Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σπύρο Μαρτίκα, η μεικτή Μπλε ομάδα Ελλήνων και Τούρκων επικράτησε της Κόκκινης σε ένα ντέρμπι που κρίθηκε στα μπαράζ και απόλαυσε το μεγάλο έπαθλο του Survivor All Star, που εκτός από φαγητό είχε και πολύ χορό.

Το επεισόδιο του ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ την Τετάρτη το βράδυ 19/04/2023 ξεκίνησε με τον Γιώργο Ασημακόπουλο να βάλλει κατά των Ηλία Μπόγδανου και Σπύρου Μαρτίκα. Ο παίκτης της Μπλε ομάδας που ήταν ο τελευταίος που βγήκε στον τάκο μετά τους Τάκη Καραγκούνια, Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, Σπύρο Μαρτίκα και Νίκο Μπάρτζη, σε συζήτηση που είχε με τον τελευταίο, του αποκάλυψε τι του είχε πει εκτός κάμερας ο 45χρονος φαρμακοποιός.

«Την ψήφιση από τον Ηλία Μπόγδανο δεν την κατάλαβα καθόλου, ούτε ο κόσμος το κατάλαβε. Είπε ότι με ψήφισε επειδή κάνω παρέα και με τον Νίκο και με αυτούς. Το χάνεις, ρε Ηλία. Έχεις στρατηγική όπως το 2021 με τους Amigos που σε προστατεύαμε», είπε αρχικά ο Ασημακόπουλος στο Survivor All Star.


«Στήνεις την παρέα σου για να πας μπροστά. Όταν σε έχω πιάσει να λες στον Νίκο "πώς κάνεις παρέα με τον Μαρτίκα;". Δεν σε αναγνωρίζω, έχεις αλλάξει. Τώρα είστε αυτοκόλλητοι, δεν ξεκολλάτε και στήνετε στρατηγικές. Νομίζετε ότι ο κόσμος δεν βλέπει την κωλοτούμπα; Την μπιφτέκα; Αυτό που με τρέλανε είναι αυτό που έκανε ο Μαρτίκας. Μου είπε off camera δες την εικόνα σου, πώς θα φανείς έξω και δεν πρέπει να κάνεις παρέα με τον Νίκο Μπάρτζη on camera. Off μπορείς καμία φορά. Μου λέει ότι εκτίθεσαι. Χρησιμοποίησε έναν περίεργο όρο και τον είπε βλάχο. "Τελικά ποιος είναι ο διπρόσωπος; Ε; Σπύρο Μαρτίκα;", απόρησε ο Ασημακόπουλος για τις κινήσεις του Μαρτίκα, με τον Νίκο Μπάρτζη να εκτιμάει πως οι ψήφοι της Σταυρούλας και του Μάριου σπάστηκαν για τα μάτια του κόσμου.


Ο Ασημακόπουλος μπορεί να θεωρεί πως ο Μπόγδανος και ο Μαρτίκας «μαγείρεψαν» τις ψήφους, όμως η ομάδα του έχει διαφορετική άποψη.

Η Σταυρούλα Χρυσαειδή βλέπει δεύτερες σκέψεις πίσω από κάθε κίνηση του συμπαίκτη της.

«Θεωρώ ότι ο Ασημακόπουλος είναι αρκετά έξυπνος και δεν είναι καθόλου χαζός. Παρόλο που πολλές φορές λέει ότι είμαι σε άλλο παιχνίδι και δεν καταλαβαίνω, θεωρώ ότι καταλαβαίνει πολύ καλά. Δεν τον ψήφισα γιατί δεν τον θεωρώ τον πιο αδύναμο αγωνιστικά, που μπορεί να έχει μόνο λίγες παραπάνω νίκες από τον Αγόρου που ψήφισα. Καταλαβαίνω την ψήφο των παιδιών γιατί τον έχουν ζήσει πολύ καιρό και μου έλεγαν ότι είναι πολύ διπλωμάτης κι ότι είναι ψεύτης, διπρόσωπος και πάει από εδώ κι από εκεί. Οπότε αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς. Καταλαβαίνει για ποιον λόγο έχει ψηφιστεί και δεν είναι αυτό που λέει ο Νίκος ότι ψηφίστηκε γιατί κάνει παρέα μαζί του», ανέφερε η Σταυρούλα για τους λόγους που πιστεύει ότι βρίσκεται στον τάκο ο Ασημακόπουλος.


Τη δική του εκδοχή για τον λόγο που ψηφίστηκε ο Ασημακόπουλος έδωσε ο Γιώργος Κόρομι, με τον παίκτη της Κόκκινης ομάδας να τονίζει πως ο χαρακτήρας του ήταν η αιτία που βγήκε στον τάκο.

«Περιμέναμε ότι θα βγει ο Ασημακόπουλος κι ήμουν ανάμεσα σε αυτούς τους δύο, στον Ασημακόπουλο και τον Νίκο. Περίεργο δεν ήταν, περιμέναμε ότι ίσως βγουν και δύο άτομα. Για μία ψήφο δεν βγήκαν. Ο Ασημακόπουλος είναι για 6η φορά υποψήφιος, κάτι που κι ο ίδιος το περίμενε, άρα κάτι συμβαίνει με τον Ασημακόπουλο», είπε αρχικά.


«Για κάποιον λόγο δεν ταιριάζει με κάποια άτομα πιθανόν. Αγωνιστικά πιστεύω ότι είναι ένας καλός παίκτης, το έχει αποδείξει κιόλας. Το αγωνιστικό κομμάτι δεν νομίζω ότι είναι ο λόγος που ψηφίζεται ο Ασημακόπουλος, αλλά πιθανόν είναι η συμπεριφορά του, κάποιες κινήσεις που κάνει, έχουμε ξανακούσει για ειρωνείες κ.λπ., οπότε μάλλον ο χαρακτήρας του ήταν που τον έβγαλε υποψήφιο, γιατί αγωνιστικά είναι ένας καλός παίκτης και το έχουμε δει. Ανέβηκαν λίγο οι τόνοι, ο Παναγιώτης δεν ήθελε να ψηφιστεί ο Ασημακόπουλος μάλλον. Ο Ηλίας ανέφερε ότι ο Γιώργος είναι μία από εδώ και μία από εκεί. Όπως φυσάει ο άνεμος. Αυτή τη στιγμή φυσάει από εδώ, από την άλλη μπορεί να τον στρέψει βορειοανατολικό, νοτιοανατολικό, κάπως έτσι είναι κι ο Ασημακόπουλος», συμπλήρωσε στη συνέχεια.


Οι ανησυχίες των πέντε υποψηφίων προς αποχώρηση πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, καθώς ο μεικτός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων με έπαθλο φαγητό και πάρτι που ακολουθούσε έγινε το βασικό θέμα συζήτησης.


Ο Γιώργος Λιανός έκανε τις απαραίτητες συστάσεις πριν από τον αγώνα. Κατά την παρουσίαση των παικτών ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο παρουσιαστής του Survivor εντόπισε ότι ο Τάκης Καραγκούνιας έχει απίστευτη ομοιότητα με έναν από τους Τούρκους συμπαίκτες του, τον Ozgur.


Μάλιστα, όχι μόνο οι δύο παίκτες μοιάζουν εκπληκτικά, αλλά έχουν και την ίδια ηλικία, αφού κι οι δύο είναι 49 ετών. Οι υπόλοιποι παίκτες ξέσπασαν σε γέλια, ενώ ανάμεσα στα σχόλια που ξεχώρισαν ήταν του Κωνσταντίνου Βασάλου: «Έχει πιο καλό δόντι ο άλλος».

Ο Τάκης Καραγκούνιας μετά τις συστάσεις ξεκίνησε μία συζήτηση με Τουρκάλα παίκτρια, για το πόσα κιλά έχει χάσει, αλλά και τις δουλειές που έκανε εκτός παιχνιδιού.

«Εγώ κάνω αθλήματα με σανίδες», του είπε η κοπέλα, με τον παίκτη από το Αίγιο να απαντά: «Εγώ είμαι πρώην μποξέρ. Ήμουν στην εθνική ομάδα εννιά φορές στο παρελθόν τα τελευταία χρόνια. Μετά τον στρατό, ήμουν στις ειδικές δυνάμεις, εργαζόμουν ως μισθοφόρος και σωματοφύλακας. Μη με βλέπεις έτσι, έχω χάσει πολλά κιλά».

«Συμβαίνει στο Survivor», του απάντησε εκείνη και ύστερα από παρέμβαση ενός Τούρκου παίκτη που ανέφερε ότι έχασε 17 κιλά στο παιχνίδι, ο Τάκης Καραγκούνιας σήκωσε την μπλούζα του και έδειξε στην παίκτρια το σώμα του.


Οι γυναίκες ρίχτηκαν πρώτες στον στίβο μάχης, με τη Μαριαλένα να ξεχωρίζει και με τις 3 νίκες της να βοηθάει τις Κόκκινες να κάνουν το 1-0 με σκορ 8-5.





Στους άνδρες ο αγώνας ήταν ντέρμπι, με το run του Ασημακόπουλου κόντρα στον Baris να ξεχωρίζει, καθώς πρόκειται για τον πρώτο παίκτη με τεχνητό μέλος που συμμετέχει σε τουρκικό Survivor. Αν και έχασε από τον Γιώργο Ασημακόπουλο, ο Baris δέχτηκε συγχαρητήρια απ' όλους τους παίκτες για την προσπάθειά του. Σύμφωνα με τον Γιώργο Λιανό, ο Baris είχε ένα σοβαρό ατύχημα σε ηλικία 3 ετών, που έφερε τον ακρωτηριασμό στο πόδι του. Παρ' όλα αυτά, αγάπησε πολύ το ποδόσφαιρο και έφτασε να γίνει ο αρχηγός της Εθνικής Παραολυμπιακής Ομάδας της Τουρκίας.


Για τους Κόκκινους ο παίκτης που έδειχνε ασταμάτητος ήταν ο Σάκης Κατσούλης, όμως είχε βρει απέναντι τον... δάσκαλό του στο πρόσωπο του Σπύρου Μαρτίκα.


Οι δύο τους συναντήθηκαν στο run που έκρινε το αποτέλεσμα στους άνδρες, με τον 45χρονο φαρμακοποιό να επικρατεί του νικητή του Survivor 2022 και με 8-7 να χαρίζει τη νίκη στους Μπλε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.


Ο αγώνας οδηγήθηκε σε μπαράζ, με τους Κόκκινους να ξεκινούν πολύ δυνατά και να προηγούνται με 2-0. Η Εύη κράτησε ζωντανή την ομάδα της και ο Μαρτίκας με ακόμα μια νίκη του οδήγησε το ματς σε flag race.

Ο άχαστος φαρμακοποιός πήρε πάνω του το κομμάτι των στόχων και κατάφερε να ζήσει στιγμές απόλυτης αποθέωσης όταν με ανατροπή έγραψε το τελικό 3-2 για τους Μπλε.


Ο Σπύρος Μαρτίκας αφιέρωσε την απόδοσή του στην αγαπημένη του Βρισηίδα και έκανε το τραπέζι στους… μπλε Έλληνες και Τούρκους.




Μετά το λουκούλλειο γεύμα οι Μπλε το έριξαν και στον χορό.