Ο πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής της Eurovision και ραδιοφωνικός παραγωγός, Νίκος Νικολακόπουλος, μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη για το περιβόητο πλέον 4άρι στην Κύπρο.

«Να πούμε για τη διαδικασία γιατί υπάρχει ένα νέφος.

Εμείς δεχτήκαμε μία πρόταση από την ΕΡΤ που ήταν πολύ τιμητική και δεν είχαμε κανέναν λόγο να την αρνηθούμε.

Μιλάμε για 5 σοβαρούς ανθρώπους με χρόνια στο ραδιόφωνο. Τα βιογραφικά μας εστάλησαν στην EBU και τα ενέκρινε.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Μετά αξιολογήσαμε τα τραγούδια και είδαμε τα τραγούδια ζωντανά την προηγούμενη μέρα, στην πρόβα που εγγράφεται για λόγους ασφάλειας.

Είδαμε 26 νέα τραγούδια, άγνωστα, δεν μιλάμε ούτε για γνωστούς καλλιτέχνες ούτε για γνωστά τραγούδια. Έπρεπε με βάση τους κανόνες να είμαστε αμερόληπτοι και αντικειμενικοί.

Εμείς δεν βάζαμε 12άρια αλλά βάζαμε έναν αριθμό από το 1-26, όσοι ήταν και οι διαγωνιζόμενοι δηλαδή, ο καθένας χωριστά.

Όταν στο τέλος της διαδικασίας μπήκαμε να ψηφίσουμε, μπήκε ο καθένας και έβαλε αριθμό από το 1-26. Και όταν τελειώσαμε τα πήρε η συμβολαιογράφος και τα έστειλε. Εμείς δεν ξέραμε ποιο τραγούδι βγήκε και τι ψήφισε ο καθένας. Έγινε η σούμα και δεν μπορούσαμε να την αλλάξουμε. Εμείς θα μπορούσαμε να πάρουμε τα προγνωστικά και να βαθμολογήσουμε με βάση αυτά. Εμείς πήγαμε εκεί με την εμπειρία του και με τον τρόπο που ακούει να βαθμολογήσει την κάθε χώρα.

Δεν μας είπε κανείς να μην ψηφίσουμε την Κύπρο. Δεν έχω να υπερασπιστώ τη βαθμολογία μας, δεν είναι σωστό να κάτσω να δικαιολογήσω, το κάναμε γιατί έτσι πιστεύαμε.

Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι της Eurovision, είμαστε άτομα που ακούσαμε τραγούδια. Εμείς αξιολογήσαμε 26 τραγούδια που δημιουργεί και ένα μπέρδεμα.

Η βαθμολογία που δώσαμε ήταν η δική μας άποψη.

Ακούγονται διάφορα και δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά. Εμείς πήγαμε να κάνουμε μία δουλειά, να ακούσουμε τα τραγούδια με αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Δεν κάναμε κάποιο πείραμα αλλά ψηφίσαμε αυτό που πιστεύαμε.

Εμείς για παράδειγμα δεν ψηφίσαμε το Cha cha cha γιατί δεν μας άρεσε. Πάει να πει ότι ήταν λάθος; Το ψήφισε ο κόσμος. Δεν λυπάμαι που δεν το ψήφισα, δεν μου άρεσε.

Της Ελβετίας και της Σουηδίας θα παίξουν το καλοκαίρι.

Διαβάζω απίθανα πράγματα.

Σήμερα διάβασα από τον Νίκο Κοτζιά, που ήταν πρώην υπουργός Εξωτερικών, πως χρησιμοποιείται αυτό για προσπάθεια του συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από το Κυπριακό ώστε να προωθηθούν τα σχέδια της. Ποια είναι αυτά; Δηλαδή έπρεπε τη Eurovision να τη διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών και να βάζει για επιτροπή διπλωμάτες; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Γελάει ο κόσμος. Πήγαμε εκεί πέρα και αποφασίσαμε αυτό που πιστεύαμε».