Τι κοινό μπορεί να έχει ο Θεόδωρος Νιάρχος, ο διάσημος κληρονόμος, γκαλερίστας, συλλέκτης και παραγωγός γνωστός ως «Τεό», με τον Γουίλεμ Νταφόε και τους Pet Shop Boys; Μην πάει το μυαλό σας κατευθείαν στο δημοφιλές συγκρότημα. Ο Έλληνας παραγωγός υπογράφει ένα φιλμ με τίτλο «Pet Shop Boys» με πρωταγωνιστή τον Γουίλεμ Νταφόε, που αισθανόμαστε ιδιαίτερα οικείο τελευταία, μετά την ερμηνεία του στο κινηματογραφικό one- man show «Inside» -και πάλι με ελληνική υπογραφή.

Ο Τεό, γιος του Φίλιππου Νιάρχου, αδερφός της Ευγενίας, του Σταύρου και της Ηλέκτρας, είναι ιδρυτής της γκαλερί «6817 Melrose» στο Χόλιγουντ, σημείου συνάντησης για όσους αγαπούν την υψηλή τέχνη. Τον τελευταίο καιρό δοκιμάζεται όμως και σε κάτι εντελώς διαφορετικό για τον ίδιο: την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών.

Αν παρατηρήσουμε τους τίτλους αρχής και τέλους στο φιλμ που βρίσκεται στη διαδικασία του post production «Pet Shop Boys», θα διαπιστώσουμε ότι είναι ο executive producer στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Όλμο Σνάμπελ -γιoυ του εικαστικού και υποψήφιου κινηματογραφιστή για Oscar Τζούλιαν Σνάμπελ-, με τον Γουίλεμ Νταφόε στο καστ, τον Πίτερ Σάρσγκαρντ, την Εμανουέλ Σενιέ και τη σύντροφο στην «αληθινή» ζωή του 32χρονου Έλληνα κληρονόμου, Καμίλ Ρόου, που έχουμε ξεχωρίσει πρώτα ως μοντέλο και μετά ως ηθοποιό. Όπως και πρώην του εξίσου περιζήτητου Χάρι Στάιλς.

Για την ιστορία, ο Τεό Νιάρχος έχει σπουδάσει φωτογραφία και γραφιστική, αγαπάει το σερφ και τον αθλητισμό, κληρονόμησε την αγάπη του για την τέχνη από τον πατέρα του, ο οποίος με τη σειρά του απέκτησε από τον Σταύρο Νιάρχο μια πολύτιμη συλλογή με σπάνια έργα τέχνης που διεκδικούν μια θέση στο μουσείο, από Πικάσο μέχρι Βαν Γκογκ.

Ρομαντικό θρίλερ

Και η ταινία που ετοιμάζει; Πρόκειται για ρομαντικό θρίλερ που διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη και βρίσκεται στη φάση του post production. Τι λέει ο σκηνοθέτης του φιλμ για το ντεμπούτο του; «Θυμάμαι ότι κάποιος μου είπε κάποτε πως αν δεν μπορείς να ξαφνιάσεις τον εαυτό σου πώς μπορείς να περιμένεις να ξαφνιάσεις κάποιον άλλο... Και τώρα πραγματικά έχω ξαφνιαστεί», λέει ο Σνάμπελ.

«Αυτή η ταινία έμοιαζε απίθανο να φτιαχτεί. Δημιουργήσαμε κάτι με αγάπη και νιώθω τυχερός που συνεργάστηκα με τόσους ταλαντούχους ανθρώπους μαζί». Μένει να δούμε αν θα ακούσουμε, έστω, κάποιο τραγούδι των Pet Shop Boys στο σάουντρακ...

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 28/3/23