Η Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε στην Κατερίνα Καινούργιου και στη «Super Κατερίνα» για τα όσα έχει βιώσει τα τελευταία 24ωρα στη Θεσσαλία, από όπου θα κάνει σήμερα ζωντανά πρεμιέρα με το «T-live».

Έχουν χάσει τα πάντα

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ενημερωτικής εκπομπής του Alpha ανέφερε αρχικά: «Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές και η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος εδώ έχει τεράστια αγανάκτηση, οργή και απόγνωση. Έχουν χάσει τα πάντα. Μίλησα με όλους αυτούς τους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή έχουν γλιτώσει με μπλούζα και ένα παντελόνι. Οι περισσότεροι δεν έχουν παπούτσια γιατί έφυγαν νύχτα από τα σπίτια τους, με τις παντόφλες.

Δεν ξέρουν αν θα ξαναφτιάξουν τα χωριά τους

Οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή δεν ξέρουν αν θα ξαναφτιάξουν τα χωριά τους. Μου έλεγαν «αν ξαναπνιγούμε;». Η οικονομική και κοινωνική καταστροφή είναι τεράστια. Η αλήθεια είναι κάτι τέτοιο δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη χώρα».

Η καταστροφή είναι ασύλληπτη

Στη συνέχεια, η Τατιάνα Στεφανίδου εξομολογήθηκε πως την ώρα του ρεπορτάζ υπήρξαν πολλές δυνατές στιγμές. «Όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου, η καταστροφή είναι ασύλληπτη. Ο κόσμος μάς ήθελε κοντά του, γιατί θέλει να μεταφέρουμε δημόσια την αγανάκτηση και την απόγνωση. Ο κόσμος μού ζήτησε να μιλήσω δημόσια και να ζητήσω να υπάρξει επιτέλους ένα οργανωμένο σχέδιο από την ελληνική πολιτεία, έτσι ώστε να γίνουν τα σωστά αντιπλημμυρικά έργα και να καλλιεργηθούν οι σωστές περιοχές. Να ξέρει ο κόσμος, θα ξαναφτιάξουν τα χωριά τους ή όχι;» είπε χαρακτηριστικά η Τατιάνα Στεφανίδου.

«Βρέθηκα σε ένα χωριό, στον Βλόχο Καρδίτσας που δεν υπάρχει πρόσβαση. Για να φτάσω εκεί, χρειάστηκε να στείλουν οι αποκλεισμένοι κάτοικοι του χωριού που έμεναν όλη τη βδομάδα σε μία εκκλησία, δύο 15χρονα και ένα 27χρονο αγόρι και με πήραν από τα βουνά. Όταν έφτασα εκεί, με ρωτούσαν οι κάτοικοι «το χωριό μας θα το ξαναφτιάξουμε ή στην επόμενη νεροποντή θα πεθάνουμε όλοι μας;». Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα. Έχουν γίνει πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα» πρόσθεσε επίσης, η Τατιάνα Στεφανίδου.

Τέλος, να θυμίσουμε, ότι σήμερα στις 14:50, το «T-live» κάνει πρεμιέρα στον Alpha.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: