Δύο ταινίες στην Ελλάδα ετοιµάζει ο διάσηµος Ελληνοαυστραλός παραγωγός και ηθοποιός Louis Mandylor, όπως αποκαλύπτει στο «S».

Πριν από λίγες ηµέρες ήρθε στην Ελλάδα όχι µόνο για να την απολαύσει, αλλά και για επαγγελµατικούς λόγους, αφού τη θεωρεί ιδανική για γυρίσµατα.

Ο γιος Ελλήνων µεταναστών από την Πελοπόννησο, της Λουίζας (το γένος Μανδυλάρη) από την Καλαµάτα και του Γιάννη Θεοδοσόπουλου από την Τρίπολη, έχει διαγράψει πολύ δυναµική πορεία, µε το αξέχαστο πέρασµά του από «Τα φιλαράκια», ενώ η παγκόσµια αναγνωρισιµότητα ήρθε µε τον ιδιαίτερο ρόλο του στην ταινία «Γάµος αλά ελληνικά».

Μάλιστα, θα συµµετάσχει και στο «Γάµος αλά ελληνικά 3», που θα βγει στις αίθουσες τον Σεπτέµβριο.

Πρόσφατα, έλαβε διθυραµβικές κριτικές για την ερµηνεία του στη σειρά «The offer» της Paramount, ενώ έχει γίνει πολύ γνωστός για τις ταινίες δράσης όπου πρωταγωνιστεί, όπως το «Debt collector» και το «Rambo: Last blood».

Ο ταλαντούχος ηθοποιός µιλά στο «Secret» για τα σχέδιά του αλλά και όσα αγαπά στην Ελλάδα.

 

gbfg

 

Πώς νιώθετε όταν επισκέπτεστε την Ελλάδα;

«Το σίγουρο είναι πως νιώθω µια διαφορετική αύρα, άλλες δονήσεις στην ατµόσφαιρα. Τι εννοώ: Για µένα η Ελλάδα ίναι η ιστορία µου, το αίµα µου, δεδοµένου ότι γεννήθηκα µεν στη Μελ[1]βούρνη της Αυστραλίας, όµως η Ελλάδα ήταν πάντα παρούσα. Υπάρχει µια ισχυρή ελληνική κοινότητα και η κουλτούρα έχει διατηρηθεί ατόφια. Οπότε, ναι, είναι ιδιαίτερη η Ελλάδα για µένα. Και βέβαια είναι πανέµορφη, το καλύτερο οικόπεδο σε αυτή τη µεριά του πλανήτη. Ολοι ονειρεύονται ένα κοµµάτι γης στην Ελλάδα».

 Τι σας αρέσει περισσότερο;

«Μου αρέσει πολύ το καλοκαιρινό ελληνικό φαγητό. Απολαµβάνω τις στιγµές που µένω µόνος µου στην Ελλάδα. Νιώθω ηρεµία, αναλογίζοµαι το παρελθόν, που αντανακλά τους στό[1]χους µου για το µέλλον. Εχω πολλά που θέλω να καταφέρω ακόµα και να προσφέρω κάτι καλό για τον κόσµο. Μαθαίνουµε ότι η Ελλάδα πιθανώς είναι ανάµεσα στις τοποθεσίες όπου θα κάνετε γυρίσµατα για κάποιες ταινίες που θα σκηνοθετήσετε».

Αυτό συµβαίνει επειδή έχετε δεσµούς µε τη χώρα µας ή είναι αυστηρά µια επιλογή που έχει να κάνει µε την παραγωγή, εξυπηρετώντας τα σενάρια των ταινιών;

«Εχω ονειρευτεί να κάνω δύο ταινίες στην Ελλάδα, δύο ιστορίες που είναι πολύ προσωπικές για µένα, και ελπίζω να γίνει αυτό µια µέρα. Η πρώτη είναι µια ταινία εποχής για το χωριό όπου γεννήθηκε ο πατέρας µου, κοντά στην Τρίπολη, σχετικά µε την περίοδο που οι Γερµανοί εισέβαλαν και τροµοκρατούσαν το χωριό, ψάχνοντας έναν παπά που συντόνιζε µια οµάδα αντιστασιακών. Η άλλη είναι µια προσωπ ική ιστορία, που αναφέρεται σε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος πηγαίνει δεκαήµερες διακοπές στην Ελλάδα, του προσφέρεται ένα µεγάλο συµβόλαιο σε µια οµάδα και αποφασίζει να µη γυρίσει πίσω. Ενας νεαρός που ανακαλύπτει τον εαυτό του σε ένα ελληνικό νησί, ερωτεύεται, απογοητεύεται και συνειδητοποιεί. Παράλληλα, µε την οµάδα µου προετοιµάζουµε για το ερχόµενο καλοκαίρι µια ροµαντική 

κοµεντί. Ανυποµονώ».


*Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 29/7