Ξέσπασε ο Γιάννης Στάνκογλου κατά του ηθοποιού, Κωνσταντίνου Μωραΐτη μετά την ανάρτηση «κόλαφο» που έκανε για την αποχώρησή του από θεατρική παράσταση.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός έκανε ένα post στη σελίδα του στο Facebook, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο προτίμησε να αποχωρήσει από το έργο «Οιδίπους Τύραννος».

«Θα ήθελα επίσημα να σας ενημερώσω ότι εχω αποχωρήσει από την παράσταση Οιδιπους Τύραννος εδώ και 10 μέρες.

Οι ηθοποιοί δεν είμαστε τσαντάκια αναλόγως με τους followers μας να πιάνουμε την ανάλογη θέση στη βιτρίνα. «δεν είσαι τηλεοπτικός και δεν θα προσελκύσεις κόσμο, οπότε δεν θα σε συμπεριλάβουμε σε προωθητικό υλικό» μου είπε η παραγωγή. Όπως και πολλά άλλα που δεν θα ήθελα να αναφέρω.

Σε μια εποχή που η τέχνη και οι άνθρωποι της είναι αποδέκτες απαξιωτικών συμπεριφορών, είναι χρέος μας να αντιστεκόμαστε.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής» Χρόνης Μισσιος. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη ολοψυχα στους συναδέλφους μου» έγραψε ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης.

Η απάντηση του Γιάννη Στάνκογλου

Ο ηθοποιός, ο οποίος παίζει, επίσης στην παράσταση, έγραψε ως απάντηση κάτω από την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μωραΐτη. «Πόσο σε ενδιαφέρει η φάτσα σου στην αφίσα και τη μπέρδεψες κιόλας με το προωθητικό υλικό… και φίλοι κάντε λάικ ακαι πείτε και μπράβο σε ένα τύπο που θέλει μόνο να είναι στην αφίσα… Κρίμα είσαι απλά ψεύτης».

stankoglou-giannis

 

Η απάντηση της εταιρίας παραγωγής

«Ανακοίνωση της Εταιρείας Παραγωγής Θεατρικά Δρώμενα ΙΑΣΜΟΣ για την οικειοθελή αποχώρηση του ηθοποιού Κωνσταντίνου Μωραΐτη από την παράσταση “Οιδίπους Τύραννος”.

Ο κ. Μωραΐτης δεν προσήλθε στην πρόβα και αποχώρησε αιφνιδίως από την παράσταση για τον μοναδικό λόγο, όπως ρητά ο ίδιος δήλωσε εις επήκοον συντελεστών της παράστασης, ότι δεν μπήκε η φωτογραφία του στην αφίσα.

Σκοπός της αφίσας και του εν γένει προωθητικού υλικού της παράστασης και κάθε έργου είναι, αυτονοήτως, η προώθηση της παράστασης και όχι η προσωπική προβολή εκάστου συντελεστή. Ρόλος της εταιρείας παραγωγής δεν είναι να εκτελεί “εντολές”. Οι αποφάσεις της εταιρείας παραγωγής λαμβάνονται αυτόνομα και πάντοτε με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την προώθηση της παράστασης στο κοινό.

Διευκρινίζουμε, πάντως, ότι η προβολή των συντελεστών της παράστασης έγινε, όπως πάντοτε, με βάση απολύτως αντικειμενικά κριτήρια. Συγκεκριμένα, ο κ. Μωραΐτης περιλαμβανόταν στην προωθητική φωτογραφία, μαζί με όλους τους ηθοποιούς -δεν εστάλη καμία ατομική φωτογραφία. Επίσης και στο προωθητικό βίντεο, όπου είχε, όπως όλοι οι ρόλοι, ικανό και ισότιμο χρόνο προβολής. Αντίστοιχα, και στο δελτίο Τύπου αναγραφόταν κανονικά στη διανομή με το όνομα του ρόλου του.
Επομένως, δεν τίθεται θέμα μη συμπερίληψής του στην προώθηση της παράστασης, το οποίο, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν θα δικαιολογούσε τη συμπεριφορά του.

Ήδη σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Μωραΐτης επιχειρεί, με ανάρτησή του στο Facebook, να διαστρεβλώσει πλήρως την αλήθεια.

Σε απάντηση των όσων αναληθώς δηλώνει, τονίζουμε ότι: Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα αναφοράς από πλευράς της εταιρείας σε followers ή κάτι αντίστοιχο, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μωραΐτης. Ουδέποτε, επίσης, αναφέρθηκε ο όρος “τηλεοπτικός” Ο μοναδικός λόγος για τον οποίον ο ίδιος δήλωσε ότι αποχωρεί ήταν η δυσαρέσκειά του από τη μη συμπερίληψη της φωτογραφίας του στην αφίσα της παράστασης. Κάθε άλλος ισχυρισμός είναι αναληθής και επιτείνει την ευθύνη του και τη ζημία μας από την αιφνίδια αποχώρησή του.

Επειδή ουδέν ισχύει από τα όσα δημοσίως επικαλείται ο κ. Μωραΐτης, αλλά, αντιθέτως, αποχώρησε οικειοθελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα από την παράσταση, προς έκπληξη όλων, χωρίς καμία προσωπική διαφωνία αλλά για τον αποκλειστικό -και παντελώς αβάσιμο- λόγο ότι δεν ικανοποιήθηκε η επιθυμία της προσωπικής του προβολής σε βάρος του συνόλου των συντελεστών και της ομαλής διεξαγωγής των προβών, διακινδυνεύοντας την ομαλή πορεία των δοκιμών και της παράστασης, δηλώνουμε ότι η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της για την αποκατάσταση της ηθικής της βλάβης, τόσο ως προς την αιφνίδια αποχώρηση του κ. Μωραΐτη, όσο και ως προς τη διάδοση αναληθών γεγονότων ως προς τον δήθεν λόγο αποχώρησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» ήταν η ανακοίνωση στο facebook.