____________________21_
Lifestyle

Γεροντιδάκης: «Δεν μου αρέσει καθόλου το κλισέ του “άνδρα κυνηγού”, ούτε το κλισέ “κουμάντο στο σπίτι κάνει η γυναίκα”»

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την απόφασή του να απέχει από τις σειρές στην τηλεόραση, αλλά και για την οικογένειά του.

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για το γιατί «έφυγε» μετά τα σίριαλ που έκανε ως παιδί, το «big brother» της τηλεόρασης που τον ενοχλεί, για τους επιτυχημένους ρόλους & τη συντροφική ζωή του.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την απόφασή του να απέχει από τις σειρές στην τηλεόραση, αλλά και για την οικογένειά του.

«Δεχόμουν πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις για τα ίδια πράγματα, δεν είχα να απαντήσω και κάτι, οπότε σκέφτηκα γιατί να το κάνω όλο αυτό. Ο πατέρας μου έχει μετακομίσει στην Αστυπάλαια, έφτιαξε το μαγαζί «Το στενάκι του Κουκλά» & η μητέρα μου φτιάχνει γλυκά για vegan. Τα δυο μου αδέλφια είναι σεφ στη Γαλλία, στο εστιατόριο Νολίνσκι, που έχει δυο αστέρια Μισελέν», είπε αρχικά ο Γιώργος Γεροντιδάκης.

«Ήταν τεράστια εμπειρία όταν 11 χρονών βρέθηκα στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έκανα χειραψία με τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη», συμπλήρωσε.

«Η Κάτια Δανδουλάκη είναι στρατιώτης αυτής της δουλειάς, κάνει μαραθώνιο, και αυτό είναι μάθημα, «η δουλειά μας είναι μαραθώνιος και όχι εκατοστάρι». Μακάρι όλοι οι ηθοποιοί, και οι νέοι, να είχαν θιασάρχες, όπως η Κάτια Δανδουλάκη», παραδέχθηκε.

«Για το τι αποκόμισε από την επαγγελματική πορεία του έως τώρα, σημείωσε πως, «πήρα απόσταση από τα σήριαλ στα 18 μου, γιατί σε αυτή την ηλικία είχα να αναμετρηθώ με ανθρώπους που επέλεξαν αυτό το επάγγελμα, υπήρχε σύγκριση. Όταν ένα παιδί έχει μάθει να δουλεύει συνεχόμενα από τα 11 μέχρι τα 22, προφανώς του φαίνεται παράξενο όταν δεν παίρνει μία δουλειά. Έκανα λάθη, έπρεπε να αναμετρηθώ με καινούρια πράγματα, η τηλεόραση δεν μου έδινε πλέον τροφή, γιατί δεν ήξερα πια να την κάνω με νέους όρους».

«Έπρεπε να μεγαλώσω & όχι να είμαι το παιδάκι που κάποτε έπαιζε, απείχα μεν από την τηλεόραση, άλλα δεν απείχα από τη δουλειά για το βιοπορισμό μου. Ως ηθοποιός είμαι απόφοιτος λυκείου, η κοινωνία μας δεν έχει φροντίσει, οι άνθρωποι της τέχνες να πληρώνονται ανάλογα, ώστε να μπορούν να παραγάγουν».

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης δεν μπορούσε να μην αναφερθεί για τον ρόλο του στην σειρά «Άγριες Μέλισσες», που έκανε τεράστια επιτυχία.

«Δεν έκανα το ρόλο του “Μελέτη” στις «Άγριες Μέλισσες», άλλα συζήτησα με ένα μέρος του εαυτού μου, που είχε αυτές τις ανησυχίες, ο “Μελέτης” με ξύπνησε. Όταν τέλειωσαν οι «Άγριες Μέλισσες» τέλειωσε και η συζήτηση με το κομμάτι του εαυτού μου, άλλα αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει μία ωραία ανάμνηση», ανέφερε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Και πρόσθεσε: «Μπήκα στον «Σασμό», γιατί η ζωή μας είναι συνεχόμενα ταξίδια, η δουλειά μας καλώς η κακώς δεν σταματάει. Φέτος οπουδήποτε και αν παίζω κάνω διπλά πράγματα. Είναι σα να κάνω 4 χαρακτήρες».

Ποια είναι σχέση του με την τηλεόραση στον πρακτικό βίο του;

«Βλέπω τα πάντα στην ελληνική τηλεόραση, δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω γιατί η τηλεόραση είναι big brother, δεν αντέχεις να βλέπεις μία ιστορία από τόσες πτυχές. Όταν γίνονται κατά συρροή γυναικοκτονίες, δεν αναλογιστήκαμε το γιατί, αναλωνόμαστε σε λεπτομέρειες σα να δίνουμε οδηγίες στους επόμενους θύτες. Υπάρχει μία υπερανάλυση των πραγμάτων σε τέτοιο βαθμό που χάνεται η ουσία», τόνισε με ειλικρίνεια.

Πώς λειτουργεί ως σύντροφος ο Γιώργος Γεροντιδάκης;

«Δεν είμαι δύσκολος σύντροφος λόγω της δουλειάς μου, ζω ήρεμα και χαλαρά μία φυσιολογική ζωή, η κάθε ανθρώπινη σχέση χρειάζεται τον χρόνο της. Αν δεν υπάρχει χρόνος, θα κλέψεις από κάπου άλλου για να δώσεις εκεί που θέλεις, για εκείνη την περίοδο περισσότερο χρόνο. Μπορεί να είναι λιγότερος ο χρόνος για τους ανθρώπους που αγαπάς, άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ποιοτικός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μου αρέσει καθόλου το κλισέ του «άνδρα κυνηγού», ούτε το κλισέ «κουμάντο στο σπίτι κάνει η γυναίκα», θεωρώ ότι ο ένας βοηθάει τον άλλο και πορευόμαστε. Εγώ πιστεύω ότι σήμερα φλερτάρουν περισσότερο οι γυναίκες από τους άντρες, άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό, είναι μία καινούρια συνθήκη. Έδωσα και πήρα αγάπη, είτε με ανθρώπους που μιλάω η με εκείνους που δεν μιλάω, θέλω να σκέφτονται ότι ήμουν απόλυτα παρών, με τα σωστά & τα λάθη μου», επεσήμανε κλείνοντας ο Γιώργος Γεροντιδάκης.