Δημόσια συγγνώμη ζήτησαν οι παραγωγοί του «Masterchef» στην Ισπανία για το απίστευτο περιστατικό που συνέβη από τα πιάτα που σέρβιραν, αφού περισσότεροι από 40 άνθρωποι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

Η μαγνητοσκόπηση του επεισοδίου έγινε στις 19 Ιανουαρίου στο διάσημο ενυδρείο Oceanogràfic στη Βαλένθια με αφορμή την 20ή του επέτειο και προβλήθηκε στο ισπανικό Κανάλι RTVE τη Δευτέρα 10 Απριλίου. Οι διαγωνιζόμενοι της εκπομπής μαγειρικής χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπρεπε να σερβίρουν διαφορετικά πιάτα στους 120 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων και θαλασσινά, όπως λαβράκι και μύδια. Για επιδόρπιο επιλέχθηκε ιαπωνικό cheesecake με φύκια.

Μία γυναίκα που αρρώστησε είπε πως υπέφεραν από σοβαρή γαστρεντερίτιδα, αποκαλύπτοντας πως η ίδια έχασε 5 κιλά σε τρεις ημέρες και οι γιατροί τής έκαναν ένεση με Primperan για να σταματήσουν οι εμετοί.


«Ευχαριστώ MasterChef για τη χειρότερη γαστρονομική εμπειρία που είχα ποτέ στη ζωή μου», έγραψε στο Twitter ένας από τους 44 που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα λίγες ημέρες μετά το συμβάν, ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί το φαγητό που προκάλεσε τη δηλητηρίαση.

Η ισπανική εφημερίδα El Pais ανέφερε ότι τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας ήταν εμετοί και διάρροιες.

Τα στελέχη της εταιρείας παραγωγής Shine Iberia εξέφρασαν τη λύπη τους, αλλά υποστήριξαν ότι αυτό είναι το πρώτο περιστατικό εδώ και έντεκα χρόνια που παίζεται το τηλεοπτικό ριάλιτι. Η ισπανική κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.