Δεν πρόλαβε να κάνει πρεµιέρα στο Netflix το «Maestro in blue» και αµέσως κατέκτησε τους θεατές, που του χάρισαν µια θέση στην παγκόσµια δεκάδα. Από την Παρασκευή 17 Μαρτίου, η παραγωγή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ξεκίνησε να προβάλλεται παγκοσµίως µέσω της πλατφόρµας του Netflix, έχοντας την ονοµασία «Maestro in blue».

Μεταγλωττισµένη σε όλες τις γλώσσες, θα προβληθεί σε όλον τον κόσµο µεταφρασµένη, εκτός από την Κίνα. Σύµφωνα µε την ηµερήσια κατάταξη που παρουσιάζει το fl ixpatrol.com, το «Maestro in blue» έφτασε στο Top 10 της πλατφόρµας παγκοσµίως σε 31 χώρες και βρέθηκε στην όγδοη θέση µε τα top shows του Netfl ix. Λίγες ώρες µετά, ανέβηκε στην 6η θέση, δείχνοντας τη δυναµική που έχει στο κοινό.

Ένα επίσης σηµαντικό στοιχείο είναι ότι η σειρά µπήκε και στο Top 10 των ΗΠΑ και µέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές η αποδοχή για την εξαιρετική παραγωγή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη συνεχώς ανέβαινε σε παγκόσµιο επίπεδο.


O ίδιος µάλιστα µίλησε αποκλειστικά στο «Secret» για τη µεγάλη αυτή επιτυχία από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ηµέρες για τις ανάγκες προώθησης της σειράς: «∆εν θα µπορούσα να αισθάνοµαι κάτι άλλο πέρα από χαρούµενος και περήφανος για το έργο µας, που έχει αυτή την ανταπόκριση. Όλο αυτό µου δίνει δύναµη τώρα, που αρχίζουµε τον δεύτερο κύκλο.

Το «Maestro In Blue» σαρώνει και στο παγκόσμιο Netflix


Βέβαια, δεν σας κρύβω πως είναι στιγµές που µε έναν τρόπο µού δηµιουργείται περισσότερο άγχος, αλλά µόλις ξεκινήσουµε τα γυρίσµατα για τον δεύτερο κύκλο όλα, πιστεύω, θα επανέλθουν στη θέση τους. Πρακτικά, για όλους µας στο γύρισµα δεν αλλάζει κάτι. Στόχος µου είναι να πω καλά την ιστορία».

Σε άρθρο του το wordstreetjournal.com αναλύει τη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη αλλά και τους χαρακτήρες έναν - έναν και προτρέπει το κοινό του Netflix να µην προσπεράσει το «Maestro». «Μία από τις σειρές που µου έµεινε να αξιολογήσω ήταν το "Maestro in blue"… Είναι αξιόλογο, συναισθηµατικό και γλυκόπικρο, µε τα αστραφτερά χαρακτηριστικά ενός crime drama. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε άλλες οκτώ γλώσσες, εκτός από τα ελληνικά.

Το «Maestro In Blue» σαρώνει και στο παγκόσμιο Netflix

Ενα ενδιαφέρον στοιχείο για το "Maestro in blue" είναι ότι αρκετοί από τους χαρακτήρες αντλούν το όνοµά τους από τα πραγµατικά µέλη του καστ της σειράς», γράφει η γνωστή ιστοσελίδα και τονίζει πως ο δηµιουργός «µετατρέπει µια απλή ιδέα σε µια συναρπαστική πλοκή, µε συνειδητό σενάριο, που δεν ξεφεύγει από την πρωταρχική ιδέα του δράµατος και του ροµαντισµού... Επιπλέον, το σενάριο είναι απολαυστικό. Ασχολείται µε τα ανθρώπινα συναισθήµατα, τις κακουχίες και τις ευθραυστότητες που όλοι υποµένουµε στην κουραστική ζωή µας.

Το "Maestro in blue" χρησιµοποιεί ειδικά τη µουσική για να εισάγει συναισθήµατα. Και, όπως είπα νωρίτερα, οι νοσταλγικές δονήσεις ενισχύονται από τραγούδια που χρησιµοποιούνται στη σειρά», καταλήγει το άρθρο, που καταδεικνύει τη θετική υποδοχή της σειράς του Mega και του δηµιουργού της, τον οποίο άλλωστε λίγες ηµέρες πριν υποδέχθηκε µε ακόµα µεγαλύτερη θέρµη η Οµογένεια, η οποία τον βράβευσε σε µια πολύ όµορφη και ζεστή
εκδήλωση, υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και µε την αθρόα και συγκινητική συµµετοχή επιφανών Ελληνοαµερικανών.


Επιπλέον, µε αφορµή τις πρώτες ηµέρες παγκόσµιας προβολής, αλλά και τη µεγάλη επιτυχία της σειράς, ο επικεφαλής περιεχοµένου και Co-CEO της κορυφαίας συνδροµητικής πλατφόρµας, Τεντ Σαράντος, κάλεσε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη σε δείπνο στο Λος Αντζελες. Το «παρών» έδωσαν, µεταξύ άλλων, ο Τζον Στάµος, η Νία Βαρντάλος και η Μαρία Μενούνος.
Το «Maestro In Blue» σαρώνει και στο παγκόσμιο Netflix

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Τι απάντησε το Netflix στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη µόλις πήρε τη σειρά; Οπως επισήµανε και ο ίδιος στο podcast, ήθελαν πολύ να πάρουν το µεγάλο «ναι» από µια πλατφόρµα όπως είναι το Netflix. Για να επιτευχθεί αυτό, εκτός από την ιστορία, τη µυθοπλασία και την καλή εικόνα, έπρεπε να φροντίσουν και το κοµµάτι των πνευµατικών δικαιωµάτων κάθε τραγουδιού.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επισήµανε πως µόλις έστειλαν το υλικό της σειράς «Maestro» στο Netflix, εκείνοι τους απάντησαν πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που στέλνει κάτι τόσο άµεσα και προσεγµένα, τηρώντας τους χρόνους προθεσµίας. «Είµαι πολύ χαρούµενος και περήφανος, γιατί µου είπαν οι άνθρωποι του Netfl ix ότι η χώρα µας έχει παραδώσει στους χρόνους της, πρώτη φορά, σωστά πράγµατα», είχε αναφέρει ο δηµιουργός της σειράς, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει σε όλα τα επίπεδα.


Στην υπόθεση της σειράς, ο Ορέστης ταξιδεύει σε ένα µικρό νησί την εποχή της πανδηµίας προκειµένου να στήσει, από την αρχή, ένα φεστιβάλ µουσικής. Αντιµέτωπος µε τη µικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί µπλεγµένος σε µια ακραία ερωτική ιστορία, που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήµατα τα οποία ταλαιπωρούν µια ολόκληρη οµάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεµένοι µεταξύ τους και µε έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.


Πρωταγωνιστούν:

Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλµπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, ∆ηµήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 24/03/2023
Το «Maestro In Blue» σαρώνει και στο παγκόσμιο Netflix