Με αφορμή τη συνέντευξη της Γιάννας Νταρίλη με την οποία η Ελένη Μενεγάκη συνεργάστηκε στο παρελθόν, έγινε μία συζήτηση για το πόσο έχουν αλλάξει οι ψυχαγωγικές εκπομπές από τη δεκαετία του ’90. Παρά το γεγονός ότι και τότε υπήρχε επικαιρότητα με σοβαρά θέματα, οι εκπομπές δεν τα έβαζαν στη ροή τους, με τους παρουσιαστές να μην τα συζητούν.

Η Ελένη Μενεγάκη ανέφερε αρχικά: «Αυτού του είδους τα θέματα δεν τα συζητούσαμε καθόλου. Ήταν τότε που τα ιδιωτικά κανάλια μόλις τις είχαν ξεκινήσει τις ψυχαγωγικές εκπομπές. Ουσιαστικά και τα κανάλια και οι δημιουργοί έψαχναν τα πατήματα πώς να το πάνε. Σας θυμίζω, ότι η ιδιωτική τηλεόραση ήταν αυτή που έφερε σε όλη την ημέρα ζώνης προγράμματα. Μέχρι τότε δεν ήταν 24 ώρες το 24ωρο. Στο ξεκίνημα τότε, ήταν σε συγκεκριμένες ζώνες με συγκεκριμένες εκπομπές. Θυμάμαι μετά τον Πρωινό Καφέ υπήρχε μία κοινωνική εκπομπή με τη Νατάσα Ράγιου».

Η Ελένη Μενεγάκη πρόσθεσε στη συνέχεια: «Μας ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι κάναμε συγκεκριμένα πράγματα. Τότε ήταν κάπως διαφορετικά, σήμερα ήταν κάπως διαφορετικά. Δεν εξετάζω τι είναι καλύτερο και τι χειρότερο. Τότε ξεκίνησε η ιδιωτική τηλεόραση, το έψαχνε, εξελίχθηκε. Δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες. Δεν ξέρω πώς θα είναι η τηλεόραση σε 15 χρόνια, προφανώς κάποια πράγματα θα έχουν αλλάξει».

Τέλος, η παρουσιάστρια ρωτήθηκε από τον Νίκο Συρίγο αν ποτέ μπήκε τότε στη διαδικασία να ασχοληθεί με θέματα επικαιρότητας. «Ακόμα θυμάμαι ένα αφιέρωμα για εγκλήματα που είχαμε κάνει τότε με τον καθηγητή Κατσαντώνη. Αυτό το πράγμα μπορεί να το στήναμε κι έναν μήνα. Όχι, δεν μπαίναμε σε αυτά τα θέματα και παρότι ήταν τρίωρη η εκπομπή, δεν υπήρχε ο χρόνος. Ήταν πολλές οι στήλες.

Και να σου πω και κάτι; Στο ξεκίνημά μου, στα 23 μου, θα έβγαζα εγώ τέτοια θέματα; Ακόμα κι αν μου το έλεγαν. Πώς θα τα χειριζόμουν; Μόλις είχα μπει στην τηλεόραση, δεν ήξερα τα βασικά. Πρέπει να έχει και ο άλλος εμπειρία θεωρώ. Δεν λέω ότι πρέπει να 'ναι κάποιος μόνο δημοσιογράφος κι ότι ένας παρουσιαστής δεν μπορεί να το κάνει. Πρέπει να έχεις λίγο εμπειρία και λίγο γνώση και να μπεις και να το κάνεις».