Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «DOT» και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, την επαγγελματική διαδρομή του και τα όνειρά του. Γεννήθηκε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας από πατέρα Έλληνα και μητέρα Αγγλίδα. Όταν τελείωσε το σχολείο αποφάσισε να σπουδάσει marketing.

Η αγαπημένη του γιαγιά από την Αγγλία κατάλαβε ότι κάτι του λείπει. Τότε του έδειξε μια αγγελία στην εφημερίδα που ζητούσαν ηθοποιούς για να παίξουν στην παράσταση «Εδουάρδος ο Β΄».

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αποφάσισε να πάει στην οντισιόν και μάλιστα πήρε και τον ρόλο. Από τότε μέχρι σήμερα ακολούθησαν πολλές συνεργασίες στο θέατρο, την τηλεόραση, αλλά και τον κινηματογράφο.

Η οικογένεια του και η υποστήριξη

«Η οικογένειά μου ήταν υποστηρικτική σε ό,τι ήθελα να κάνω. Το 1995 ζούσα στην Αγγλία, και η Αγγλίδα γιαγιά μου, να είναι καλά εκεί ψηλά που είναι, να πάω σε μια οντισιόν που διάβασε σε μια αγγελία στην εφημερίδα. Κέρδισα τον ρόλο και τότε αν και πολύ μικρός κατάλαβα τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Το ξεκίνημα της καριέρας μου είχε σκαμπανεβάσματα και φουρτούνες, αλλά δεν το είπα ποτέ. Από την άλλη πλευρά, ήμουν και πολύ τυχερός γιατί με κάποιο μαγικό τρόπο είχα πολύ σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «DOT».

«Δεν ανταγωνίζομαι κανέναν ηθοποιό»

Αδιαμφισβήτητα θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Ο ίδιος δηλώνει πως δεν ανταγωνίζεται κανέναν ηθοποιό: «Κάθε φορά είμαι καλύτερος από το χειρότερο κομμάτι του εαυτού μου. Δεν ανταγωνίζομαι κανέναν ηθοποιό. Λατρεύω και εκτιμώ όλους τους Έλληνες ηθοποιούς. Μαθαίνω από όλους αυτούς. Το μόνο πράγμα που με αγχώνει είναι το αν θα ξυπνήσω αύριο το πρωί. Δε διαχειρίζομαι τόσο εύκολα το κομμάτι της έκθεσης στην προσωπική μου ζωή. Θα ήθελα η ζωή μου να είναι ζωή μου, με κάνει να νιώθω ασφάλεια και ηρεμία».

Ο χωρισμός των γονιών του και η απουσία της μητέρα του

Οι γονείς του Πυγμαλίων Δαδακαρίδης χώρισαν όταν εκείνος ήταν τεσσάρων ετών. Ο ηθοποιός μεγάλωσε με τον πατέρα του.

«Το ότι δε μεγάλωσα με τη μαμά μου ήταν μια πρώτη απόρριψη στη ζωή μου. Βέβαια, δε βάζω αυτό το πρόσημο στη μητέρα μου. Αγαπάω πολύ το γυναικείο φύλο. Λατρεύω τις γυναίκες. Οι γυναίκες είναι τα πιο όμορφα πλάσματα στον πλανήτη», πρόσθεσε ο ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: