Τον γνωρίσαµε ως ηθοποιό και τον λατρέψαµε ως συγγραφέα, αφού θεωρείται ο αγαπηµένος του γυναικείου αναγνωστικού κοινού, το οποίο αδηµονεί κάθε φορά να διαβάσει το νέο του βιβλίο. Ο Κώστας Κροµµύδας αυτήν τη φορά επέστρεψε στην πρώτη του αγάπη συµµετέχοντας σε µια διεθνή κινηµατογραφική παραγωγή, που γυρίζεται αυτές τις ηµέρες στις όµορφες Σπέτσες, µε το νησί να έχει µετατραπεί σε ένα φυσικό πλατό για τη γαλλική ταινία «Το παιδί που µετρούσε τον κόσµο».

1_5
Ο Κώστας Κρομμύδας με πρωταγωνιστές της διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής που γυρίζεται αυτές τις ημέρες στις Σπέτσες
Βασισµένη στο οµώνυµο µυθιστόρηµα του Metin Arditi, ο οποίος το 2017 τιµήθηκε µε τα βραβεία Prix Mediterranee και Prix du Meilleur Roman Points, η ταινία, σε σκηνοθεσία του ελληνικής καταγωγής Takis Candilis, ουσιαστικά πραγµατεύεται τη δύναµη της αγάπης τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τους τόπους. Παράλληλα, ο επιτυχηµένος συγγραφέας κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ∆ιόπτρα το νέο βιβλίο του, που ονοµάζεται «Κι ως την άλλη µου ζωή θα σε λατρεύω» και επικεντρώνεται στη γυναίκα.

Πώς αισθάνεσαι που συµµετέχεις σε αυτήν την παραγωγή;

Είναι ιδιαίτερα όµορφο να συµµετέχεις σε µεγάλες παραγωγές του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια η αγορά σε αυτόν τον τοµέα έχει ανοίξει στην Ελλάδα και έχω πάει σε πολλά καταστήµατα για διεθνείς παραγωγές. Στη συγκεκριµένη χάρηκα πολύ για τη συµµετοχή µου, διότι γενικότερα το κλίµα ήταν πολύ ευχάριστο και η παραγωγή υψηλού επιπέδου. Πώς είναι η συνεργασία σου µε το υπόλοιπο καστ; Συµµετείχαν Ελληνες, αλλά κυρίως Γάλλοι ηθοποιοί, αφού η ταινία είναι κυρίως στα γαλλικά. Εγώ πέρασα πολύ όµορφα µε όλους τους υπόλοιπους που συµµετέχουν στην παραγωγή. Από τους ηθοποιούς µέχρι και τους τεχνικούς. Συγκινήθηκα για όσα έλεγαν για τη χώρα µας. Ολοι τους ήταν πολύ ενθουσισµένοι που βρίσκονταν στην Ελλάδα και στις Σπέτσες.

Πώς αισθάνεσαι που η Ελλάδα και οι Σπέτσες είναι σηµείο αναφοράς για τόσο κόσµο; Τι λένε για τη χώρα µας;

Αυτό είναι εξαιρετικό, διότι η Ελλάδα µας παίρνει µεγάλη προβολή στο εξωτερικό µέσα από αυτές τις υψηλού επιπέδου παραγωγές. Οσοι έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα γοητεύονται από τις οµορφιές µας και το ίδιο θα συµβεί όταν προβληθεί η ταινία στο εξωτερικό.

Υπήρξαν μέρες που γυρίζαμε ξανά και ξανά τις σκηνές, γιατί δεν υπήρχε συνέπεια στο φως


Αντιµετωπίσατε κάποιες δυσκολίες στα γυρίσµατα;

Ναι, µε τον καιρό. Εγώ βρέθηκα δύο εβδοµάδες στο νησί και είχαµε πολλές δυσκολίες µε τα γυρίσµατα. Υπήρξαν µέρες που γυρίζαµε ξανά και ξανά τις σκηνές, διότι µία συννέφιαζε, µία έβγαζε ήλιο και ήταν αδύνατο να τηρηθεί µια συνέπεια στο φως.
Μάθαµε πως συµµετείχαν και κάτοικοι του νησιού…

Ναι, ως κοµπάρσοι. Μάλιστα, ήρθαν και από απέναντι, από το Πόρτο Χέλι και από το Κρανίδι.

2_4

Παράλληλα µε τα γυρίσµατα, έχεις ξεκινήσει την περιοδεία σου µε αφορµή το νέο σου βιβλίο «Κι ως την άλλη µου ζωή θα σε λατρεύω». Πώς προλαβαίνεις και τα δύο;

Με καλό προγραµµατισµό, πειθαρχία και ξεκούραση. Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραµµά µου είναι εξοντωτικό, αλλά προς το παρόν τα καταφέρνω. Θέλει όµως πειθαρχία.

Ποια είναι η αντίδραση του κόσµου σε κάθε σου παρουσίαση;

Φέτος αγγίζεις πολύ τις γυναίκες, αφού η ηρωίδα σου είναι ένας άνθρωπος που παλεύει µε θηρία και αποζητά την ελευθερία της. Είµαι ιδιαίτερα χαρούµενος, γιατί σε κάθε παρουσίασή µου έρχεται πολύς κόσµος και µετά την οµιλία µου ξεκινάει µια ιδιαίτερα εποικοδοµητική κουβέντα, που έχει να κάνει µε τη θεµατολογία του βιβλίου µου. Στο επίκεντρο είναι µια νέα κοπέλα, η οποία ουσιαστικά παλεύει για να εκπληρώσει το πάθος και τα όνειρά της. Ο δρόµος της, όµως, δεν είναι στρωµένος µε ροδοπέταλα…

3_4

Πόσο σε επηρέασε η κοινωνία και τα όσα έχουν βγει στο φως τα τελευταία χρόνια, σε ό,τι αφορά την κακοποίηση των γυναικών, για να γράψεις το βιβλίο σου;

∆υστυχώς, το θέµα της κακοποίησης των γυναικών είναι συνεχώς επίκαιρο. Πολύ φοβάµαι πως θα συνεχίσει να είναι επίκαιρο, αν δεν πάρει σοβαρά µέτρα η Πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να γινόµαστε η φωνή των γυναικών και όχι εκείνοι που τους κλείνουµε το στόµα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ ης εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 2/6