Πολυτάλαντος, µε στόχους και όνειρα που ακόµη δεν έχει υλοποιήσει, ο Αντρέας Γεωργίου είναι το ζωντανό παράδειγµα για εκείνους που τα παρατάνε στην πρώτη δυσκολία.

Η ζωή τον υποδέχτηκε µε δυσάρεστες εκπλήξεις από την παιδική του κιόλας ηλικία, όµως εκείνος, αντί να πέσει, ύψωνε το ανάστηµά του και άνοιγε νέους δρόµους.

Σήµερα, ο σκηνοθέτης της κορυφαίας ελληνικής σειράς «Η γη της ελιάς», που προβάλλεται στο Mega, µπορεί να απολαµβάνει την επιτυχία, χωρίς όµως να επαναπαύεται. Βάζει ακόµα πιο υψηλούς στόχους, ανεβάζει πιο ψηλά τον πήχη και πατά γερά στη γη. Ετοιµάζει µια σπουδαία σειρά, το «Famagusta», που υπογράφει µαζί µε τη Βάνα ∆ηµητρίου και τον Κούλλη Νικολάου. Εµπνευσµένη από πραγµατικά γεγονότα, η νέα σειρά του Mega φιλοδοξεί να µεταφέρει τον τηλεθεατή στην πολύβουη Αµµόχωστο, ως τη στιγµή που το ηµερολόγιο γράφει 14 Αυγούστου, ηµέρα που η Famagusta µετατρέπεται στην «πόλη φάντασµα» που είναι σήµερα.

«Πάντα έχουµε την αγωνία για κάτι καλύτερο, δεν αισθάνοµαι πως είµαι ολοκληρωµένος, έχω τη δίψα να κάνω κάτι καλό. Κάτι καλύτερο. Φυσικά χαίροµαι πολύ για την αποδοχή του κόσµου, που έχει αγκαλιάσει τη “Γη της ελιάς”. Θεωρώ πως αυτή η σειρά είναι η πρώτη µου δουλειά, πως ήταν ένα πρώτο βήµα», παραδέχεται και εξηγεί γιατί δεν ήθελε να πέσει φέτος η αυλαία της σειράς. «Την αγαπώ πολύ αυτή τη σειρά, κάθε µέρα την ερωτεύοµαι όλο και πιο πολύ και ήθελα να πάει και τρίτη σεζόν. ∆εν ήθελα να τελειώσει», εξηγεί.



«Ρίσκο»

Το θεωρεί ωστόσο ρίσκο, δεδοµένου ότι σειρές που συνέχισαν δεν είχαν την ίδια επιτυχία στον τρίτο κύκλο; «Εγώ έχω ένα αντίθετο παράδειγµα, που η τρίτη σεζόν ήταν η πιο πετυχηµένη, και αναφέροµαι στο “Μπρούσκο”. Εγώ κοιτώ στα µάτια τη Βάνα και λέω “το έχουµε;” Οταν µου πει “το έχουµε”, δεν έχω ανασφάλεια. Η Βάνα αποφασίζει, εκείνη έχει την πένα και η ίδια δεν θα ρίσκαρε να µου πει “πάµε να το δοκιµάσουµε”. Μάλιστα, αυτές τις µέρες γράφει την τρίτη σεζόν και έχει πολύ ωραίες ιστορίες αλλά και πολύ δυνατή έναρξη», αποκαλύπτει ο Αντρέας Γεωργίου.

«Θα παίξω»

Ο ίδιος αποφάσισε να µείνει πίσω από τις κάµερες σε αυτή τη σειρά. «Η “Γη της ελιάς” ήταν ένα πρότζεκτ που από την αρχή ήθελα µόνο να σκηνοθετήσω και να µείνω πίσω από τις κάµερες. Στο “Τατουάζ” δεν άντεξα και µπήκα. Ισως µεγαλώνω, ίσως η επαφή µε τους ηθοποιούς πίσω από τις κάµερες µου αρέσει πιο πολύ. Θα παίξω βέβαια στο “Famagusta”, που είναι µια µίνι σειρά 24 επεισοδίων. Νιώθω πως αν έπαιζα συνεχώς, µπορεί να µε βαριόταν ο κόσµος και ήθελα να παίξω σε κάτι πολύ συγκεκριµένο». Ο ίδιος πιστεύει στις δυνατότητές του και στην οµάδα του; «Εχω µια πολύ καλή οµάδα και το έχουµε πετύχει µαζί όλο αυτό. Αγχώνοµαι σε σχέση µε το αποτέλεσµα, να πάνε όλα καλά, να είναι όλοι ευχαριστηµένοι και να βγάλω ασπροπρόσωπους τον διευθυντή προγράµµατος και την οµάδα της µυθοπλασίας, που είναι πολύ δίπλα µου. Τώρα, στη νέα παραγωγή, πηγαίνουµε χέρι- χέρι µαζί στο “Famagusta” και νιώθω ευγνώµων που είµαι σε ένα περιβάλλον το οποίο έχει αυτή την ατµόσφαιρα της δηµιουργίας, γιατί είναι δύσκολη εποχή για την τηλεόραση…», εξηγεί.

Πριν από λίγο καιρό την εµφάνισή του στη σειρά έκανε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, µε τον οποίο είχαν συνεργαστεί και στο «Τατουάζ». Τι απαντά στις φήµες που τους ήθελαν ψυχραµένους; «Οι επαγγελµατικές σχέσεις κάνουν κύκλους, κλείνουν, ανοίγουν. Με τον Γιώργο είµαστε της ίδιας γενιάς, εκτιµάµε και αγαπάµε ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, είµαστε διαφορετικές προσωπικότητες. Ηταν το σωστό timing τώρα, γιατί υπήρχαν οι συγκυρίες να συνεργαστούµε και πάλι. Ο ρόλος τού ταιριάζει, κάτι που θα φανεί και στη συνέχεια, δεν έχει φανεί ακόµη. Ο κόσµος θα καταλάβει», λέει.



Πώς είναι στη συνεργασία; «Είναι παιδί µε φοβερό ένστικτο, πολύ φυσικός, εγκλιµατίζεται εύκολα σε κάθε συνθήκη και είναι εργαλείο για µένα αυτό, το ότι σε κάθε οδηγία ανταποκρίνεται. Και, κακά τα ψέµατα, επειδή µου αρέσει να µιλάω ανοιχτά, ο Γιώργος είναι ένα πρόσωπο το οποίο αγαπά ο κόσµος, θέλουν να το βλέπουν. Και επιχειρηµατικά µιλώντας, το εκµεταλλεύτηκα και λίγο, για να λέµε και αλήθειες, οπότε, αν το ένα κουµπώνει µε το άλλο, δεν χρειάζοµαι και κάτι
Υπάρχουν ηθοποιοί µε τους οποίους δεν θα επέλεγα να συνεργαστώ ξανά
άλλο», παραδέχεται ο ταλαντούχος σκηνοθέτης. Στην πορεία του έχει συνεργαστεί και µε ανθρώπους µε τους οποίους δεν υπήρξε χηµεία. «∆εν µετανιώνω για τίποτα, γιατί πάντα µαθαίνουµε από µια κατάσταση. Οµως, ναι, έχω πει ότι “δεν θα ξαναδουλέψω µε αυτόν γιατί δεν ταιριάζουµε”. Υπάρχουν ηθοποιοί µε τους οποίους δεν θα επέλεγα να συνεργαστώ ξανά, αλλά είναι κάνα δυο στους 150. Είναι ανθρώπινο». Γυρνώντας πίσω και στις τηλεοπτικές του δουλειές, ο Αντρέας Γεωργίου εξηγεί πως κάποιες αποτυχίες τον... σηµάδεψαν, αλλά δεν τον έριξαν κάτω.



Περί αποτυχίας

«Εχω κάνει πολλές αποτυχίες, πιο µικρός έπεσα σε κατάθλιψη για λίγο, όµως µάζεψα τα κοµµάτια µου και ξανασηκώθηκα. Εχω κάνει σειρές που δεν πήγαν καλά και θα µπορούσα να τα παρατήσω, όµως δεν το έβαλα κάτω. Και αυτό είναι το µήνυµα που θέλω να περάσω και στους νέους. Θα έρθει η ώρα η δική µας. Κάνοντας µια αναδροµή, είδα τα λάθη µου και προσπάθησα να µην τα επαναλάβω. Είχα πολύ δυνατό ένστικτο πως θα τα καταφέρω, αλλά δεν ήξερα το πώς. Υπήρχε περίοδος που δεν είχα µία στην τσέπη µου, έκανα και δεύτερη και τρίτη δουλειά για να επιβιώσω», παραδέχεται.

Παρουσίαση

Πέρσι τον είδαµε και σε ρόλο παρουσιαστή, όταν ανέλαβε το «X Factor» στο Mega. «Ηταν ένα πρότζεκτ που το αντιµετώπισα σαν ρόλο, τον ρόλο του παρουσιαστή. Μου αρέσει πολύ η live τηλεόραση, δούλευα στην Κύπρο παλιά, πίσω από τις κάµερες βέβαια. Από µικρός ονειρευόµουν τον χώρο του θεάµατος και µου αρέσει. Είχα ξαναπαρουσιάσει τον τελικό της Eurovision του 2009 στο ΡΙΚ και είναι κάτι που φλέρταρα, όχι σε µόνιµη βάση. Το “ναι” το είπα πριν τελειώσει την πρότασή του ο κύριος Σούσουλας», αναφέρει.

Ο Αντρέας Γεωργίου σχολιάζει και το τεσσάρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή στον Andrew Lambrou, που εκπροσωπούσε την Κύπρο στον τελικό της Eurovision. «Μα τι κρίµα, πολύ κρίµα! Τα 12άρια που έδιναν τόσα χρόνια άξιζαν 12άρι; Φέτος ήταν λάθος, ήταν και πολύ καλό τραγούδι, ωραία εµφάνιση.
Είµαι Eurofan, βλέπω Eurovision
 ∆ιαφωνώ µε το12άρι στο Βέλγιο. Είµαι Eurofan, βλέπω Eurovision, είναι ένας θεσµός που αγαπούσε η µητέρα µου και το βλέπαµε και µαζί, ήταν οικογενειακό event. Με το τέσσερα έµεινα µε το στόµα ανοιχτό. Εντελώς αδικαιολόγητο». Οσο για τον Ερντογάν, που θα παραµείνει στο τιµόνι της Τουρκίας για ακόµα µία θητεία, όπως όλα δείχνουν, λέει: «Είµαι της λογικής καλύτερα ένας διάολος που ξέρουµε... ∆εν ξέρω, δεν µπορώ να πω… Γενικά δεν εµπιστεύοµαι όλο αυτό το σύστηµα και µε τροµάζει αν αλλάξει όλο αυτό σε κάτι χειρότερο, µε τροµάζει το άγνωστο».

Μια αλλαγή

Ο Αντρέας Γεωργίου δηλώνει µόνος και περιµένει µια αλλαγή στην προσωπική του ζωή. «Τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθώ να διαχωρίσω την προσωπική µου ζωή από την επαγγελµατική. Να περνάω χρόνο µε φίλους, να µη µιλάω για τη δουλειά, είµαι σε αυτή τη φάση… Οσο για τον έρωτα, είµαι µόνος µου και τον περιµένω να µου χτυπήσει την πόρτα». Αν και η καθηµερινότητά του τον θέλει να συναναστρέφεται µε ανθρώπους της τηλεόρασης, ο ίδιος ξεκαθαρίζει: «Εχω ορκιστεί να µην είµαι µε ανθρώπους από τη δουλειά».

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 20 Μαΐου 2023.