Θέση για την εκπροσώπηση των Ελλήνων στο Ευρωκοινοβούλιο πήρε η Βίκυ Χατζηβασιλείου μέσα από ένα ξέσπασμα στα social media.

Μετά και τις κατηγορίες για βιασμό και γενικότερα χρήση βίας που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Γεωργούλης, πρώην ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, η παρουσιάστρια ανέβασε μία φωτογραφία της με την ελληνική σημαία, που επάνω γράφει «Περί εθνικής αισχύνης ο λόγος».

Τη φωτογραφία συνόδευσε με ένα μακροσκελές μήνυμα οργής για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρωβουλή.

«Δεν γνωρίζω άλλο έθνος -πλην του δικού μας- και μάλιστα από τα πλέον ολιγάριθμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που να διαθέτει τόσους εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο οι οποίοι να κατηγορούνται την ίδια χρονική περίοδο για πλείστα όσα κακουργήματα! Δεν είναι απλά η παραβίαση των στοιχειωδών κανόνων ηθικής και ευπρέπειας, δεν είναι απλά η τέλεση αξιόποινων επαίσχυντων πράξεων, δεν είναι απλά ο διεθνής διασυρμός της χώρας μας, είναι κι αυτή η πίκρα που νιώθει μέσα του ο απανταχού Έλληνας, αυτό το αίσθημα της ΠΡΟΔΟΣΊΑΣ, από ανθρώπους αιρετούς που τον εκπροσωπούν διεθνώς, που τίμησε με την ψήφο του, που εμπιστεύτηκε τη διαχείριση σοβαρών εθνικών θεμάτων στα διεθνή fora, που πίστεψε στις ικανότητες και τις ηθικές τους αρετές...

Και που τελικά διαψεύστηκε σε κάθε προσδοκία. Και όπως και να τελεσιδικίσουν κάποτε όλες αυτές οι υποθέσεις τους, το αίσθημα προδοσίας θα πλανάται στη χώρα για καιρό. Αν ήταν απλοί πολίτες, οι πράξεις τους θα είχαν συνέπειες μόνο για τον εαυτό τους. Είναι όμως ευρωβουλευτές του ελληνικού λαού και το αξιόποινο των δικών τους πράξεων αφήνει μια μουτζούρα και στην ψυχή του κάθε Έλληνα. Αυτή την ευθύνη, αλήθεια, δεν την αναλογίστηκαν ποτέ όταν έκαναν τις όποιες βρομιές τους; Όχι, κύριοι, δεν επιθυμούσαμε κομμάτι της σπίλωσής σας!!! Με ποιο δικαίωμα μας το φορτώνετε και μάλιστα διεθνώς; (Και ειδικά σ' εμάς που δεν ψηφίσαμε κανέναν από δαύτους!..) Νιώθετε κι εσείς αυτό το αίσθημα της εθνικής προδοσίας; Me too ✋️...».

Δείτε την ανάρτηση της Βίκυς Χατζηβασιλείου στο Instagram: