Ο Ike Turner Jr., γιός της θρυλικής τραγουδίστριας Tina Turner, συνελήφθη το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών (κρακ, κοκαΐνη και μεθαμφεταμίνη) και της παραποίησης αποδεικτικών στοιχείων. Ο διάσημος μουσικός, ο οποίος είχε κερδίσει βραβείο Grammy το 2007, καταδικάστηκε σε φυλάκιση μόλις 18 ημέρες πριν από τον τραγικό θάνατο της «βασίλισσας του Rock & Roll» σε ηλικία 83 ετών, στην ελβετική κατοικία της στις 24 Μαΐου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Alvin του Τέξας, όταν η τοπική αστυνομία σταμάτησε τον 64χρονο Ike Jr. σε ένα φανάρι. Οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, κατάσχεσαν 1,7 γραμμάρια κοκαΐνης, κρακ και μεθαμφεταμίνη.

Ο αστυνόμος Q.T. Arendell του αστυνομικού τμήματος του Alvin αποκάλυψε: «Προσπάθησε να καταναλώσει τα ναρκωτικά πριν οι αστυνομικοί προλάβουν να του τα κατασχέσουν». Η σύντροφος του Ike Jr., Jessica Salinas-Esquivel, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για κατοχή ουσιών (μεθαμφεταμίνες), όπως επιβεβαιώνεται από τη σχετική αναφορά.


Ενώ ο Ike Jr. είχε εργαστεί κάποτε ως ηχολήπτης της Tina Turner μετά τον χωρισμό της από τον βίαιο Ike Turner, η επαγγελματική τους συνεργασία ήταν βραχύβια. Ο Ike Jr. ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του αντιδρούσε σθεναρά που συνεργαζόταν με τη μητέρα του και μάλιστα κάποια στιγμή ήταν βίαιος, ενώ τον απείλησε με ένα 45άρι πιστόλι. Το 2018, αποκάλυψε στη «Daily Mail» ότι είχε να μιλήσει με τη μητέρα του για πάνω από μια δεκαετία.



Ο πατέρας του ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη, ενώ οι αστυνομικοί τον είχαν συλλάβει αρκετές φορές για ναρκωτικά. Ένα από τα πιο διαβόητα περιστατικά αφορούσε τον πυροβολισμό στο πόδι ενός 49χρονου άνδρα, αφήνοντάς τον τραυματισμένο στο γκαζόν, στο σπίτι του στο Ίνγκλγουντ το 1981. Τελικά, ο Ike Sr. εξέτισε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για κατοχή κοκαΐνης. Πέθανε το 2007 λόγω υπερβολικής δόσης ναρκωτικών σε ηλικία 76 ετών.

Πιο πρόσφατα, ο Ike Jr. συμμετείχε στο συγκρότημα «The Love Thang Band» μαζί με την τραγουδίστρια Sweet Randi Love. Επιπλέον, κυκλοφόρησε το single «Yes to Life» μόλις πέρυσι. Ωστόσο, οι επαγγελματικές του φιλοδοξίες έχουν τεθεί σε αναμονή, καθώς κρατείται στη φυλακή της κομητείας Brazoria τον τελευταίο μήνα, μη μπορώντας να εξασφαλίσει την εγγύηση των 70.000 δολαρίων, σύμφωνα με τα αρχεία της φυλακής.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: