Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η Κατερίνα Ζαρίφη. Η γνωστή παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία στην Πύλο αναφέρθηκε σε μία εξίσου δύσκολη δική της τηλεοπτική στιγμή.

«Τότε με τον Νίκο Μουτσινά στο πρωινό αρχίσαμε να τρώμε ξύλο από παντού, ήταν λες και υπογράψαμε κάτι που δεν έπρεπε. Ένα κανάλι που είχε συγκεκριμένες εκπομπές επί 45 λεπτά να έχει μία φωτογραφία μου και να λένε και να λένε… ποτέ δεν την κατάλαβα αυτή τη νοοτροπία», θυμάται η Κατερίνα Ζαρίφη.

«Από ένα σημείο και μετά ήθελα να δω τι μου καταλογίζουν. Είχα πικραθεί πολύ. Μια χαρά παιδιά ήμασταν με τον Νίκο απλά δεν ήμασταν το στερεοτυπικό «κούκλα-μπούκλα» που ήθελε η εποχή», συμπληρώνει η παρουσιάστρια για την εποχή του Πρωινού Καφέ στον ΑΝΤ1.

«Πάνω μας έπεσε και το περιστατικό του (Αλέξη) Γρηγορόπουλου, ήταν η πιο δύσκολή μου στιγμή στον αέρα. Και με αυτό που έγινε σήμερα, περνούσα από την Πλατεία Βαρνάβα και άκουγα τα παιδάκια που έπαιζαν μπουγέλο. Στιγμιαία σκέφτηκα όλο αυτό που έχει συμβεί, έγραψα και κάτι στο Instagram που σε κάποιους φάνηκε κάπως.

Με ρώτησαν: τι ήταν αυτοί; Τι εννοείς τι ήταν; Συνάνθρωποί μας, άνθρωποι. Όταν το ακούω αυτό το 2023, είναι τρελό ρε παιδιά», περιγράφει στη συνέχεια η Κατερίνα Ζαρίφη.

«Ας σεβαστούμε αυτή την ημέρα ότι ζούμε μία τραγωδία που δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους και ας αφήσουμε τις εθνικότητες. Είναι μία τραγωδία, τέλος, τελειώσαμε, δεν έχει άλλη λέξη», τονίζει η παρουσιάστρια.

«Και ξέρω πόσο δύσκολο είναι όταν κάνεις μία τέτοια εκπομπή. Τότε με τον Αλέξη ήμασταν στον αέρα, έγινε τόσο άξαφνα και έπρεπε να πατήσουμε αυτό το κουμπί που πρέπει να έχουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Ήταν από τις λίγες φορές που «έσπασα» στον αέρα, έκλαψα γιατί το να χάνεται ένα νέο παιδί είναι αδιανόητο», εξομολογείται η Κατερίνα Ζαρίφη.

Ρωτήθηκε και για το τηλεοπτικό της μέλλον, τις προτάσεις που της έχουν γίνει και το δοκιμαστικό από το οποίο πέρασε για το «5Χ5».

«Το διάβασα κι εγώ ότι έχω κλείσει για του χρόνου τον χειμώνα και έλεγα μήπως κάποια στιγμή πάρω κι εγώ σε κάποιο λογιστήριο να ρωτήσω: μήπως είμαι μέσα στο payroll και είμαι μέσα και δεν έχω πάρει χαμπάρι; Να δώσω ένα ΙΒΑΝ;», ανέφερε αρχικά χαριτολογώντας η Κατερίνα Ζαρίφη.

«Έγραψαν κάπου ότι του χρόνου θα είμαι πάλι με την Ελένη Μενεγάκη. Όχι, με χαρά θα ήμουν αλλά δεν έχει κάτσει κάτι τέτοιο. Όντως έγινε ένα δοκιμαστικό για ένα τηλεπαιχνίδι, το «5Χ5″, για το οποίο με ρωτάνε τι έχει γίνει και τους λέω: δεν ξέρω, να πάρουμε το κανάλι», ξεκαθαρίζει η παρουσιάστρια αμέσως μετά.

«Η υπόθεση τηλεπαιχνίδι μου αρέσει πάρα πολύ. Γενικά είμαι άνθρωπος των άκρων σε αυτά, εάν δεν μου αρέσει ένα τηλεπαιχνίδι, δεν θα κάτσω να το δω ούτε δευτερόλεπτο αλλά αν μου αρέσει…

Το 5Χ5 είναι ένα τηλεπαιχνίδι που το έχουν κάνει ο Βλάσσης Μπονάτσος, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και ο Μάρκος Σεφερλής. Είναι ένα φανταστικό concept», σχολιάζει για το τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1 η Κατερίνα Ζαρίφη.

«Από την άλλη, επειδή θα κάνει σίγουρα και ο Μιχάλης (Ρέππας) κάτι τηλεοπτικά, του έχω πει ότι θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι. Μου γίνονται γενικά προτάσεις και είμαι σε συζητήσεις. Δεν υπάρχει κάτι καταληκτικό και δεν είναι και ωραίο που έρχονται οι συνάδελφοι και σε ρωτάνε τι θα κάνεις. Τι να πω η μαύρη;

Το κομμάτι τηλεόραση το αγαπώ. Αν γίνει και με τις συνθήκες που θέλεις, η τηλεόραση μπορεί να είναι από τις ωραιότερες δουλειές που υπάρχουν», καταλήγει για το τηλεοπτικό της μέλλον η Κατερίνα Ζαρίφη.