Καλεσμένη στην εκπομπή, Πρωινό Σουσού, βρέθηκε η Μαριάννα Τουμασάτου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο κίνημα του #metoo και τις κακοποιητικές συμπεριφορές γενικότερα στην κοινωνία.

Αυτό που τονίζει Μαριάννα Τουμασάτου πάντα είναι ότι πρέπει να παίρνουμε θέση για να γίνουν βήματα μπροστά, αλλιώς από την καρέκλα του σπιτιού μας δεν αλλάζει τίποτα.

Όσα δήλωσε η Μαριάννα Τουμασάτου

Αντιθέτως, η βία συνεχίζεται αφού κανείς δεν μπαίνει μπροστά για να τη σταματήσει.

«Είναι πιο επικίνδυνο να μιλήσουν για κακοποιητικές συμπεριφορές στην τηλεόραση γιατί είναι πιο κοντά σε ισχυρά πρόσωπα από ότι εμείς.Οτιδήποτε αν θιγεί μια εκπομπή, μια παρουσιάστρια, ένας δημοσιογράφος, θα πάρει μαζί και το κανάλι. Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα.Εμείς είμαστε μόνα μας τα έρμα, δεν έχουμε ούτε κάλυψη, ούτε προστασία σαν μονάδα.  Εμείς είμαστε έρμαια του καθενός και τους ηθοποιούς τους έχουν σαν τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Κάποτε μας λογάριαζαν τώρα δεν νομίζω ότι συμβαίνει εύκολα. Μας θεωρούν πιο αναλώσιμους», είπε η Μαριάννα Τουμασάτου.

«Πολλές φορές συναντάς ανθρώπους που είναι τεχνοκράτες και τα βλέπουν με το πληκτρολόγιο και δεν έχουν σχέση με την Τέχνη. Γιατί τους ακούς να λένε για πρότζεκτ αλλά έλα από κοντά να δεις πώς γίνεται αυτή η δουλειά!

Στο θέατρο επειδή ανοίγονται πιο πολύ τα πράγματα, είμαστε πιο ευάλωτοι. Αλλά φαντάζομαι ότι και στην τράπεζα, αν ο διευθυντής χουφτώσει την ταμία, δεν ξέρω αν είναι εύκολο η ταμίας να αντιδράσει και να χάσει τη δουλειά της. Γιατί μιλάμε για το βιοποριστικό. Εδώ που μίλησαν τα κορίτσια άρχισαν ότι “γιατί μετά από τόσα χρόνια», δήλωσε στην συνέχεια η Μαριάννα Τουμασάτου.

Τέλος η Μαριάννα Τουμασάτου ανέφερε: «Έχουμε φτάσει το 2023 και δεν έχει αναγνωριστεί η γυναικοκτονία. Τα ξεχνάμε! Σκοτώνονται τα παιδιά, βιάζονται και εμείς να πάμε το βράδυ στα μπουζούκια και να είμαστε καλά.

Ευθυνόμαστε και είμαστε οι επιλογές μας. Η βία προέρχεται γιατί δεν τη σταματάμε εμείς. Οφείλουν όλοι να πάρουν θέση. Το ότι δεν κάνω κάτι κακό είναι το βασικό. Για να πάει μπροστά η κοινωνία πρέπει να πάρω θέση. Να κάθομαι να λέω “κοίτα τι του έκαναν του παιδιού…”. Ε, τι του έκαναν; Κατέβα κάτω να το σώσεις».