ έχω φάει bullying μέσω τηλεόρασης. Ή είναι κάτι που σε δυναμώνει ή λυγίζεις. Εγώ δεν λυγίζω, είμαι πολύ εύκαμπτη, δεν πέφτω. Αισθάνθηκα πολλές φορές ότι αδικούμαι, ακούω αυτούς που έχουν αξία για μένα, έχω φυσική ωτοασπίδα.

Είχα το αντίβαρο ότι από πολύ μικρή επειδή είχα σχέσεις με ανθρώπους του εξωτερικού και με μεγάλες προσωπικότητες, γινόταν ένα παράξενο πράγμα σ' εμένα. Έβγαινε κάποιος που δεν ήταν σημαντικός στην Ελλάδα και με "έθαβε" και μετά με έπαιρνε τηλέφωνο η Ολυμπία Δουκάκη και μου έλεγε "πότε θα παίξουμε μαζί". Οπότε ήμουν σε δύο βάρκες και έγειρα προς τη σωστή».

Για την προσωπική της ζωή:

«Στον ορίζοντα υπάρχει φως, βλέπουμε προς το φως και περιμένουμε. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να μοιράζεται τις χαρές του, τις επιτυχίες του, τις στενοχώριες του. Εγώ για να το μοιραστώ πρέπει να είναι κάποιος ο οποίος να ξεφοβηθεί, γιατί η τηλεόραση δημιουργεί μια εικόνα που δεν είναι αληθινή».

Η Μιμή Ντενίση από τις 12 Ιανουαρίου 2024 θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, με την παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» στο Μέγαρο Μουσικής.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: