Ο συγγραφέας του βιβλίου «Μαρινέλλα, οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια» Γιάννης Ξανθούλης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4».

Μιλά για τη ζωή της Μαρινέλλας, τους έρωτές της, τους χωρισμούς της αλλά και πώς κατάφερε να λειτουργήσει ως μονάδα μετά τον χωρισμό της από τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Οι αποκαλύψεις του Γιάννη Ξανθούλη


«Η Μαρινέλλα δεν ερωτεύτηκε τον Καζαντζίδη, υπήρχε όμως ένα φλερτ. Τα τραγούδια που έλεγαν δεν είχαν σχέση με τα τραγούδια που υπερασπιζόταν ο Θεοδωράκης. Εκεί εργάζονταν και ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης, ο Περιστέρης και ένα σωρό άλλοι που αργότερα αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητά τους. Το “μπουζουξού” ακολούθησε και αργότερα τη Μαρινέλλα, της το έλεγαν επιθετικά. Η “μπουζουξού” θα πάει στο Ηρώδειο αλλά εκείνη πήγαινε και τους έπαιρνε τα σώβρακα. Να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή», δήλωσε ο Γιάννης Ξανθούλης.  


Ο Γιάννης Ξανθούλης συνέχισε: «Δεν ήταν εύκολες οι μετακινήσεις. Εμείς είχαμε το τρένο τότε, ήταν βασικό. Η Μαρινέλλα κατέβηκε στην Αθήνα σαν σχέση-συνεργασία. Γνώρισε και τους γονείς του, έμεινε στο σπίτι τους. Τον πρώτο καιρό έμειναν όλοι μαζί. Η Γεσθημανή είχε τον γιο της και για εκείνον δεν ήταν κανείς ποτέ καλός. Εκείνος τοποθετούσε τη θέση της γυναίκας μόνο στο σ@ξ και γι' αυτόν υπήρχε μόνο η μάνα. Ήταν και μεγάλος μαμάκιας ο Καζαντζίδης. Ο Καζαντζίδης τη ζήλευε πάρα πολύ, ήταν τρελά ερωτευμένος και μόλις είχε χωρίσει από την Καίτη Γκρέυ. Η Μαρινέλλα ήταν και δεν ήταν ερωτευμένη. Έπρεπε να επιζήσει. Τα αισθήματα ήταν αμοιβαία, ήταν ο άνθρωπός της! Η Μαρινέλλα ήταν πιο εξωστρεφής και κουλάντριζε πολλά πράγματα παρά το μικρό της ηλικίας της».

Ο Γιάννης Ξανθούλης είπε στο τέλος: «Η Μαρινέλλα ήξερε ότι είχε ωραία φωνή αλλά όταν χώρισαν έμειναν στον άσο. Τότε βρέθηκε ο Γιώργος Κατσαρός και λέει “θέλω να δουλέψω”. Έκαναν μια μεγάλη περιοδεία στη Ρωσία. Γίνεται Μαρινέλλα μετά το 1967. Μέχρι τότε δεν είχε χρήματα, ήταν μία τσέπη. Δύο άνθρωποι, μία τσέπη. Ο κόσμος τότε την αντιμετώπισε φριχτά γιατί ήταν όλοι με τον Καζαντζίδη. Της έλεγαν “Άντε, μωρή, που έκανες το παλικάρι μας να κλάψει”».