Εάν οι άνθρωποι ζουν από τη στιγμή που βρίσκουν μια θέση στη ζωή των άλλων, για τον Ευθύμη Φαρμάκη αυτή η «θέση» ήταν η Ρέα, η γυναίκα της ζωής του.

Το τραγούδι «Φιλάω σταυρό» σε στίχους Γιάννη Κότσιρα και μουσική Νίκου Τερζή αναφέρεται στην ιστορία του Ευθύμη Φαρμάκη και της συζύγου του, Ρέας και μιλάει για την αγάπη πέρα από το θάνατο.

O θάνατος είναι άχρονος

Το «Φιλάω Σταυρό» συνοδεύει μία πολύ δυνατή και συναισθηματική στιγμή στον «Σασμό», δείχνοντας πως ο θάνατος είναι άχρονος και ο έρωτας μπορεί να γίνει τρόπος για να τον προσεγγίσουμε. Συγκεκριμένα, το τραγούδι ακούγεται τη στιγμή που ο τηλεοπτικός Ευθύμης Φαρμάκης, ο οποίος είναι ποντιακής καταγωγής, «συναντιέται» μέσω ενός ονείρου με την νεκρή Κρητικοπούλα αγαπημένη του, Ρέα και «ζωντανεύει» ο έρωτάς τους.

Ο Ευθύμης Φαρμάκης zει με την ανάμνηση της Ρέας

Ο Ευθύμης Φαρμάκης έχασε τη Ρέα από πυρά αστυνομικών σε μια συμπλοκή, κατά την οποία κυνηγούσαν τον ίδιο. Δεν το ξεπέρασε ποτέ αυτό. Ζει με την ανάμνηση της Ρέας και με μοναδικό σκοπό να εκδικηθεί τον υπαίτιο για το χαμό της. Το τραγούδι εκφράζει την αλήθεια του: «Πάλεψα/να μην σε χάσω/να μην μου φύγεις/πριν σ' αγκαλιάσω/Φιλάω σταυρό θα σ'αγαπώ/όσο ο ήλιος βγαίνει/ κι όσο στα χείλη με φιλάς/ο πόνος ξεμακραίνει». Συγχώρεση μοιάζει να ζητά ο ήρωας, γιατί ζει μετά το θάνατο της αγαπημένης του. «Για ποια πατρίδα μου μιλάς/άλλοι την έχουν πάρει/την ρίζα μου όμως δεν ξεχνώ/το αίμα στο χορτάρι».

Mας ταξιδεύει από τον Πόντο έως την Κρήτη

Το ιδιαίτερο αυτό τραγούδι μας ταξιδεύει μουσικά από τον Πόντο έως την Κρήτη, σε μια μουσική συνομιλία όπου η λύρα του Ματθαίου Τσαχουρίδη, με το χαρακτηριστικό της ηχόχρωμα, συμπληρώνει τις φωνές των Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη και Δημήτρη Μπάση.

Δείτε το τρέιλερ



Το «Φιλάω σταυρό» με ερμηνευτές τον Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη και τον Δημήτρη Μπάση δίνει συνέχεια στο επιτυχημένο soundtrack της σειράς «Σασμός», που υπογράφουν συνθετικά ο Νίκος Τερζής και στιχουργικά ο Γιάννης Κότσιρας και κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.

Με το «Φιλάω σταυρό» συνεχίζεται ο φετινός κύκλος τραγουδιών της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» του Alpha. Προηγήθηκαν τα «Χαμένη Ζωή» με ερμηνευτή τον Χρήστο Θηβαίο, «Το Δωμάτιο Βρίζω» με ερμηνεύτρια την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, «Πύρινες Καρδιές» με τον Δημήτρη Μπάση, «Τα θαύματα» με ερμηνεύτρια τη Μελίνα Ασλανίδου, «Θνητοί θεοί» με ερμηνευτή τον Γιάννη Κότσιρα και «Κερί αναμμένο» με τη χαρακτηριστική, ιδιαίτερη κι αγαπημένη χροιά του Βασίλη Σκουλά, που αγαπήθηκαν αμέσως από το κοινό και ξεχωρίζουν στο ραδιοφωνικό airplay.

Δείτε το μουσικό video του τραγουδιού Φιλάω σταυρό»



Το νέο τραγούδι θα ακουστεί στο επεισόδιο 128 του «Σασμού» το οποίο θα προβληθεί απόψε, Δευτέρα 08/05, στις 21:00 από τον Alpha.

«Σασμός», Δευτέρα έως Παρασκευή στις 21:00.