Η Σελίν Ντιόν πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο και σύμφωνα με την αδερφή της «κάνει ό,τι μπορεί» καθώς συνεχίζει να παλεύει με την ανίατη διάγνωση του συνδρόμου της άκαμπτης προσωπικότητας.

Μιλώντας στο «HELLO! Canada», η Κλοντέτ Ντιόν δήλωσε ότι υπάρχουν λίγα πράγματα που η ίδια και η οικογένειά της μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν την 55χρονη αδελφή της και να «ανακουφίσουν τον πόνο της». «Κάνει τα πάντα για να αναρρώσει», δήλωσε στο πρακτορείο.

«Είναι μια δυνατή γυναίκα. Είναι μια ασθένεια για την οποία γνωρίζουμε τόσο λίγα πράγματα. Υπάρχουν σπασμοί - είναι αδύνατο να τους ελέγξεις. Ξέρετε ποιοι άνθρωποι σηκώνονται συχνά τη νύχτα εξαιτίας μιας κράμπας στο πόδι ή στη γάμπα; Είναι κάπως έτσι, αλλά σε όλους τους μυς», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τη στηρίξουμε, να ανακουφίσουμε τον πόνο της», αποκάλυψε η 74χρονη αδελφή της τραγουδίστριας, συμπληρώνοντας ότι «προσευχόμαστε ότι οι ερευνητές θα βρουν μια θεραπεία για αυτή την απαίσια ασθένεια».

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, το σύνδρομο δυσκαμψίας είναι μια «σπάνια, προοδευτική νευρολογική διαταραχή» που μπορεί να προκαλέσει δυσκαμψία των μυών του κορμού, των χεριών και των ποδιών. Επηρεάζει περίπου έναν στο ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Η αδελφή τους Λίντα και ο σύζυγός της έχουν μετακομίσει έκτοτε στο σπίτι της ποπ σταρ στο Λας Βέγκας για να τη φροντίσουν. «Είναι ανακουφιστικό για όλους μας», πρόσθεσε η Κλοντέτ.

Τον περασμένο μήνα, η Κλοντέτ αποκάλυψε ότι, παρά τη συνεργασία της με «τους κορυφαίους ερευνητές στον τομέα», η διάσημη τραγουδίστρια είδε μικρή βελτίωση στην υγεία της. «Δεν μπορούμε να βρούμε κανένα φάρμακο που να λειτουργεί, αλλά το να έχουμε ελπίδα είναι σημαντικό», δήλωσε η Κλοντέτ στην εφημερίδα «Le Journal de Montreal».

Η Σελίν αποκάλυψε τη διάγνωσή της τον Δεκέμβριο του 2022, γεγονός που την ανάγκασε να διακόψει την παγκόσμια περιοδεία της Courage World Tour.

Η αδελφή της δήλωσε ότι η ακύρωση της περιοδείας ήταν μια αναγκαία κίνηση για τις πιθανότητες αποκατάστασής της. «Ειλικρινά πιστεύω ότι χρειάζεται κυρίως να ξεκουραστεί. Πάντα κάνει τα πάντα, προσπαθεί πάντα να είναι η καλύτερη και κορυφαία στον τομέα της. Κάποια στιγμή, η καρδιά και το σώμα σου προσπαθούν να σου πουν κάτι. Είναι σημαντικό να το ακούς», είχε δηλώσει προηγουμένως.