Εξακολουθεί να κάνει τους θαυμαστές και τους δημοσιογράφους να ενθουσιάζονται στις Κάννες, πάνω από τέσσερις δεκαετίες αργότερα, ο Χάρισον Φορντ. Όλοι λένε για την εικόνα του 80χρονου ηθοποιού ότι «το έχει ακόμα».

Ο Χάρισον Φορντ υποδύθηκε για πρώτη φορά τον Ιντιάνα Τζόουνς στην ταινία «Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού» του 1981 και έκτοτε παραμένει φουλ ενεργός χαρίζοντας το ταλέντο του στο κοινό.

Σε μια συνέντευξη Τύπου για την τελευταία ταινία του Φορντ με τον Τζόουνς, Indiana Jones, Dial of Destiny, «Το καντράν του πεπρωμένου», μια ζωηρή δημοσιογράφος σηκώθηκε όρθια για να πει στον Φορντ ότι εξακολουθεί να τον βρίσκει «καυτό».



Στη συνέχεια ανέφερε ακόμη και μια σκηνή χωρίς πουκάμισο στην τελευταία του ταινία που υποδύεται τον ατίθασο αρχαιολόγο.

«Είμαι ευλογημένος που έχω αυτό το σώμα» αστειεύτηκε ο 80χρονος Φορντ. «Ευχαριστώ που το πρόσεξες».

Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου γιατί ήταν η τελευταία φορά που ο Φορντ φόρεσε το καπέλο του Τζόουνς, ο ογδοντάχρονος αστειεύτηκε: «Δεν είναι προφανές;».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να καθίσω και να ξεκουραστώ λίγο. Αγαπώ τη δουλειά και αγαπώ αυτόν τον χαρακτήρα και αγαπώ ό,τι έφερε στη ζωή μου».


Στη συνέχεια όμως ο Φορντ επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πόσο πολύ αγαπάει τη δουλειά. «Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος με την ηλικία», είπε χαρακτηριστικά. «Μου αρέσει να είμαι μεγαλύτερος. Ήταν υπέροχο να είμαι νέος, αλλά θα μπορούσα να έχω πεθάνει και εγώ εξακολουθώ να εργάζομαι, οπότε καταλαβαίνεις», πρόσθεσε.

Στον σταρ απονεμήθηκε επίσης τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών.

Πριν από την πρεμιέρα της προβολής της ταινίας Indiana Jones, Dial of Destiny, το φεστιβάλ έπαιξε ένα sizzle reel με τον Φορντ ως «Ίντι», τον οποίο ο 80χρονος υποδύεται από τα 37 του χρόνια.

«Είμαι πολύ συγκινημένος, είμαι πολύ συγκινημένος από αυτό», δήλωσε ο Φορντ στην πρεμιέρα. «Λένε ότι όταν είσαι έτοιμος να πεθάνεις βλέπεις τη ζωή σου να περνάει μπροστά από τα μάτια σου, και εγώ μόλις είδα τη ζωή μου να περνάει μπροστά από τα μάτια μου», δήλωσε.

Ο Φορντ συνέχισε ευχαριστώντας τη σύζυγό του, Καλίστα Φλόκχαρτ, η οποία βρισκόταν στο πλήθος.

«Η ζωή μου είναι δεμένη με την υπέροχη σύζυγό μου, η οποία έχει υποστηρίξει το πάθος μου και τα όνειρά μου, και είμαι ευγνώμων» είπε.

Ο Φορντ και η Φλόκχαρτ είναι παντρεμένοι από το 2002.