Έπειτα από µια περίοδο αποχής από τα µουσικά δρώµενα, η Ελενα Γκρέκου επέστρεψε δυναµικά µέσα από την εµφάνισή της στο «J2US», κερδίζοντας τις καλύτερες κριτικές. Η ίδια ήταν «ζευγάρι» µε τον Περικλή Κονδυλάτο, µε την πρόωρη αποχώρησή τους από το σόου να στεναχωρεί τους φανατικούς θαυµαστές της.

Έχοντας εξαιρετική φωνή, που µπορεί να υποστηρίξει όλα τα είδη τραγουδιών, η εντυπωσιακή Ελενα Γκρέκου γεννήθηκε µέσα στη µουσική, την οποία λατρεύει από µικρό παιδί, αφού ξεκίνησε τις σπουδές της από 4 ετών.

Η απώλεια

Πριν από λίγες µέρες η οικογένεια του Βαλάντη, του πρώην συντρόφου και πατέρα του παιδιού της, βυθίστηκε στο πένθος, αφού ο γνωστός τραγουδιστής έχασε τον πατέρα του. «Με είχε ενηµερώσει ο Βαλάντης ότι τον περιµένουν, µιλούσαµε στο τηλέφωνο συνέχεια και συνέβη το εξής: Οταν έφτασε στη Ρόδο, λίγο µετά
Κατέρρευσε η µάνα του Βαλάντη, καθώς ήταν 65 χρόνια µαζί
“έφυγε”... Είναι σαν να τον περίµενε», αποκαλύπτει η ίδια στο «S». H τραγουδίστρια εξακολουθούσε να έχει πολύ καλές σχέσεις µε τους γονείς του Βαλάντη και µετά τον χωρισµό τους. «Είχα πολύ καλές σχέσεις µε τον κύριο Χαράλαµπο, όπως και µε τη µαµά του Βαλάντη. Στεναχωρήθηκα πολύ που “έφυγε”... Αυτή που κατέρρευσε ήταν η µάνα του Βαλάντη, καθώς ήταν 65 χρόνια µαζί. Ηταν ένα πολύ αγαπηµένο ζευγάρι. Τους έβλεπες να κοιτά ο ένας στα µάτια τον άλλον», εξηγεί η ίδια.

«Just the 2 of us»

Η Ελενα Γκρέκου, αν και αποχώρησε από το «Just the 2 of us», δεν αποκλείεται να... επιστρέψει σύντοµα. «Θα σου πω µόνο ότι ο γιος µου, που µε παρακολουθούσε συνέχεια, στεναχωρήθηκε που έφυγα και του είπα “ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται”», δηλώνει, αφήνοντας πολλά ερωτήµατα... Οσο για τη «συνεργασία» µε τον Περικλή Κονδυλάτο και την αποχώρησή της, παραδέχεται: «Κοίτα, όταν γνωρίζουµε πως ο Περικλής είναι αδύναµος φωνητικά, ίσως ο πιο αδύναµος, ήταν δύσκολος ο αγώνας ο δικός µου. ∆εν θα µπορούσα να έχω την απαίτηση από την επιτροπή και από τον Περικλή να κάνουµε τα αδύνατα δυνατά. ∆εν υπήρχε µεγάλη εξέλιξη, οπότε ίσως ήταν και δίκαια η αποχώρηση», τονίζει.



Την πίστεψε

Πολλά χρόνια στον χώρο του τραγουδιού, µε αµέτρητες συνεργασίες µε δυνατά ονόµατα, η Ελενα Γκρέκου παραδέχεται πως η νύχτα δεν ήταν ποτέ στις επιλογές της. «Το τραγούδι ήταν το χόµπι µου, δεν είµαι άνθρωπος της νύχτας, δεν µου αρέσει, δεν µου ταιριάζει. Οταν µου τα έφερε η ζωή έτσι, έτσι συνέχισα... Το όνειρό µου ήταν να ασχοληθώ µε το θέατρο», παραδέχεται, ενώ µιλά και για τις δυσκολίες που έχει συναντήσει. «Εχουµε συνηθίσει στην Ελλάδα να συνδέουµε την καλή φωνή µε µια γυναίκα αδιάφορη εµφανισιακά... και αυτό είναι ρατσισµός. Εγώ, για να αποδείξω πως έχω φωνή, έφαγα πολλά χρόνια στη δουλειά, πάλεψα,
Εχουµε συνηθίσει στην Ελλάδα να συνδέουµε την καλή φωνή µε µια γυναίκα αδιάφορη εµφανισιακά
γιατί ήµουν εντυπωσιακή και όλοι εστίαζαν στην εικόνα µου και στο πώς θα συνάψουν κάτι ερωτικό µαζί µου. ∆εν κοιτούσαν τη φωνή µου και αυτό µε πλήγωνε! Εχω κάνει σπουδές στο κλασικό τραγούδι, πήγα από µικρή στο ωδείο, κάνω αργεντίνικο τάνγκο, ασχολούµαι µε ό,τι έχει σχέση µε τη µουσική και µε πονάει που ήταν δύσκολο να αποδεχτούν πως µια καλή εµφάνιση ταιριάζει και µε καλή φωνή. Ελεγαν, “εντάξει, αν είναι ωραία, δεν τραγουδάει”», αποκαλύπτει.

Ενας άνθρωπος που την πίστεψε και της έδωσε χώρο και χρόνο για να ερµηνεύσει τραγούδια µε ιστορία ήταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. «Ηρθε στο µαγαζί να µε δει και µου είπε: “Κορίτσι µου, εσύ πρέπει να τραγουδήσεις άλλα τραγούδια, έχεις φωνή”. Και µε κάλεσε στην εκποµπή του και είπα τραγούδια που τα υποστήριξα άψογα και πήρα πολύ καλά σχόλια και αυτό θέλω να βγάλω προς τα έξω, πως δεν πρέπει να χαρακτηρίζουµε έναν άνθρωπο κρίνοντάς τον από την εµφάνισή του», τονίζει.



«Θα έκανα τηλεόραση»

Στα προσωπικά της είναι πολύ καλά και τονίζει µε νόηµα στο «S»: «Εδώ και οκτώ χρόνια είµαι σε σχέση, είµαι πολύ καλά και την κρατάω για µένα. Δεν µου αρέσει
Εδώ και οκτώ χρόνια είµαι σε σχέση, είµαι πολύ καλά
να προβάλλω τα προσωπικά µου». Τέλος, αποκαλύπτει πως ο χώρος της τηλεόρασης δεν της είναι αδιάφορος. «Φίλοι µού έλεγαν “είσαι πολύ τηλεοπτική”. Κάτι που µου λένε και άνθρωποι της δουλειάς... Αρχικά λέω “µην µπλέκεσαι µε πολλά”, από την άλλη έχω δει να κάνουν τηλεόραση κάποιοι που δεν έχουν κάτι παραπάνω από µένα. Οπότε, ναι, θα µπορούσα να το κάνω, θα ήταν πολύ δελεαστικό για µένα», καταλήγει.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret την 1η Απριλίου 2023.