Στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε ο Φάνης Μουρατίδης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σειρά Maestro αλλά και τις εκδηλώσεις θαυμαστών του εξωτερικού.


Η σειρά μεταδίδεται πλέον και μέσω του Netflix, και για αρκετό διάστημα ήταν πρώτο στις προτιμήσεις του κοινού.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πώς στα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν, τουρίστες από την Ιρλανδία τους πλησίασαν και τους εξέφρασαν τον θαυμασμό τους.


«Είπα κατευθείαν “ναι” στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Είναι φυσιολογικό να κάνω τον πατέρα ενός 20χρονου. Είμαι σε μια ηλικία που πρέπει να κάνω τέτοιους ρόλους. Ένα πράγμα που χάρηκα είναι ότι ο κόσμος συνδυάζουν πράγματα που κάνεις τον τελευταίο καιρό. Επειδή έκανα κωμωδία ήταν δύσκολο να με σκεφτείς για έναν δραματικό ρόλο. Έχω ζήσει και από φιλικό πρόσωπο να μου λέει “Πώς θα κάνεις δραματικό ρόλο; Το μάτι σου γελάει”. Θα ήθελα να το πάρω μόνος μου αλλά το οφείλω στον Χριστόφορο. Το αποτέλεσμα του Maestro είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας όλων των συντελεστών αλλά και κυρίως του Χριστόφορου. Ήμασταν ο ένας για τον άλλον και θέλαμε να δούμε πώς θα είναι λειτουργικός.

Ο Χριστόφορος τα είχε φροντίσει όλα και σε βγάζει κουκλάκι ζωγραφιστό. Ό,τι και αν σου πει θα στο πει για το καλό της δουλειάς και όχι να το παίξει έξυπνος. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας. Διαχειρίζεται τα πάντα και ταυτόχρονα είναι χαλαρός».

«Είμαστε όλοι μηδενός εξαιρουμένου φροντισμένοι. Και αφήνεσαι και δεν σε απασχολεί τίποτα άλλο! Έχουμε ξεκινήσει γυρίσματα για τον δεύτερο κύκλο. Στους Παξούς υπήρξε κόσμος από το εξωτερικό που ήταν εκεί, τρώγαμε και έρχονται κάτι Ιρλανδοί και μας έλεγαν ότι είμαστε οι καλύτεροι. Λες “τι φάση;”. Είσαι με την μπουκιά. Κάτι να κάνουμε, να το παίξουμε σημαντικοί. Ήμασταν με τη σαγιονάρα. Το πιο υπέροχο είναι ότι ήρθε ένας Άγγλος στο ξενοδοχείο και τραγούδησε το “Τυχερό αστέρι” στα ελληνικά.


Ο άνθρωπος είναι φαν της σειράς, ήταν εκεί στα γυρίσματα και το τραγούδησε στα ελληνικά. Ήταν τόσο συγκινητικό! Πού να φανταστείς ότι έχεις κάνει μια δουλειά εδώ και εμάς ο νους μας δεν έχει φτάσει τόσο. Δεν θα κάνεις τον συνειρμό. Δεν με βαραίνει καθόλου. Απενοχοποιημένα το χαίρομαι».


Μίλησε επίσης για τα πρώτα του χρόνια στην Αθήνα, τη διαχυτικότητα που είχε απέναντι στους ανθρώπους αλλά και την φιλία του με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.


«Έφυγα από τη Θεσσαλονίκη χωρίς να έχω δουλειά. Είχα κλειστεί σε ένα σπίτι και δεν πήγαινα πουθενά. Δεν έκανα την παραμικρή κίνηση να βρω δουλειά. Φανταζόμουν ότι θα με ψάξουν. Ήμουν συναισθηματικούλης, ντρεπόμουν να χτυπήσω πόρτα για δουλειά. Για λεφτά είχα την αποζημίωση από το Εθνικό Θέατρο. Χάρη στον Τσιάνο βρήκα δουλειά. Το τρίμηνο ήταν δύσκολο γιατί ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ. Ήμουν μπαμπάσικος, πολύ τούρμπο. Όταν έβλεπα άνθρωπο φώναζα “πασάκα” μου και πήγαιναν τοίχο τοίχο. Το τραγικό είναι ότι ορμούσα με ενθουσιασμό και ήμουν ένα ροντβάιλερ και νόμιζα ότι ήμουν πεκινουά. Αλλά ο άλλος έβλεπε το ροντβάιλερ όχι το πεκινουά. Ήμουν υπέρ διαχυτικός αφού νόμιζαν ότι τους ήξερα από παλιά. Ο κόσμος τρόμαζε και έλεγαν “τι είναι αυτό το νούμερο;”. Βραχυκύκλωσα!».


«Στη δουλειά το ναρκισιστικό κομμάτι είναι έντονο αλλά όσο μεγαλώνεις αλλάζει και γίνεται στο κομμάτι της προσφοράς. Για μένα η χαρά μου είναι ότι διασκέδασε, είδε την παράσταση και έφυγε ευχαριστημένος. Δεν φεύγει με εμένα αλλά με την παράσταση. Για αυτή την παράσταση θα μιλήσει και εκεί που τρώει το σουτζουκάκι του θα μιλήσει και για εμένα. Δεν αισθάνομαι ένας άνθρωπος που έχω μέσα μου κενά ή είμαι μέσα μου πεινασμένος. Πλέον με ενδιαφέρει με ποιους το κάνω, η παρέα με ενδιαφέρει. “Σύζυγο” λέω τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και για αυτό δουλεύουμε χρόνια μαζί. Είμαστε μια τεράστια οικογένεια και όταν αυτό συμβαίνει είναι μαγικό. Έχει φύγει ο καθαρά επαγγελματικός χαρακτήρας του πράγματος. Εμείς παραδόξως δεν έχουμε γκρίνιες. Με τα σόγια τα έχουμε βρει. Οι μανάδες θα μπορούσαν να είναι και αδελφές».


Αναφέρθηκε και στους γιους που έχει αποκτήσει με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. 

«Στις διακοπές μου αρέσει να περνάω χρόνο με τους γιους μου και την οικογένειά μου. Μου αρέσει πολύ το παραδοσιακό, ένα τραπέζι κάπου να τρώμε δίπλα στη θάλασσα. Και να πάμε για καμιά βουτιά. Οι γιοι μου είναι 15 και 14 ετών. Είναι σε άλλη φάση τώρα. Είναι στην εφηβεία, ζούμε ωραία πράγματα. Μια χαρά μιλάμε, δόξα το Θεό. Ο μεγάλος μου γιος με πέρασε στο ύψος. Είναι πιο ψηλός από μένα. Το παιδί μου με έχει πει κοντούλη» ανέφερε ο Φάνης Μουρατίδης.