Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε έναν νέο «στίβο» για τους περισσότερους, αυτόν της πολιτικής, αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Ακόµη τουλάχιστον... Ο λόγος για αρκετούς celebrities και βαριά ονόµατα της επικαιρότητας που µένουν εκτός Βουλής και µοιράζονται στο «S» τα συναισθήµατά τους µετά την εκλογική τους µάχη.

Ο Σταύρος Νικολαΐδης, που αγαπήθηκε µέσα από τον ρόλο του Μιχαλάκη στη σειρά «Εγκλήµατα», έντυσε τον προεκλογικό του αγώνα µε το σύνθηµα «Είµαι ένας από σας!». Ο γνωστός ηθοποιός ήταν υποψήφιος µε τη Ν.∆. στον Νότιο Τοµέα Αθηνών, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Ο ίδιος τονίζει στο «S»: «Ηταν µια ξεκάθαρη νίκη για τη Νέα ∆ηµοκρατία, µια ιστορική στιγµή. Οσο για εµένα, δεν περίµενα από την πρώτη φορά να µπω στη Βουλή, όµως ευχαριστώ όλους όσοι µε στήριξαν και έβαλαν έναν σταυρό. Είναι πολύ σηµαντικό για µένα».
 

«Δύσκολο»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης µε την εθνική οµάδα το 2004 Γιούρκας Σεϊταρίδης έδωσε µάχη στο ψηφοδέλτιο της Νέας ∆ηµοκρατίας στον Νοµό Ιωαννίνων, αλλά δεν εξελέγη. «Ηταν πολύ δύσκολο να εκλεγώ, γιατί µου ζητήθηκε την τελευταία στιγµή να είµαι υποψήφιος στα Γιάννενα λόγω της ξαφνικής αποχώρησης του Σταύρου Καλογιάννη. Ουσιαστικά το έκανα επειδή µου ζητήθηκε από την παράταξη να µπω στο ψηφοδέλτιο και το δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός, µε µια φωτογραφία που δηµοσίευσε στα social media είχε γνωστοποιήσει την κάθοδό του στις εκλογές στον Νότιο Τοµέα µε τη Ν.∆., αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Ο ίδιος αποκαλύπτει: «Αναµφίβολα ήταν µια ιστορικής σηµασίας εκλογική αναµέτρηση και ο κόσµος έδειξε, µε το πολύ υψηλό ποσοστό που έδωσε στη Νέα ∆ηµοκρατία, ότι την εµπιστεύεται όχι µόνο για αυτοδύναµη κυβέρνηση, αλλά ως τη µοναδική δύναµη που του δηµιουργεί την αίσθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της βεβαιότητας για ένα καλύτερο µέλλον. Οσον αφορά το εξαιρετικά χαµηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, θα έλεγα ότι είναι σαν να κλείνει µια µεγάλη σελίδα και εποχή, που ξεκίνησε το 2012, µε την άνοδο του συγκεκριµένου κόµµατος. Πιστεύω ότι του κόστισε και ο εξαιρετικά τοξικός και διχαστικός λόγος που εξέπεµπε σε όλα τα επίπεδα. Σε επίπεδο προσωπικό, βρέθηκα να δοκιµάζοµαι σε έναν πολύ ενδιαφέροντα, αλλά και πολύ δύσκολο τοµέα, τον Νότιο Τοµέα της Αθήνας, απέναντι σε βαριά και εξαιρετικά σηµαντικά πολιτικά ονόµατα, οπότε ήταν εν µέρει αναµενόµενο αφενός να µην εκλεγώ, αφετέρου να κάνω απλώς µια καλή πρώτη εκλογική εµφάνιση. Θέλω, επί τη ευκαιρία, να πω ένα µεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που µε εµπιστεύτηκαν µε έναν σταυρό προτίµησης. Είναι πάρα πολύ σηµαντικό και τιµητικό, ακόµα και αν δεν κατάφερα να εκλεγώ».

Με το ΚΚΕ

Ο Βαγγέλης Σερίφης ή, αλλιώς, D.J. Rico, ήταν υποψήφιος µε το ΚΚΕ στον ∆υτικό Τοµέα της Αθήνας, αλλά δεν εξελέγη βουλευτής. Οπως σηµειώνει µιλώντας στο «S»: «∆εν έχει καµία σηµασία που δεν βγήκα. Εµείς βάζουµε πάντοτε το συλλογικό πάνω από το ατοµικό. Η επιτυχία του κόµµατος είναι πολύ µεγάλη, περίπου 40% αύξηση των ψήφων. Η καθηµερινότητα η δική µας θα είναι η ίδια. Θα είµαστε δίπλα στους εργαζοµένους και απέναντι στα αντιλαϊκά µέτρα που θα φέρει η νέα κυβέρνηση».

Αξίζει να σηµειωθεί ότι υποψήφια µε το ΚΚΕ ήταν και η ηθοποιός Ελένη Γερασιµίδου, που έδωσε µάχη στην Ανατολική Αττική, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Ο δηµοφιλής ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος ήταν εκ νέου υποψήφιος µε το Κοµµουνιστικό Κόµµα στον Νότιο Τοµέα Αθηνών, αλλά δεν εξελέγη, όπως και η Λίλα Καφαντάρη, αλλά και ο γνωστός συνθέτης, στιχουργός και ερµηνευτής ∆ιονύσης Τσακνής.

Ο Μάριος Αθανασίου που ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τοµέα της Β’ Αθηνών µε τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάφερε να εκλεγεί. Υποψήφια µε τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η σεναριογράφος-ηθοποιός Αννα Χατζησοφιά. Η ίδια τονίζει: «∆εν ασχολήθηκα καν µε τη θέση στην οποία κατατάχτηκα. Εγώ ανήκω σε εκείνη τη γενιά της Αριστεράς που κατεβαίναµε υποψήφιοι όπως κατεβαίναµε υποψήφιοι στα σωµατεία µας, όπως συµµετείχαµε στους κοινωνικούς αγώνες, στις συλλογικότητες, στα κινήµατα. ∆εν στεναχωρήθηκα καθόλου. Πήγα καλύτερα από ό,τι περίµενα, όπως µε ενηµέρωσαν. ∆εν έκανα προσωπικό προεκλογικό αγώνα. Κατέβηκα για να βοηθήσω τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κρίσιµη εκλογική µάχη».

«Αμηχανία»

Υποψήφιος µε την Πλεύση Ελευθερίας ήταν ο ηθοποιός Σπύρος Μπιµπίλας. Ο πρόεδρος του Σωµατείου Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρει: «Νιώθω αµηχανία µε το αποτέλεσµα των εκλογών, γιατί και οι νικητές δεν περίµεναν τέτοια µεγάλη νίκη. Κατά την άποψή µου, δείχνει ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιµος για απλή αναλογική και συνεργασίες. Οσον αφορά την Πλεύση Ελευθερίας, είµαστε χαρούµενοι που διπλασίασε τη δύναµή της και ελπίζουµε ότι σε έναν µήνα θα προστεθούν αυτές οι ελάχιστες ψήφοι που χρειάζονται για το 3%, για να υπάρξει µια δυνατή φωνή αντιπολίτευσης στη Βουλή».

Επίσης, αξίζει να σηµειωθεί ότι ο Παύλος Κοντογιαννίδης ήταν υποψήφιος µε το Κίνηµα Φτωχών. Ο ηθοποιός και ιδρυτής του κόµµατος κατήλθε στις εθνικές εκλογές έχοντας συνοδοιπόρους τους συναδέλφους του, Χρήστο Βαλαβανίδη και Ηλία Λογοθέτη. Με το κόµµα ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ήταν υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης, ο οποίος δεν εκλέχθηκε βουλευτής.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 27/5/2023.