Χαρούµενος για την επιτυχία των δικών του ανθρώπων στις εθνικές εκλογές δηλώνει τις τελευταίες ηµέρες ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης.

Ο «Βασίλης» της πετυχηµένης σειράς «Σασµός», τηλεοπτικός σύζυγος της Μαρίας Τζοµπανάκη, µε καταγωγή από το Ηράκλειο, είναι γνώριµος στην τοπική και περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της Κρήτης.

Ο γνωστός ηθοποιός γιορτάζει την εκλογή της Ολγας Κεφαλογιάννη, του Γιάννη Κεφαλογιάννη και του βενιαµίν της οικογένειας, Κωνσταντίνου, που εξελέγη βουλευτής σε ηλικία µόλις 27 ετών. «Είµαστε όλοι πολύ χαρούµενοι. Ο Κωνσταντίνος ήταν το στοίχηµά µας και πήγαν όλοι καλά. Είµαστε πολύ περήφανοι», δηλώνει χαρακτηριστικά στο «Secret» ο ταλαντούχος ηθοποιός.

Να σηµειωθεί ότι στην Α’ Αθηνών επανεξελέγη η ξαδέλφη του, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο Ρέθυµνο ο ξάδελφός του Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης εξελέγη βουλευτής της ΝΔ. στο Ηράκλειο.

Στήριξη

Ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο στήριζε όλη την οικογένεια και φυσικά και την Ολγα Κεφαλογιάννη, την αγαπηµένη του ξαδέλφη, για την οποία λέει στο «S»: «Είναι ένα εξαιρετικό κορίτσι. Βαθιά µέσα της είναι καλλιτέχνις. Μικρή ήθελε να ασχοληθεί µε το θέατρο και τον κινηµατογράφο, αλλά, ξέρεις, εµείς µεγαλώνουµε σε πολιτική οικογένεια. Κρατάµε το χρέος και πολλές φορές, επειδή αγαπάς την οικογένεια και την ιστορία σου, πρέπει να το κάνεις. Πόσω µάλλον η Ολγα, που κατάγεται από πολιτική οικογένεια».

Επιπλέον, σηµειώνει: «Χαίροµαι που µέσα σε έναν ανδροκρατούµενο κόσµο µια γυναίκα, µια µάνα καταφέρνει να επικρατεί και βγαίνει! Να µην είµαστε κολληµένοι». Το αποτέλεσµα των εκλογών το είδε µαζί µε πολλούς συγγενείς και δεν κρύβει τον ενθουσιασµό του: «Ηταν ουάου το αποτέλεσµα και ειδικά για την ιστορία της Κρήτης, που έγινε µπλε! Ηταν το πιο σπουδαίο µετά την εκλογή του Κωνσταντίνου µας. Εχουµε στην οικογένεια τρία πρόσωπα στη Βουλή και έχει την πλάκα του αυτό… Με πειράζουν στον δρόµο... Το είδα στην Κρήτη, γιατί εγώ είµαι ο µόνος ηθοποιός που συνεχίζω να ζω εδώ και δεν πήγα Αθήνα. Πετάγοµαι µόνο για τα γυρίσµατα».

Ασχολείται με τα κοινά

Ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης ασχολείται εδώ και χρόνια µε τα κοινά και βοηθά την Κρήτη όσο µπορεί. «Ηµουν στην Περιφέρεια της Κρήτης από το 2010. ∆εν έχω κοµµατικοποιηθεί, κρατώ την ισορροπία», εξηγεί. Παράλληλα, πληροφορίες τον θέλουν να πολιορκείται για τον ∆ήµο Ηρακλείου.

«Τώρα είµαι στη φάση που ασχολούµαι µε την Τέχνη, όµως πάντα είµαστε ενεργοί, βοηθάµε και είµαστε εδώ, που είναι πιο βασικό αυτό από το ό,τι σηµαίνει πολιτική εξουσία. Ναι, όντως, έχω προτάσεις και κρατιέµαι ακόµα (γέλια), γιατί ψάχνονται, επειδή είναι και ο “Σασµός” και υπάρχει και µεγάλη αγάπη του κόσµου στο πρόσωπό µου. Εχω λοιπόν πρόταση για δήµαρχος στο Ηράκλειο. Είναι πολύ πρώιµο ακόµα αυτό. ∆εν ξέρω τι θα κάνω. Είναι και η τρίτη χρονιά του “Σασµού”».

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 227/5