Η Έλλη Τρίγγου επέστρεψε τηλεοπτικά με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα σειρά υπερπαραγωγή του ANT1 «Η Μάγισσα». Η ταλαντούχα ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Marie Claire» και την Αναστασία Καμβύση και μίλησε για την μεταφυσική σειρά που πρωταγωνιστεί, για την υποκριτική αλλά και τον έρωτα.

Σειρά σε ιστορικό πλαίσιο έχουμε ξαναδεί. Αυτή τη φορά στη «Μάγισσα» τη διαφορά κάνει το μεταφυσικό στοιχείο;

Αυτό ήταν το τυράκι για μένα, αυτό με μάγεψε.

Γιατί;

Αντιλαμβάνομαι το μεταφυσικό στοιχείο ως προέκταση του φυσικού, ως μέρος του. Το μεταφυσικό είναι το κομμάτι του φυσικού που απλώς δεν το έχουμε ακόμη αντιληφθεί, δεν το έχουμε βάλει σε λόγια. Ο ψυχισμός και ο νους μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τα πάντα γύρω μας, τη φύση, τα ζώα τους άλλους ανθρώπους – είμαστε ένα σύστημα.

Πιστεύω πως όλοι έχουμε δυνατότητες που στο πέρασμα των χιλιετιών έχουν κατασταλεί, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα γιατί ένας άνθρωπος, ο οποίος χρησιμοποιεί μόνο ένα κομμάτι των δυνατοτήτων του είναι πολύ πιο εύκολα χειραγωγήσιμος από έναν άλλον που φτάνει σε άλλα επίπεδα αυτογνωσίας και ενσυνειδητότητας, ξέρει ποιος είναι και έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του.



Βρίσκεις κάτι θεραπευτικό στη δουλειά που κάνεις;

Βέβαια. Λειτούργησε καταρχάς θεραπευτικά σε σχέση με την εικόνα που έχω για τον εαυτό μου (εσωστρεφής, ντροπαλή, κλειστή) και τον τρόπο με τον οποίο μπορώ να σταθώ απέναντι στον κόσμο (πρέπει να νιώσω πολύ ασφαλής για να είμαι ο εαυτός μου). Κάνω μία δουλειά που με βάζει απέναντι σε ό,τι με τρομάζει.

Παρατηρώ τον εαυτό μου να υπάρχει μέσα σε καταστάσεις που δεν μπορούσα να φανταστώ και κάθε φορά τα πάω όλο και καλύτερα, με πάθη και με λάθη. Νιώθω ότι εξελίσσομαι. Στη δουλειά μου ο μόνος τρόπος να κριθείς είναι ο χρόνος. Δεν μπορώ να σου πω για μένα τι ηθοποιός είμαι.

Μπορώ να σου πω για την Κάτια Δανδουλάκη, που είναι μία γυναίκα που έχει αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου τι άνθρωπος είναι, τι ηθοποιός, τι συνάδελφος, τι παραγωγός… Μπορούμε να βρεθούμε σε 25 χρόνια και να σου πω τότε.



Θα προσπαθήσω να το τηρήσω αυτό το ραντεβού. Έχει σταματήσει να σε τρομάζει η υπερέκθεση της τηλεόρασης;

Με τρόμαζε αυτή η υπερέκθεση και δικαίως. Νικάει το ότι σου δίνει τη δυνατότητα να απευθυνθείς σε πολύ περισσότερους ανθρώπους, από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε άλλον τρόπο ψυχαγωγίας. Αν μπορείς να είσαι μέρος μιας κατάστασης που τους προσφέρει κάτι καθαρό, όμορφο και παιδαγωγικό, το βρίσκω πολύ όμορφο.



Έχεις βγάλει τα δικά σου συμπεράσματα για τον έρωτα;

Έχω βγάλει κάποια για σήμερα, χθες μπορεί να ήταν άλλα, αύριο ίσως να είναι διαφορετικά. Μιλώντας από τη θέση ενός ανθρώπου που έχει πολύ μεγάλο φόβο δέσμευσης, καθώς έχω φοβία εγκατάλειψης και απόρριψης, που έχω ένα κομμάτι μέσα μου πολύ αρματωμένο, καταλαβαίνω ότι είναι προτιμότερο να πάρεις το ρίσκο που συμπεριλαμβάνει το δόσιμο. Αφού τώρα ζούμε, ας ζήσουμε ολοκληρωτικά, ας πιάσουμε τη ζωή από τα μαλλιά, οι παρελθοντικές προβολές δεν εξυπηρετούν. Ας ζήσουμε το τώρα.


1-Elli-Trigou-h-magissa-7
1-Elli-Trigou-h-magissa-8
1-Elli-Trigou-h-magissa-5
1-Elli-Trigou-h-magissa-6