Στο νυν σύντροφό της, Βασίλη Μπισμπίκη, την καριέρα της και την κόρη της, Μελίνα, αναφέρθηκε η Δέσποινα Βανδή κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται». 

«Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει restart στη ζωή του, όποτε θέλει» ανέφερε αρχικά η τραγουδίστρια και προσέθεσε: «Αυτή η μεταστροφή, επαγγελματικά, έρχεται γύρω στα 40. Οι άνθρωποι είμαστε πολύ εγκλωβισμένοι στο να κάνουμε πράγματα, τα οποία μας είναι οικεία. Μου ήταν πολύ δύσκολο να βγάλω το ποδαράκι μου έξω από τον κύκλο της ασφάλειας που είχα δημιουργήσει στα επαγγελματικά μου. Μετά τα 40 άρχισα να νιώθω ότι κάτι άλλο ενστικτωδώς πρέπει να κάνω. Φαντάσου μια μέρα να πεθάνεις και να μην έχεις τολμήσεις να κάνεις πράγματα που θέλεις να κάνεις. Έτσι τόλμησα να κάνω και θέατρο και τηλεόραση».

Στη συνέχεια, η Δέσποινα Βανδή μίλησε για το σύντροφό της: «Ο έρωτας δεν ήταν κάτι που επεδίωξα αλλά προέκυψε. Τίποτα δεν προκύπτει τυχαία στη ζωή μας, συνέβη γιατί είναι να συμβεί, γιατί κάτι καθόλου δεν είναι καλά και σου συμβαίνει. Είμαι ένας άνθρωπος που είμαι ευτυχισμένος. Δεν με απασχολεί καθόλου τι άποψη μπορεί να έχει ο καθένας. Τα βράδια δεν κοιμάμαι με την άποψη του καθένα. Κοιμάμαι σε μια αγκαλιά και έχω έναν άνθρωπο με τον οποίο πραγματικά αισθάνομαι αρμονία, πόθο και χαρά. Αισθάνομαι παιδί, γυναίκα, τόσα πολλά πράγματα. Ο Βασίλης είναι το λιμάνι μου, η χαρά μου».



Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε και στη μητρότητα: «Υπάρχει συγκεκριμένο σημείο που πρέπει να σπουδάσεις και να κάνεις παιδιά. Ποιος σου είπε ότι μια γυναίκα 50 χρονών δεν μπορεί να κάνει παιδί αν θέλει; Μπορεί να μην μπορεί να κάνει με τον γνωστό τρόπο αλλά αν θέλει να γίνει μάνα, μπορεί να γίνει και μάνα. Υπάρχουν περιοριστικές πεποιθήσεις αλλά όταν κοιτάξεις τι πραγματικά είναι αυτό που σε κάνει χαρούμενο, δεν υπάρχει ηλικία στο τι σε γεμίζει. Γιατί γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Γίνεσαι και καλύτερη μαμά, τα παιδιά θέλουν να έχουν ευτυχισμένους γονείς. Αυτό που με νοιάζει είναι τα παιδιά μας να είναι καλά. Αφού τα παιδιά μας είναι καλά και εμείς είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι!».