Στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» ήταν καλεσμένος ο Λάκης Γαβαλάς, ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της μόδας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Με το εκκεντρικό του στυλ ο Λάκης Γαβαλάς έβαλε «φωτιά» στην κουζίνα και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ελληνικής μόδας, αλλά και της ζωής του.

Ο καλεσμένος της «ΠΟΠ Μαγειρικής» Λάκης Γαβαλάς μαγείρεψε με τον Ανδρέα Λαγό ψωμάκια με μπάτζο και μία δεύτερη συνταγή με αγγουράκια Κνωσού, σκορπώντας, εκτός από υπέροχες μυρωδιές, και απίστευτο γέλιο με τις γνωστές ατάκες του.


«Είχαμε πολύ μικρές γειτονιές και πήγαινα να παίξω στην αυλή που μετά έγιναν οι φυλακές Κορυδαλλού. Πού να ήξερα ότι θα με φιλοξενούσαν χρόνια μετά! Έμπαινα στην κουζίνα με τη μαμά, αλλά δεν ασχολήθηκα με τη μαγειρική πριν πάω στην Ιταλία. Πήγα στα 19 και ήταν τα πιο δύσκολά μου χρόνια σε επίπεδο πειθαρχίας. Δεν ξεφεύγω ποτέ από την πειθαρχία, δεν πίνω, δεν ερωτεύομαι. Καλά με πήγε μέχρι σήμερα, δυστυχισμένοι οι άλλοι που τους απορρίπτω, αλλά τι να κάνουμε;  Το λάδι έχει ακριβύνει, το χρησιμοποιώ μόνο για ξεμάτιασμα! Τώρα ζω σε ένα μικρό σπίτι σε σχέση με παλιά που είχα δύο σεφ και είχα 15 άτομα να καθαρίζουν σκόρδα και κρεμμύδια».

Λάκης Γαβαλάς για το φαγητό στη φυλακή

Μιλώντας για το φαγητό της φυλακής είπε ότι «είχα το αβαντάζ να μου φέρνουν απέξω και ο μόνος βοηθός που μου έμεινε μου έφερνε κάποιες φορές. Επίσης είχα δύο συγκρατούμενους που μαγείρευαν τέλεια. Στη φυλακή μπορείς να αγοράσεις υλικά, υπάρχει μανάβης, μπακάλης και ένα μικρό κουζινάκι που μαγειρεύεις. Ο Κορυδαλλός είναι μια μεταγωγική φυλακή, δεν είναι κλειστή όπως του Μαλανδρίνου που έχω πάει. Δεν έχω πάει σε άλλη. Να με πάνε σε καμιά αγροτική να βρω έναν αγρότη, να ζούμε τον έρωτά μας, να σπέρνουμε, να θερίζουμε. Ό,τι είναι να φέρει η ζωή, να μη μου το φέρει απότομα και μακριά από τα προσφιλή μου άτομα».

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε και για τη συμμετοχή στο Top Chef της Ρουμανίας αλλά και για τις νέες του δραστηριότητες


«Είμαι παμφάγο και παίρνω κιλά γιατί με πιάνουν κάτι βουλιμίες, αλλά μετά επανέρχομαι. Εγώ δεν κάνω δίαιτες, διατρέφομαι πιο υγιεινά κάποιες φορές».

Όπως αποκάλυψε ο Λάκης Γαβαλάς, έχει δυσανεξία στο αγγούρι, παρότι «έχω “φάει” πολλά στη ζωή μου», ενώ έχει φύγει από παρέα στην Κύθνο επειδή υπήρχε αγγούρι σε πιάτο με ψάρι.

Παρ' όλα αυτά, έφαγε από το πιάτο του σεφ και μάλιστα το ευχαριστήθηκε.

Ήταν δε απολαυστικός διηγούμενος την εμπειρία του σε ιαπωνικό εστιατόριο, όπου του έφεραν έξτρα πουφ για να βγάλει το καπέλο του, καθώς δεν επιτρεπόταν να τρώει με αυτό.