Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ανήκει στα στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας που έραψαν και τελικά φόρεσαν το υπουργικό κοστούµι, καθώς ο Ρεθυµνιώτης βουλευτής αποτελεί την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το υφυπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα την περασµένη ∆ευτέρα, µετά την ορκωµοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως όλα τα µέλη του νέου Υπουργικού Συµβουλίου έφτασαν στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού έχοντας στο πλευρό τους τους αγαπηµένους τους ανθρώπους, που τους συνόδευσαν στη σηµαντική στιγµή της πολιτικής τους καριέρας, έτσι και δίπλα στον Γιάννη Κεφαλογιάννη στέκονταν ο αδερφός του, Νίκος, και η σύντροφός του, η αγαπηµένη του Ειρήνη Σαράντη, η οποία έχει κλέψει την καρδιά του 41χρονου Κρητικού πολιτικού και τον έκανε να εγκαταλείψει το κλαµπ των εργένηδων, αφού το ζευγάρι ετοιµάζεται να ενώσει τις ζωές του ενώπιον Θεού και ανθρώπων τον προσεχή Σεπτέµβριο.

Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Secret», ο γάµος του Γιάννη Κεφαλογιάννη και της εκλεκτής της καρδιάς του, Ειρήνης Σαράντη, θα τελεστεί στην Αθήνα τις πρώτες ηµέρες του Σεπτεµβρίου, µε κουµπάρους στενούς φίλους του ζευγαριού.

Ο θρησκευτικός γάµος τους θα πραγµατοποιηθεί σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο στην πρωτεύουσα, από όπου κατάγεται η νύφη. Ωστόσο, οι µελλόνυµφοι σχεδιάζουν να πραγµατοποιήσουν µετά τη γαµήλια τελετή, στις 15 Σεπτεµβρίου, µεγάλο παραδοσιακό γλέντι στα Ανώγεια της Κρήτης, την ιδιαίτερη πατρίδα των Κεφαλογιάννηδων, όπου θα καλέσουν πολλούς συγγενείς, φίλους και, φυσικά, στελέχη της πολιτικής και της κυβέρνησης, που αναµένεται να δώσουν το «παρών» στις χαρές του ζεύγους.

Άλλωστε, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης προέρχεται από µια µεγάλη πολιτική οικογένεια της Κρήτης. Είναι ο πρώτος γιος από τα τρία παιδιά του Αχιλλέα Κεφαλογιάννη, αδερφού και στενού συνεργάτη του Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ο ίδιος εκλέγεται βουλευτής µε τη Νέα ∆ηµοκρατία από το 2012, ενώ στις πρόσφατες εκλογές εξελέγη πρώτος βουλευτής στον Νοµό Ρεθύµνου, συγκεντρώνοντας 11.364 σταυρούς προτίµησης.

Μάλιστα, οι γαµήλιες προετοιµασίες συνέπεσαν µε την πολύµηνη προεκλογική περίοδο, µε τους µελλονύµφους να βρίσκονται στο στάδιο του καθορισµού των λεπτοµερειών για τη µεγάλη ηµέρα και το aft er wedding party στη γενέτειρα του γαµπρού.



Δυνατός έρωτας

Το ζευγάρι είναι µαζί τα τελευταία δύο χρόνια και γνωρίστηκαν µέσω κοινών γνωστών, σε ένα τραπέζι µε φίλους. Η γνωριµία του Ρεθυµνιώτη βουλευτή και της όµορφης Ειρήνης δεν άργησε να γίνει ένας δυνατός έρωτας, που θα οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας, ενώ όσοι τους γνωρίζουν λένε πως είναι φτιαγµένοι ο ένας για τον άλλον, µια και µοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, όπως και την αγάπη τους για τη µουσική και τα ταξίδια.

Ποια είναι, όµως, η γοητευτική Ειρήνη Σαράντη;

Η µέλλουσα σύζυγος του νέου υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, µετά την αποφοίτησή της από το Κολέγιο Αθηνών, σπούδασε ∆ιεθνείς Σχέσεις στο φηµισµένο Πανεπιστήµιο Brown, ενώ στη συνέχεια συνέχισε τις µεταπτυχιακές σπουδές της, παίρνοντας MBA από το Harvard Business School.

Η καταξιωµένη Marketing Communications Manager τα τελευταία επτά χρόνια εργάζεται στην IYC (The International Yacht Company), ως Chief Digital Officer, ενώ στην πλούσια επαγγελµατική της διαδροµή σε πολυεθνικές εταιρείες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα έχει περάσει από τη Neutrogena U.S. και την Johnson & Johnson Hellas.

Ο υφυπουργός Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, συµµετέχει για δεύτερη φορά σε κυβερνητικό σχήµα, καθώς στην πρώτη σύνθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2019, είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών. Σπούδασε στη Νοµική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών και στη συνέχεια πραγµατοποίησε µεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική και τις ∆ιεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήµιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Μετά τις µεταπτυχιακές του σπουδές συνέχισε την επιµόρφωσή του στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου του Harvard, αποκτώντας ειδίκευση στην τεχνική της διαπραγµάτευσης για δικηγόρους, και σε ηλικία 30 ετών εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής µε την κεντροδεξιά παράταξη.

Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά»