Ο Ρόμπι Γουίλιαμς εμπλέκεται σε νέα διαμάχη με τους γείτονές του.

Ο 49χρονος τραγουδιστής έχει εμπλακεί σε μια ακόμη διαφωνία με έναν από τους γείτονές του. Αυτή τη φορά, η διαμάχη περιστρέφεται γύρω από την επιθυμία του Γουίλιαμς να κόψει ένα δέντρο στην έπαυλη των 17 εκατομμυρίων λιρών στο Λονδίνο, αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με τις προθέσεις του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πανύψηλο δέντρο στον κήπο του, προκαλεί αναστάτωση και είναι επικίνδυνο. Ο Ρόμπι Γουίλιαμς φοβάται ότι αν μείνει ανέγγιχτο, μπορεί τελικά να καταρρεύσει πάνω σε κάποιον. Ωστόσο, τα σχέδιά του έχουν συναντήσει αντιρρήσεις από ένα άλλο δυσαρεστημένο άτομο.


Σε επιστολή του προς το τοπικό συμβούλιο, ο ενιστάμενος εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην αίτηση του τραγουδιστή, αναφέροντας: «Γεια σας, επιθυμώ να εκφράσω πολύ έντονες αντιρρήσεις για την αίτηση αυτή. Ο κύριος Γουίλιαμς έχει ήδη λάβει άδεια να κόψει αρκετά δέντρα στην ιδιοκτησία του και τώρα φαίνεται ότι ένα ακόμη δέντρο είναι πιθανό να πέσει θύμα των επιθυμιών του. Πόσα ακόμη σκοπεύει να εξαλείψει από την ιδιοκτησία του; Τα δέντρα είναι φίλοι μας, όχι εχθροί μας. Πρέπει να τα αγαπάμε και να αποφεύγουμε να τα χτυπάμε με τσεκούρι».

Το δέντρο μάλιστα που έβαλε στο… στόχαστρο ο σταρ προστατεύεται από εντολή διατήρησης δέντρων, πράγμα που σημαίνει ότι για την αφαίρεσή του απαιτείται ρητή άδεια. Ο Γουίλιαμς προσέφυγε στις υπηρεσίες ενός ειδικού, ο οποίος υπέβαλε έκθεση στο συμβούλιο του Κένσινγκτον και της Τσέλσι. Η έκθεση περιγράφει το δέντρο ως μια ώριμη ψευδοακακία, ύψους περίπου 20 μέτρων με διάμετρο κορμού 90 εκατοστά. Επισημαίνει σημάδια αποσύνθεσης και δομικής αστάθειας, υποδεικνύοντας τον επικίνδυνο χαρακτήρα του δέντρου. Η έκθεση συνιστά την πλήρη αφαίρεση, με επεξεργασία του εναπομείναντος πρέμνου με ισχυρό ζιζανιοκτόνο για την αποτροπή της αναβλάστησης.


Το συμβούλιο θα λάβει απόφαση σχετικά με την αίτηση του διάσημου τραγουδιστή τις επόμενες εβδομάδες. Όμως, αυτή η σύγκρουση δεν είναι η πρώτη φορά που τα δέντρα προκαλούν ένταση μεταξύ του Ρόμπι και των γειτόνων του. Τον περασμένο μήνα, έλαβε άδεια να κόψει δέντρα στον κήπο του, με τον όρο να μην γίνονται εργασίες τα Σαββατοκύριακα για να μην ενοχλούνται οι γείτονές του. Το συμβούλιο του ζήτησε επίσης να φυτέψει δύο δενδρύλλια, ως αντικαταστάτες των δέντρων που κόπηκαν.

Τα προηγούμενα σχέδια ανακαίνισης του Ρόμπι για την έπαυλή του, αξίας 17,5 εκατομμυρίων λιρών, που είναι διατηρητέα, είχαν προκαλέσει και μια πενταετή διαμάχη με τον πρώην κιθαρίστα των Led Zeppelin, Τζίμι Πέιτζ. Ο Πέιτζ εξέφρασε ανησυχίες ότι οι δονήσεις από την ανακαίνιση θα μπορούσαν να βλάψουν τους αρχαίους πίνακες και τις τοιχογραφίες στο σπίτι του, όπου διέμενε για μισό αιώνα. Ωστόσο, οι αντιρρήσεις του δεν ευδοκίμησαν.