Ο Κάρλος Σαντάνα δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά ένα ντοκιμαντέρ για μια προσωπικότητα όπως ο 75χρονος μουσικός, που εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες έχει ψυχαγωγήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον πλανήτη, πάντα προσφέρει κάτι νέο. 

Ο Μεξικανός, στο πλαίσιο του «Carlos», που πρόκειται να προβληθεί οσονούπω στο φεστιβάλ κινηματογράφου Tribeca, μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε μικρός και τη διαδικασία που μπήκε προκειμένου να συγχωρήσει το θύτη του. 

Μιλώντας στο «People», ανέφερε: «Έμαθα να κοιτάζω όλους όσους έκαναν τα πάντα για να με πληγώσουν, να με ταπεινώσουν ή να με κάνουν να νιώσω "λίγος" σαν να είναι 5 ή 6 ετών. Είμαι πλέον, σε θέση να τους δω με κατανόηση και συμπόνια».



«Για παράδειγμα, αυτό το άτομο που με κακοποίησε σεξουαλικά, αντί να τον στείλω στην κόλαση, τον οραματίστηκα σαν παιδί και σκεφτόμουν πως πίσω του υπήρχε πολύ φως. Έτσι, μπορώ είτε να τον στείλω στο φως είτε να τον στείλω στην Κόλαση, γνωρίζοντας όμως, πως, αν τον στείλω στην Κόλαση, θα πάω μαζί του. Όμως, αν τον στείλω στο φως, τότε θα πάω κι εγώ προς τα εκεί», συνέχισε.



Ο 75χρονος σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τελείως την οπτική του απέναντι στους ανθρώπους που του έχουν κάνει κακό. Είναι πλέον, σε θέση να συγχωρήσει τους πάντες, ό,τι κι αν του έκαναν. «Αυτός είναι ο πόνος μου. Μου συνέβη. Αλλά αν ανοίξεις την καρδιά σου και τον αφήσεις να φύγει, τότε σταματάς να τον νιώθεις πια», συμπλήρωσε.