Με αφορμή τη νέα κωμική σειρά της ΕΡΤ «Στα σύρματα», βρέθηκε καλεσμένος ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» την Παρασκευή. Μεταξύ άλλων, δε, ο αγαπημένος πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στους απαιτητικούς χρόνους που έχει η δουλειά του ηθοποιού και στην… τρέλα της πρώτης του χρονιάς!


Ειδικότερα, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης εξομολογήθηκε πως «τον πρώτο χρόνο που άρχισα να δουλεύω έντονα υπήρξε στιγμή που έφυγα Δευτέρα πρωί από το σπίτι, είχα γυρίσματα για το "Ευτυχισμένοι μαζί" και την ταινία "Λούφα και απαλλαγή" μαζί με θέατρο και εκείνες τις ημέρες είχα γυρίσματα και για διαφήμιση γνωστής εταιρείας γιατί δεν βρίσκαμε άλλο χώρο για να με βάλουν. Με έπαιρναν από το θέατρο, 12:30 η ώρα, πήγαινα μέχρι τις 6μισι το πρωί και έκανα γύρισμα, το οποίο ήθελε 40 ώρες για να βγει και πήγα στο σπίτι μου ξανά… Παρασκευή βράδυ».

«Θυμάμαι πως κοιτούσα το κινητό και είπα: "Να τα παρατήσω; Αυτή θα είναι η δουλειά που θα κάνω;". Δηλαδή έφτασε να με μπουχτίσει εκείνες τις ημέρες αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι εγώ δεν χειρίστηκα καλά τον χρόνο μου και έβαλα πολλά πράγματα».


«Ήμουν όμως στην τρέλα της πρώτης χρονιάς που εννοείται πως ακόμα έχω αυτή την τρέλα για τη δουλειά. Μου ήρθαν αυτά, μου άρεσαν, είπα "ναι", χωρίς να σκεφτώ πώς θα τα καταφέρω. Απλώς τώρα κουμαντάρω, σίγουρα, πολύ καλύτερα τον χρόνο μου», συμπλήρωσε, ακόμα, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στο καθημερινό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο ηθοποιός μίλησε για το σενάριο που έφτασε στα χέρια του και τον λόγο που αποφάσισε να πει το «ναι» στα «Σύρματα», ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο του.


«Η σειρά είναι πιο ωραία από τα trailer. Δεν ξέρω τι επιτυχία θα έχει, εγώ ξέρω ότι κάναμε μία πάρα πολύ ωραία δουλειά. Είχε χρόνια να πέσει στα χέρια μου τόσο ωραίο πράγμα να διαβάσω, γι' αυτό και αποφάσισα να κάνω τηλεόραση. Ήθελα να κάνω τηλεόραση, αλλά ήθελα να με ιντριγκάρει. Έγινε ένα πάρα πολύ καλό κάστινγκ, έδεσαν όλοι με τους ρόλους τους κι έχει γίνει επίσης με κινηματογραφικούς όρους αυτή η σειρά», δήλωσε αρχικά ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.


«Δεν είμαι ακριβώς εγκληματίας, αλλά γίνομαι. Βάζω το χέρι στο μέλι, ενώ δεν πρέπει. Είμαι ένας λογιστής σε μια μεγάλη εταιρεία, ήσυχος άνθρωπος, ζω με τον πατέρα μου που είναι χασάπης και είμαι λίγο στη σκιά τους… Η μητέρα μου μας έχει αφήσει πριν από 30 χρόνια μόνους μας κι εγώ είμαι στη σκιά του πατέρα μου και θέλω κάπως να ξεφύγω. Καταλαβαίνω ότι αυτή η εταιρεία δεν είναι πολύ νόμιμη, κάνει διάφορα πράγματα και μου δίνεται η ευκαιρία να πάρω κι εγώ λίγο από το μέλι που καρπώνονται.

Όμως με το που το κάνω με μπουζουριάζουν, μπαίνω στη φυλακή και εκεί μέσα γνωρίζω τον Ιούλιο (Ιβάν Σβιτάιλο), που είναι ένας βαρυποινίτης, που για κάποιο λόγο με συμπαθεί και με παίρνει να με προστατεύσει. Εγώ αρχίζω να του μαθαίνω θέατρο, ποίηση, γιατί είμαι καλλιεργημένος, εκείνος μου μαθαίνει άλλα κόλπα και γίνονται πάρα πολλά ευτράπελα. Γίνεται και το πρόγραμμα της ψυχολόγου με τα τηλέφωνα κι εκεί γίνεται μια ιστορία που θα φέρει πάρα πολλά μπλεξίματα σε όλους μας», τόνισε.

Έχει μπει ποτέ στη φυλακή;

Οι παρουσιαστές της εκπομπής ρώτησαν τον Θανάση Τσαλταμπάση αν έχει βρεθεί ποτέ σε κάποιο κελί στο παρελθόν κι εκείνος απάντησε ότι δεν έχει δεχτεί ούτε κλήση στον δρόμο.

«Για τις ανάγκες της σειράς είδαμε κάποια μέρη, αλλά επειδή τώρα μιλάμε και για κωμωδία, απέφυγα να βιώσω κάτι τέτοιο γιατί μπορεί να με στενοχωρούσε πολύ και να το έβλεπα λίγο διαφορετικά. Με την έρευνα που έκανα, ήθελα να το αφήσω στη φαντασία μου να το δημιουργήσει κάτω από ένα κωμικό πρίσμα. Γιατί η αλήθεια δεν είναι τόσο κωμική. Δεν ήθελα να βαρύνω πολύ το μέσα μου. Δεν με έχουν συλλάβει ποτέ, ούτε αυτόφωρο. Ούτε καν κλήση», αποκάλυψε.


Η νέα κωμική σειρά της ΕΡΤ «Στα σύρματα» έρχεται την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 21:45 και υπόσχεται στους τηλεθεατές πολύ γέλιο.