Το χωριό ετοιμάζεται για τους αρραβώνες Αργυρώς και Αστέρη και όλα δείχνουν πως ο κύκλος αίματος και εκδίκησης, μεταξύ Βρουλάκηδων και Σταματάκηδων έχει κλείσει οριστικά, ακόμα κι αν δεν επιτευχθεί ο πολυπόθητος σασμός.

Ωστόσο ο Αντρέας έχει άλλα σχέδια, σκοπεύοντας να αιφνιδιάσει τους πάντες. Ο Αντώνης ερευνά τον θάνατο του Ευθύμη, διατηρώντας ακόμα κάποιες αμφιβολίες για την αθωότητα του Παύλου, που ωστόσο είναι φανερά συντετριμμένος από τον χαμό του φίλου του.

Ο Νικηφόρος αρχίζει να αποδέχεται το γεγονός ότι ο Μαθιός είναι πατέρας του.

Η Εύα επισκέπτεται το μνήμα του αδελφού της, ενώ ζητάει από τον παπά Μιχάλη να μην αποκαλύψει την ταυτότητά της. Μια δεύτερη ανεπάντεχη συνάντησή του με την Εύα, θα ενθουσιάσει τον Αντρέα, που δεν πίστευε ότι θα την ξαναδεί.

Η κόντρα Αντρέα και Μαθιού φουντώνει επικίνδυνα


Στο προηγούμενο επεισόδιο

H Εύα επισκέπτεται τον Παύλο, ο οποίος προσπαθεί να μάθει τις προθέσεις της. Εκείνη, όμως, κρατά τα χαρτιά της κλειστά. Ο Αντρέας προσεγγίζει τη Στέλλα, με σκοτεινούς σκοπούς. Την ίδια ώρα, γνωρίζεται με τη Βασιλική. Σκοτεινές αναμνήσεις ξυπνούν στο μυαλό της Θοδώρας, τη μέρα της πρόβας νυφικού, γεγονός που προβληματίζει τη Μαρίνα. Η αθωότητα του Βαγγέλη για το φόνο του Ξαξίρη αποδεικνύεται, ενώ οι προσπάθειες του παπά να πείσει τον Τηλέμαχο και τον Λάζαρο για σασμό, αποδεικνύονται μάταιες.

Σασμός

Ο Νικηφόρος παλεύει με τον εαυτό του, ώστε να βρει τρόπο να αποδεχτεί το Μαθιό. Την ίδια ώρα, η ένταση μεταξύ Αντρέα και Μαθιού φουντώνει. Μια τυχαία συνάντηση των δύο αντρών, θα πυροδοτήσει την κόντρα μεταξύ τους, και μόνο ο ένας από τους δύο θα βγει νικητής.

Σασμός

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: