Ο Νίκος Γκέλια κατάφερε επιτέλους, να αποκτήσει ελληνική ταυτότητα, μετά από 26 χρόνια προσπάθειας.

Ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Μαύρο Ρόδο» μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» και εξήγησε αρχικά, τον λόγο που καθυστέρησε τόσο να κάνει αυτό το βήμα.

«Άργησα 26 χρόνια να πάρω την ελληνική ταυτότητα. Είναι μια ιστορία που τραβάνε πολλά παιδιά μεταναστών. Είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία με πολλά "περίμενε", πολλά ραντεβού και πολλή γραφειοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

«Ξαφνικά, ήρθε ένα χαρτί σπίτι και μου είπαν "έλα να την πάρεις". Είναι περίεργο, γιατί είμαι στο μπαλκόνι και καπνίζω κι έρχεται ένας κύριος και νόμιζα ότι ήταν κούριερ. Με ρώτησε αν μπορεί να έχει το διαβατήριό μου. Εν τω μεταξύ, δεν το έβρισκα, αλλά είχα το δίπλωμα. Το διαβατήριό μου ήταν αλβανικό», συμπλήρωσε.

Εξήγησε μάλιστα, πόσα πολλά σημαίνει για εκείνον αυτό. «Σημαίνει πολλά που την απέκτησα. Γλιτώνω τα γραφειοκρατικά για τα ταξίδια επίσης. Κατά κύριο λόγο, αφορά το παιδί μου, τα διαδικαστικά που αφορούν την εφορία και ένα προσωπικό ηθικό, που ήθελα πολύ», είπε κλείνοντας.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ταξίδι που έκανε από την Αλβανία στην Ελλάδα. Όπως είπε, ήρθε στη χώρα με έναν ταξιτζή.

«Ήρθα μόνος μου από Τίρανα με έναν ταξιτζή. Έμεινα έναν χρόνο χωρίς τους γονείς μου κι έμενα στο σπίτι της θείας. Με πήρε το ταξί και με έφερε εδώ. Θυμάμαι κάποια πράγματα στη διαδρομή. Θυμάμαι το πρώτο καλαμάκι, την τεράστια ουρά στα σύνορα. Ο φόβος μου ήταν μη με γυρίσουν πίσω. Όταν πλησίαζα τα σύνορα, είχε σφιχτεί η καρδιά μου και τότε, δεν είχαμε κινητά όπως τώρα. Ήταν δύσκολη η διαδικασία πριν. Όταν έφυγαν οι γονείς μου και δεν ήξερα πόσο καιρό θα κάνω να τους δω», είπε κλείνοντας.