Για τη συγγραφή, τη δημοσιογραφία, τον αθλητισμό και την περιπέτεια υγείας που είχε πριν από μερικά χρόνια μίλησε ο Μένιος Σακελλαρόπουλος στον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά. Ο Έλληνας δημοσιογράφος και συγγραφέας εξαιτίας ενός μικροβίου έμεινε για δεκαεννέα μέρες στο σκοτάδι το 2015, όπως είπε, και τότε θεώρησε ότι θα ήταν κάτι μόνιμο.

«Είχα μια περιπέτεια με την όρασή μου το 2015. Έχασα το φως μου για δεκαεννέα μέρες, στο απόλυτο σκοτάδι. Ήταν ένα τρομακτικό μικρόβιο που μου δημιούργησε τύφλωση. Θεωρούσα δεδομένο ότι είναι μόνιμο. Ο γιατρός μού έλεγε “κάνε υπομονή”, εγώ πίστευα ότι μου λέει ψέματα για να με παρηγορήσει. Κι εκεί στο σκοτάδι, πλήρως ανήμπορος, με πήγαιναν στην τουαλέτα, στον καναπέ, με τάιζαν, μου έλεγαν “άνοιξε το στόμα σου”. Ήταν τρομακτική αγωγή, μου έβαζαν κάτι σαν ασβέστες στα μάτια μου δύο-τρεις φορές την ημέρα. Φάρμακα, ενέσεις, κολλύρια», περιέγραψε ο Μένιος Σακελλαρόπουλος.

«Εμπνεύστηκα ένα βιβλίο»

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Εκεί στον καναπέ εμπνεύστηκα ένα βιβλίο που αγαπώ πολύ, το “13 κεριά στο σκοτάδι”, με βάση τη δική μου εμπειρία και την έρευνα που έκανα στον Οίκο Τυφλών. Θεωρώ, με την εμπειρία αυτή, ότι είναι το χειρότερο που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Ο τυφλός είναι στο σκοτάδι 24 ώρες».

*Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 19 Απριλίου 2023.