Ο Πέτρος Λαγούτης βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της «Ελένης» και παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Ο Πέτρος Λαγούτης αποκάλυψε μεταξύ άλλων στην Ελένη Μενεγάκη πως εδώ και χρόνια σκεφτόταν να δοκιμάσει τη σκηνοθεσία, ενώ φέτος του δόθηκε η ευκαιρία με τους «Τέλειους Ξένους», όπου σκηνοθετεί το έργο μαζί με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο.

«Φέτος είχα τη χαρά και να σκηνοθετήσω στο θέατρο. Αυτό μου άνοιξε έναν άλλο δρόμο, που έβαλε σπιρτάδα στο μάτι. Η αλήθεια είναι πως περνώντας τα χρόνια κάποια πράγματα αρχικά τα φαντάζεσαι πως θα τα κάνεις, άρα δεν σε ιντριγκάρουν τόσο πολύ, ενώ κάποια άλλα – όπως τώρα η σκηνοθεσία – μου έκανε σοβαρό κλικ», δήλωσε ο Πέτρος Λαγούτης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στον γιο του, Δημήτρη, ο οποίος έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στη σειρά «Έτερος Εγώ».

Αν και δεν είχαν μαζί σκηνές, παρακολούθησε κάποια γυρίσματα του γιου του σχολιάζοντας τα εξής:

«Ο Δημήτρης δεν έβγαζε άγχος. Δεν ήθελα να του πω μην αγχώνεσαι, γιατί είναι σαν να του λες αγχώσου. Όσο τον έβλεπα χαλαρό, ήταν μία χαρά».

Όπως είπε ο ηθοποιός, οι ηθοποιοί βασανίζονται πολλές φορές από ανασφάλεια και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να λάβουν μπράβο από τον σκηνοθέτη.

«Παρομοιάζω το θέατρο με τον αθλητισμό. Για έναν αθλητή είναι πολύ σημαντικό το ματς που κάνει με τον προπονητή του. Το έχω δει να συμβαίνει με μένα και σε άλλους. Όταν ο αθλητής και ο προπονητής κολλήσουν, ο αθλητής παίρνει τα πάνω του. Έτσι είναι και με τον ηθοποιό», είπε ο Πέτρος Λαγούτης προσθέτοντας στη συνέχεια τα εξής:

«Στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης έπαιξε μεγάλο ρόλο η γνωριμία και η διδασκαλία της Μάγιας Λυμπεροπούλου. Ήταν εκπληκτική γυναίκα και προσωπικότητα, μας μετέδωσε τόσο πάθος και τόση δύναμη για αυτό που έκανε, που ήταν ένα κομβικό σημείο. Μετά ήμουν τυχερός στην πρώτη μου δουλειά να δουλέψω με τον Θωμά Μοσχόπουλο στο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου. Ο Θωμάς με pushαρε πάρα πολύ και τον ευχαριστώ σήμερα πια», δήλωσε.

«Έγινα σταδιακά πολύ γνωστός. Εάν δει κανείς το βιογραφικό μου στην τηλεόραση δεν υπάρχει σειρά που να παίζω πρωταγωνιστικό ρόλο και να έκανε το μπαμ και γεια σας, όπως η Μυρτώ Αλικάκη με την “Αναστασία”. Έκανα επεισόδια στην “Δέκατη Εντολή”, σειρές που αγαπήθηκαν, αλλά εγώ ερχόμουν σιγά σιγά και νομίζω μου ήρθε πιο καλά. Νομίζω ότι σε εκείνες τις ηλικίες δεν θα διαχειριζόμουν καλά μία απότομη αναγνωρισιμότητα».

Με αφορμή τη συμμετοχή του στη σειρά «Παγιδευμένοι», η οποία αποτελεί διασκευή της τουρκικής σειράς «Yargi», ο Πέτρος Λαγούτης αναφέρθηκε στις διασκευές των τηλεοπτικών σειρών.

«Έρχονται πολλά τέτοια, δεν κάνουν όλα επιτυχία, κάνουν κάποια. Ίσως αυτά που προσέχουμε πιο πολύ, ίσως αυτά που διασκευάζουμε καλύτερα. Λιγάκι αυτό με στενοχωρεί, γιατί πιστεύω ότι έχουμε όλα τα φόντα να το κάνουμε, όπως με το Maestro και το Έτερος Εγώ», σχολίασε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Σε ερώτηση για το αν θα έψαχνε ποτέ κινητό συντρόφου ο ηθοποιός αποκάλυψε:

«Θέλω να ξέρω ότι δεν υπάρχουν βασικά μυστικά, σημαντικά μυστικά σε μία σχέση. Εάν υπάρχει κάτι μικρό, που δεν σου το λέω επειδή δεν μπορείς τώρα να το ακούσεις… Κινητό δεν θέλω να ψάχνω, να βλέπω τέτοια πράγματα, γιατί όποιος ψάχνει βρίσκει.

«Εσύ θα ήθελες;», ρώτησε στη συνέχεια την Ελένη Μενεγάκη, με την παρουσιάστρια να απαντά αρνητικά