Έμεινε κυριολεκτικά μισός - Ο λόγος για τον ηθοποιό Τζον Γκούντμαν (John Goodman) ο οποίος εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της πετυχημένης σειράς του HBO «The Righteous Gemstones» και ήταν αγνώριστος από την απώλεια βάρους που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια.

Ο John Goodman ξεκίνησε την προσπάθεια για απώλεια βάρους το 2007. Τότε ο ηθοποιός ζύγιζε 177 κιλά και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να χάσει 90 κιλά.

Ο ηθοποιός έδειχνε ιδιαίτερα κομψός στο 62ο τηλεοπτικό φεστιβάλ του Μόντε Κάρλο την Κυριακή φορώντας ένα εφαρμοστό σακάκι σε συνδυασμό με μπεζ παντελόνι και κίτρινη γραβάτα.


«Ο Τζον Γκούντμαν είναι, ειλικρινά, ένας θρύλος», δήλωσε ο διοργανωτής του φεστιβάλ Λοράν Πουόνς στο Variety σχετικά με την απόφαση να οριστεί ο Γκούντμαν επικεφαλής της κριτικής επιτροπής. «Ο εγγονός μου τον αγαπάει, η μητέρα μου τον αγαπάει και εγώ τον αγαπώ. Έχει διαγράψει μια εκπληκτική καριέρα στο σινεμά και την τηλεόραση. Τα έχει κάνει όλα, έχει παίξει κάθε ρόλο. Αν δεν ήταν επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, θα του δίναμε το πρώτο βραβείο».


Πώς κατάφερε να χάσει το μισό του βάρος

Το 2007, ο John Goodman ξεκίνησε την προσπάθεια να χάσει βάρος σταματώντας να πίνει - αλλά ο προσωπικός του γυμναστής Μάκι Σίλστοουν τον βοήθησε ακόμη περισσότερο.

Ο ηθοποιός ακολούθησε μεσογειακή διατροφή η οποία είναι πλούσια σε τρόφιμα ολικής αλέσεως, δημητριακά, φρέσκα προϊόντα, άπαχη πρωτεΐνη, όπως ψάρι και κοτόπουλο και ελαιόλαδο.






Γυμνάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα, φροντίζοντας να κάνει 10.000-12.000 βήματα την ημέρα, κάνει ελλειπτικό, ποδήλατο και διάδρομο.

Ο ηθοποιός έχει μιλήσει εδώ και καιρό ανοιχτά για την αγάπη του για το φαγητό και τα σκαμπανεβάσματα που έχει με το βάρος του.

Για την απόφασή του να ξεκινήσει διατροφή είχε πει το 2010: «Ήθελα να ζήσω καλύτερα».

Το 2016, είχε μιλήσει για το πόσο λαίμαργος ήταν: «Απλά έτρωγα όλη την ώρα. Έτρωγα σαν να ήμουν αλκοολικός».