Στην εκπομπή Open Weekend φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Μικρούτσικος και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και παρουσιαστής - μεταξύ άλλων - μίλησε και για τη συνεργασία του με την Κατερίνα Καινούργιου.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι εγώ με τελείως οργανωμένο και ήρεμο τρόπο ζητώ όταν έχω άποψη να έχω τον χρόνο να την πω την άποψή μου. Γι’ αυτό και πολλές φορές με έχει δείξει η τηλεόραση να σηκώνω το χέρι. Δεν είμαι μαθητής αλλά είμαι πολύ σωστός συμμετέχων μιας εκπομπής, που αν μιλούν όλοι, δε βγαίνει άκρη», σχολιάζει ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Έχω κουραστεί πολλές φορές να σηκώνω το χέρι. Το ότι σηκώνω το χέρι δε σημαίνει ότι θα πάρω πάντα τον λόγο. Όταν μου δώσουν τον λόγο, θεωρούν ότι αυτό που θα πω είναι αιρετικό. Εγώ διαφωνώ κάθετα με αυτό. Εγώ πιστεύω ότι αυτό που λέω, αποκρυπτογραφεί την πραγματικότητα», τονίζει ο παρουσιαστής.

«Πάντα το ζητούμενό μου είναι να λέει ο τηλεθεατής: ναι ρε Αντρέα, αυτό ήθελα να πω, αυτό εννοούσα. Αυτό δε το πετυχαίνεις πάντα. Εκεί επάνω νιώθω φωνές να λένε: όχι δεν είναι έτσι. Πετιούνται όλοι, αυτό με έχει κουράσει. Με κουράζει το ότι αναγκάζομαι να φωνάζω, μιλούν όλοι επάνω μου και αναγκάζομαι να φωνάζω», διευκρινίζει στη συνέχεια ο Ανδρέα Μικρούτσικος, παραδεχόμενος ότι πολλές φορές έχει σκεφτεί αν αυτό που γράφεται, ότι τον προκαλούν να φωνάξει για να προκαλέσουν θέμα, ισχύει ή όχι.

«Δεν είμαι γλάστρα της Κατερίνας, ούτε κανενός. Η άποψή μου είναι καλοπροαίρετη και είναι και ένα είδος αυτοκριτικής. Δίνεται η εικόνα μιας αντιπαράθεσης σχεδόν πολεμικής. Η Κατερίνα κάθε φορά που τσακωνόμαστε μου λέει πόσο πολύτιμος είμαι για την εκπομπή, αλλά και όποτε χρειαστεί.

Εγώ όμως έχω την εξής άποψη: μη μου το λες, δείξ’ το μου. Όταν υπάρχει ένας μηχανισμός που με διακόπτει και δε με αφήνει να μιλήσω, δεν υπάρχει σεβασμός», παρατηρεί αμέσως μετά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: